[]

Araba Kararsızlığı (Polo İçerir)

iyi akşamlar duyuru ahalisi,

şöyle bir sorum olacak, şimdi benim bir yakınım sıfır wv polo almaya karar verdi, kendisi kız kişisi, yıllarca 206 kullandı, şoförlüğü epey iyidir, manueli de çok güzel kullanır. polo için 1.2 motor lounge serisi manuele karar verdi; fakat hala aklı otomatik mi alsaydım acabaya gidiyor. şöyle ki lounge-manuel ile comfortline-otomatik aynı fiyata geliyor, açıkçası lounge-otomatik 5 bin fark istiyor ve o kadar para da bu segmentte bir araca verilir mi bilemiyor. comfortline'da sis lambası arka hava yastığı bile eklememi adamlar. siz ne dersiniz, bu devirde manuel almak akıl karı mı yoksa, isteği üzerine duyuruyu açıyorum, bir fikir verebilr misiniz?


 
istanbulsa otomatik, başka yerse manuel iyidir


  • sta  (29.05.16 22:30:18) 
Kendisi neyi tercih ediyor ki? Örneğin ben otomatik sevmiyorum, manuel tercih ederim. Ama objektif olarak piyasa otomatiğe kayıyor sanki.

Esas sorunuza gelince: esas olan modelin ana aksamı, motor tasarımı bence. Arka yastık, sis lambası filan o kadar önemli mi bilmiyorum. Bunlar arabada bulunsa bile esas sürüşü etkileyen mühim şeyler değil, belki hiç ihtiyaç bile olmayacak... bilemedim.
  • firez  (29.05.16 23:00:42) 
CVT şanzıman olmadığı sürece otomatik almayın, aldırmayın. Çift kavramalı sistem, yapısı gereği sorun çıkarmaya müsaittir. Kesin sorun çıkarır diyemem ama yapısı buna yatkındır diyorum. CVT de insan yapısı sonuçta elbet o da arıza yapabilir ama bunun için baya uğraşmanız lazım. İsterseniz CVT ve çift kavramalının çalışma mantıklarını internetten görsellerle araştırabilirsiniz. Polo'nun otomatiğinde DSG var örneğin, çift kavramalı sistem. İnternetten DSG arızalarını bi aratın, yazılanları görün. Ford'un kullandığı Powershift için de pek çok olumsuz yorum var. CVT'nin tek avantajı arıza yapmasının zor oluşu değildir üstelik. Yakıt ekonomisi sağlar, vites geçişi olmadığı için vites geçişini hissetme de yoktur, araç hep aynı devirde çalışır (motor ömrü açısından güzel bir durum) gibi pek çok avantajı vardır. CVT genelde Japon araçlarında (Honda, Toyota, Suzuki, Mitsubishi, Nissan...) bulunur. Ben arkadaşınıza sıfır Polo yerine sıfır Yaris öneriyorum. Ben olsam kesinlikle onu tercih ederim.


  • grgn  (29.05.16 23:01:37) 
bu biraz konfor işi polo için dsg farkına, aracı daha rahat ve keyifli kullanmak için verdiğin fark neden değmesin.


  • gokhan atestepe  (29.05.16 23:19:27) 
çok daha ucuza fabia otomatik tam donanımlı bir araba alabilirsiniz.


  • nekolaytezla  (30.05.16 00:23:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.