[]

askerlik sorunsalı hk.

Merhaba arkadaşlar,

2014 yılı eylül ayında tezli yüksek lisansa başladım. Şu an sadece tezim kaldı. Normalde bu sene askere gitmeyi planlıyordum ama iş durumunda dolayı en az 2 yıl daha ertelemem gerekti.

Şimdi nette araştırma yaptım. Tezli yüksek lisans 3 yıl 4 ay hak veriyor. 1 yıl da mezuniyet sonrası hakkım var. yani kabaca 2018 yılı aralık ayı oluyor. İlk celpte nisan da olduğuna göre 2019 nisana kadar tecilli kısaca. (2019 yılında 30 yaşında oluyorum)

Sorularım şunlar :

- Okulu dondurmam mı gerekiyor ? (Dondurursam gene tecil oluyor mu ?)

-Dondurmazsam kaç yıl kalma hakkım var ?



Şimdiden teşekkürler.

 
Mezun olunca 3 yıl 4 ay sıfırlanıyor, o maksimumu. Tezini verdikten sonra bir senen daha var. Yani eğer tecil devam etsin diyorsan ya tezini vermeyi geciktireceksin ya da donduracaksın.

E-devlete girdiğinde gördüğün tecil sürene kadar dondursan da dondurmasan da üniversite bağın kaldığı müddetçe sıkıntın olmaz. O süre (3 yıl 4 ay) bittikten sonra da bir yıl kafan rahat olur.

Okulu dondurup dondurmaman askeriye için önemli değil, haberi bile olmaz. O sadece sana okulun verdiği tecil hakkına bakar. Ancak askerlik tecili açısından, kayıt dondurma süreleri hiçbir koşulda 2 yıl veya 4 dönemi de (sömestr) ve yüksek lisans için tecil süresi de 35 yaşını geçemez.
  • mimarbasi  (30.05.16 01:30:38) 
Karışık olmuş, özetle:

Sana maksimum 3 yıl 4 ay yüksek lisans hakkı veriyor devlet. Sen yüksek lisansı 3 yıl 4 ayda bitirirsen 3 yıl 4 ay+1 yıl, 2 yılda bitirirsen 2 yıl+1 yıl tecilin olur. Dondurmak ya da tezi son tarihe kadar bekletip geç vermek sana kalmış, tecili o etkilemez, yüksek lisansı bitirdiğin süre etkiler.
  • mimarbasi  (30.05.16 01:34:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.