[]

Aynı anda iki antibiyotik

Dişimde daha doğrusu diş etimde bezelye büyüklüğünde apse oluştu be kendi kendine patladı az evvel. Kan ve iltahap akıyordu şimdi akıntı durdu ve kan oturmuş gibi ucu siyahlaştı. Dünden beri rovamisin antibiyotik kullanıyordum bugece 4. Hapı alrım hatta. Şimdi okudum sepsise srbrp olur bu tip durumlar geniş spekturumlu antibiyotik kullanılması lazım falan deniliyor sabah doktora gideceğim fakat agumentin bid 1000mg var bir tanede ondan alsam sorun olur mu? Ya da bir önrriniz var mı?




 
almayın, sabaha kadar bir şey olacağını sanmam. doktor gerekli görürse ilaçlarınızı düzenler zaten.
biz ne dersek, siz ne yaparsanız yalan olur.

  • bir nick var benden iceri  (30.05.16 01:19:07) 
Doktora danışmadan alma. İleride tedavini uzatacak bir duruma sebep olabilir. Antibiyotik iki ucu da sivri değnek.


  • ThomasJefferson  (30.05.16 01:23:21 ~ 01:23:39) 
bana doktor vermişti iki antibiyotik. ona rağmen bi sabah kaltım ki her tarafın şişmiş ve kıpkırmızı olmuşum. acile zor yetiştim. antibiyotik zehirlemiş. belki bir şey olmaz ama siz yine de almayın.

geçmiş olsun
  • yemrem  (30.05.16 02:10:45) 
iltahap içerdeyken sepsis yapmıyorsa dışardayken hiç yapmaz merak etmeyin. patlaması iyi bi şey hatta. ama tabi tekrar etmemesi için ve antibiyotik gerekli mi değil mi onu görmek için yarın gidin mümkünse.


  • tunachu  (30.05.16 02:13:55) 
Eritomisin ve penisilini karistirayim diyorsun ki hic oyle aman aman etki olma ustune ishal olursun. Kombine antibiyotik kullaniminda en etkili ikili penisilin+metranidazol/ornidazol turevleri ama senin buna ihtiyacin yok zaten apsen drene olmus.

Kisacasi kullanma.
  • neferkitty  (30.05.16 08:59:25) 
ne olur şunları kendi bildiğinize almayın. antibiyotikler gerekli durumda alınmaduığında zehirden farksız. gidip bir sürü dirençli bakteri yaratıyorsunuz. zaten patlamış/drene olmuş iltihap ateşiniz de yok ne gerek var antibiyotiğe?


  • lushdiamond  (30.05.16 09:09:03) 
rovamisin yeterli.


  • fayfim  (30.05.16 10:38:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.