[]

iş mülakatında sunum

konuyu orada verecekler. üç sunum yapcam bir gün içinde. hazırlanmam için birer saat verecekler. dolayısıyla hazırladığım şeyin provasını yapma, iyice öğrenip özümseme imkanım pek olmayacak. ay ben heyecanlanırım da. öyle olunca konuşma yeteneğimi kaybedip salak salak el kol hareketlerine başlıyorum.

ha bu arada yeni mezunum. sunumla ilgili tek tecrübem okulda derste yaptıklarımız. biraz da tecrübesizliğin verdiği heyecan var.

neler önerirsiniz?

 
sunum hangi gün olacak? herhangi bir konuda bir sunum hazırlayıp (tercihen) tecrübeli bir arkadaşınıza sunarsanız size bazı noktalarda yardımcı olabilir.

Örnek sunum konusu: Barselona.
  • pispinti  (30.05.16 14:49:13) 
@pispinti deneyeceğim teşekkür ederim. 2 hafta sonra bol vaktim var yani.


  • rayde  (30.05.16 14:56:10) 
Hangi şirketmiş o ya... Ben zamanımı bir gün içinde üç sunuma çalışmaya harcamazdım. Eğer harcayacaksam da bunu keyif alarak yapardım. Al eline telefonunu, gir İnternet'e gez toz her bir saatte. Aklında ne kalıyorsa söyle. Önemli bir iki şeyi de not al. Sunuma başlarken kendini tanıt, neler anlatacağını söyle.


  • dissendium  (30.05.16 15:05:40) 
ford mu? XD olay rahatlıkta bence ya. geçen arkadaşlar sunum yaptı. olaya pek hakim değillerdi ama rahatlardı. ikna yeteneklerini de katıp yardırdılar. zaten sunumu kavrayamayacaksın. güler yüzlülük, birkaç ufak espri biraz da rahatlıkla götürürsün olayı


  • glamdr1ng  (30.05.16 15:09:04) 
sanki hayatında dönüm noktası, orası olmazsa başka yer olur. heyecan yaptığında bunu düşünebilirsin


  • gokhan atestepe  (30.05.16 15:15:16) 
sıfırdan sunum yapma sayılmaz o. assessment center uygulaması muhtemelen girdiğiniz mülakat tipi.

örnek vaka verilir, konu hakkında da belli bir sayfa bilgi olur. yani sizin bilgi olarak hazırlanmanızı beklemiyorlar, analiz yeteneğinizi sorguluyorlar. vaka analizi(case study) çalışmalarına bakın.
  • prodeq  (30.05.16 15:35:07) 
@rayde

ay sen orda heyecanlanırsın diye yapılıyor , bunu ölçmek için yapılıyor bunlar.

iş dünyasında bir anda 1-2 saat sonraki çok ciddi sunumlar yapıp ciddi insanlara sunman gerekebilir. bu durumlarda ne kadar hızlı karar verip analiz ediyorsun, ek olarak yaklaşımın ne bu ölçülmek isteniyor.

şahsen birebir olarak apple a hardware üreten bir şirketin 10 yıllık mühendisinden 1 aylık stajyerine kadar, yetişmeyen bir projenin amerikadaki 24 saat sonraki sunumu için uçakta devam etmek için topluca giden şirket biliyorum, her sene de aynısı oluyor.

ya da kendi çalıştığım bir şirketin günlük üretimi 80 milyon dolar üzeriydi 1 fabrikada. 2 saatlik bant durdu ortamı görmeliydin, çok kelleler gitti:)) onu geçtim bu krizden faydalanan 2-3 basit mühendis anında terfi aldılar çok ciddi bonuslarla.
  • kurnaz  (30.05.16 16:35:05 ~ 16:35:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.