[]

Arabayla hayvan gibi ses çıkaran insanlar

Hani böyle cafelerin önünden filan arabayı böğürterek ya da lastik sesi çıkararak geçen tipler var ya... Ben bunların motivasyonunu çok merak ediyorum.

Lüks araba sahibi olup aynı yerlerden 10 kez geçerek hava atan insanları anlayabiliyorum. "Zenginim, pahalı arabam var, bunu göstermek istiyorum" diyor ve işe yaradığı da oluyordur. Lamborghini'yi o adamın kullandığını gören bir kız, o adam restorandan içeri girince ilgilenir vs...

Ama bugüne kadar, arabasıyla hayvan gibi ses çıkararak geçen birinin bu hareketini çekici bulan tek bir kişiye bile rastlamadım. İstisnasız herkes bunu itici, ukala, rahatsız edici buluyor. O halde NEDEN YAPIYORLAR LAN? Gerçekten bu hareketi cool bulan insanlar var mı? Tikky kızlara ya da öteki araba sevdalısı erkeklere bile gösteriş için yapılsa anlarım ama pek zannetmiyorum... Salt ilgi çekmek mi amaç? Kötü bir ilgi olsa bile...

Özellikle bizzat bu ses çıkarma işini yapanlara veya bunu çekici bulanlara soruyorum; nedir bunda benim göremediğim cazibe?

 
fakirliğin çığlığını o ses ile kapatmaya çalışıyorlar, napsınlar garipler.


  • hakim oynayin dedi  (30.05.16 14:20:18) 
Bunu görece pahalı arabayla yapan üniversite mezunu insanlar da var. @seyduna6687'nın cevabını kabul etmiyorum, zira gerçekten o adamların bakış açısından, saçma da olsa kendi mantıklarına uygun cevaplar arıyorum.


  • long live rock n roll  (30.05.16 14:22:55) 
sürdüğüm arabayı böyle bağırtıyorsam, ...'yı nasıl bağırtırım.

vermek istediği mesaj bence bu minvalde. üç noktalı kısım operasyonel olarak doldurulabilir. mesela sürdüğüm arabayı böyle bağırtıyorsam, seviştiğim hatunu nasıl bağırtırım. tabi bu örnekte seksi kadıın cezalandırmak olarak gören salakça anlayış hakim, aptalca.

esas sebep aptallık galiba.
  • babilbaligi  (30.05.16 14:34:05) 
araba ve arabanın içerisinde çalan müzik ile ilgili piskolojik bir olay bence bu.

ben genelde eğer güzel bir müzik gelirse aracı daha hızlı ve daha hareketli kullanıyorum (abartmadan)

ama tabii hiç bir zaman kafe önlerinde bağırtmak, kaydırmak çekici gelmedi.
  • tamam onu da ben yaptım  (30.05.16 14:38:39) 
Normal koşullarda kimsenin farketmeyeceği bir insan olmak öyle bir şey.


  • arnold schwarzeneger  (30.05.16 14:44:02) 
Fark edilmeye ihtiyacı, sosyal statüdeki arafta kalmışlık gibi sorunları var ve bunu klasik Türk mantığı ile en kısa yoldan, örneğimizde oldukça ilkel bir şekilde çözmeye çalışıyorlar.

Benzer olarak: günlük yaşam sırasında kimsenin iplemediği, takdir etmediği bu adamları askerde onbaşı rütbesine kavuşunca kurmaylık kazanmış gibi seviniyor, sosyal ortamlarda çılgınca dile getiriyor, altındaki (pratik olarak hiçkimse) insanlara otorite kurmaya çalışıyor.

Bunların patlak egzozlu motorla gezinenleri var bizim mahallede, bir gece kafalarına elime ne gelirse sallayacağım balkondan ama dur bakalım.
  • chicha  (30.05.16 16:34:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.