[]

rüyalarımızda bilmediğimiz bişeyi öğrenebilir miyiz ?

merhaba duyurunun güzel insanları.bugün aklıma takıldı rüyalarımızda yeni bilgiler öğrenebilir miyiz ? yani ben bugün rüyamda tropik karpuz yedim ve tadı normal karpuz gibiydi ve çekirdeği yoktu.




 
tabii ki, ama daha önce bilmediğimiz bir şeyi öğrenmeyiz, derinlere saklanmış şeyleri çıkarabilir, yaratıcılık çalışabilir, hatta matematiksel işlemler ve çözülemeyen sorunları çözebilirsiniz. bilinçaltının yansıması zaten.

ama hayatta hiç urduca duymadı iseniz onu öğrenmezsiniz.

bir kaç vakanın buna benzer şeyler olduğu iddia ediliyor, ama alakası yok muhtemelen önceden duyulan, alakalı alakasız bi yerde duyulan şeyleri beyin işlemiş ve rüyada çözümlemiş olabilir.
  • kurnaz  (29.05.16 17:09:11 ~ 17:10:14) 
Bunu genelde kolektif bilinçaltıyla (bkz: jung) aciklarlar ama beni pek tatmin etmez bu tip açıklamalar.


  • damdanakan  (29.05.16 17:11:19) 
yani hiç bilmediğim bir tadı sanırım tadamam beynimde kayıtlı değilse en fazla tatmadığım bir yemeği yer önceden yediğim bir şeye benzetirim ama bu gerçekte böyle olduğunu göstermez tabi.

Hiç bal şeker yemeyen birisi rüyasında bal tadıp hmm tadı buymuş diyemez gibi geliyor bana.

rüyalarımda önceden görmediğim bilmediğim bir bilgiye rastlamadım sadece öss zamanı yaratıcı sorular hazırlıyordum.
  • basond  (29.05.16 17:13:33) 
Bilinçaltı değil, bilinçdışı olacak bu arada.


  • damdanakan  (29.05.16 17:17:11) 
2 elimi bırakarak bisiklete binmeyi küçükken rüyamda öğrenmiştim. sabah uyandığım gibi kahvaltımı yapmadan aynı yere gidip denedim, oldu. daha önce hiç 2 elimi bırakarak bisiklet sürememiştim. bilinçaltı inanılmaz derecede kuvvetli birşey. fizik kurallarını tamamen gerçeği gibi canlandırabiliyor rüyada.


  • benim adim kerim hepinizi severim  (29.05.16 17:17:20) 
Ruyanizda yeni bir şeyler ogrenemezsiniz.. Sadece daha once görüp duyup hissettiğiniz bilinç altinda yer eden ya da fark etmediginiz seyler ruyalarinizda karşınıza çıkabilir.


  • deepinthedesert  (29.05.16 17:17:55) 
bazi örnekler var;
www.bilgiustam.com

fakat bir sey ögrenmekten ziyade rüyada görülen seyden "esinlenme" demek daha dogru olur. Mesela cekirdeksiz karpuz gördügünüz icin böyle bir tür üretmeyi hedef edinebilirsiniz ve hatta basarabilirsiniz. Fakat cekirdeksiz karpuzun hangi tür genetik oynamalarla üretilebilecegini rüyanizda ögrenemezsiniz.
  • hans mustermann  (29.05.16 18:21:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.