[]

Şirket telefonu mu yoksa tableti mi isteyeyim?

selamlar,

önümde telefon veya tablet olarak 2 seçenek var. telefon iphone 6s 16gb, tablet air 2 cellular 64gb. birini seçmemi istiyorlar. ben şahsen mail ve dokümantasyon işleri için kullanmalık tablet istiyorum ama bir daha sorulunca iyice düşünüp öyle cevap vermek istedim.

şimdi benim konumumda;

tabletin avantajları(+)/dezavantajları(-):
+ ekran boyutu bakımından email yazma, dokümantasyon yazma/okuma, sunum hazırlama, uzaktan erişim ve kontrol vs konusunda çok iyi.
+ lync kullanılabiliyor ve hatta ekran paylaşılınca takip edilebiliyor.
+ bende ipad mini var uzun zamandır, çok yavaşladı artık, kağnı gibi geliyor, belki günlük veya ekstra kişisel kullanım için de güzel olabilir.
+ telefon görüşmesi olmayacağı için sürekli bikbik arayan olmayacak (hoş kişisel telefonuma kadar her yerden arıyorlar aramak isteyince zaten)
- boyutlar telefondan büyük olduğu için her yere taşımak sıkıntılı tabii (sanırsam aklıma gelen tek dezavantajı bu), yani gerçi güzel ve kullanışlı bir kılıf/çanta bulsan taşırım çok aşırı ağırlık olacağını sanmıyorum.

telefonun avantajları(+)/dezavantajları(-):
+ boyutlar, kolay taşınabilir, pıt pıt mail okuma, her zaman elimin altında.
+ benim kendi telefonumun şarjı artık öldü, belki telefon olursa kendi telefonumu bu kadar kullanmak zorunda kalmam, iphone 6s'in şarj performansı da gayet iyi bence.
+ telekonferanslara girmek vs daha kolay, cep yakmayacak (ama gerçi çok sık karşılaştığım bir durum değil bu, pek de avantaj diyemem ama belirtmekte fayda var)
- boyutlar bir yerde de dezavantaj tabii, email yönetimi, dokümantasyon kısmı, belki sunum hazırlama, hatta uzaktan erişim konusunda bayağı dezavantajlı olur telefon bana. hoş bütün bunları laptoptan zaten yapabiliyorum ama laptopla çalışmak her zaman kolay değil, aç kapa, vpn'e bağlan, ordan telefondan şifre gir, şunu aç falan derken zaman kaybı, tableti elime aldığım anda pat diye hepsi hazır.
- telefon alırsam artık şirketten aradıklarında açmamazlık yapamam, "niye açmıyorsun, boşuna mı verdik telefon sana" deme hakları doğuyor haliyle.

bu kadar okuyup ve hatta üstüne derdimi sevmemiş arkadaşlara soruyorum; siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

teşekkürler! pazartesiniz süper geçsin!

 
sırf telefonlara neden cevap vermedin muhabbeti olmasın diye tablet diyorum. mesai saati dışında arayanlara, haftasonu mail atanlara da kafam girsin.


  • notinhere  (30.05.16 14:50:30) 
Avantaj ve dezavantajlarını okumadım.

Hayatımda hiç tablet kullanmaya ihtiyacım olmadı. Yer yer kullanışlı olabilir ama akıllı telefona çok bir artısı yok bence. İşlerini yürütmek maksatlı bilgisayarın yerini tutabildiğini de düşünmüyorum.

Elimde halihazırda iPhone 5S veya daha yeni bir telefon varsa tableti tercih ederdim. Aksi halde telefonu.
  • long live rock n roll  (30.05.16 14:52:24) 
Büyük ekranlı telefonlar fazlasıyla iş görüyor.Bende note 3 var ve mail - dokuman - film,dizi izleme , nette gezme gibi bütün işlemeri rahatlıkla yapabiliyorum.

En büyük dezavantajı maillere cevap yazma konusunda.Genelde okumak için kullandığım için oda çok önemli olmuyor benim için.
  • josefen  (30.05.16 14:52:25) 
Tableti kap hic dusunme.


  • neferkitty  (30.05.16 14:52:53) 
Tablet çok daha mantikli. Biz 5 6 ay önce almıştık, alana kadar ben de çok gereksiz buluyordum. Aldıktan sonra nimet olduğuna karar verdim. Ağır da olmadığı için bilgisayar götürmem yerlere atıyorum çantama, götürüyorum tableti. Mis.

Erkek arkadaşıma da tablet verdiler 1 ay önce şirketten, o zamandan beri bilgisayar nerdeyse hiç açılmıyor. Telefonu da ilk girdiğinde vermislerdi; var mı yok mu bilmiyor bile. Kendi kişisel telefonunu kullanmak varken şirket telefonu kullanmak manasız geliyor sanırım.
  • fraise  (30.05.16 14:58:07) 
tablet +1500. her sirket aramasini cevaplamak zorunda olmak cok feci bir zorunluluk. o topa girilmez aga. gerekirse git kendin para ver kendin al Telefonu ama bu cumleyi duyma.


  • fayfim  (30.05.16 15:16:32) 
Tablet


  • mutlusismankedi2015  (30.05.16 15:47:48) 
Cep telefonu.

Yaptığın işte yükselecek imkanın varsa o aramaları aç dostum bazen en ummadık Zaman bir fırsat çıkıyor
  • john daniels  (30.05.16 21:36:35) 
@john daniels, zaman zaman gecenin 1'inde, 2'sinde fırsat için aradıklarını hiç sanmıyorum :)


  • loveinaflipbook  (31.05.16 08:09:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.