[]

araba yıllık bakım olayı

selam arkadaşlar
2013 yılında aldığım arabanın yıllık bakımı geldi bende 3 yıllık garantisi bozulmasın diye 2 yıl boyunca hep yetkili servise götürdüm ilk sene 300.tl aldılar geçen sene 320.tl aldılar bu sene aradım fiyat istedim 430.tl dediler arkadaş araba benzinli daha 15.binde nasıl bu kadar bakım ister dedim valla bizde ortam böle aga dediler bende tanıdık eş dosta sordum bir arkadaşında arabayı bakıma vereceğini öğrendim yıllardır bu usta götürüyormuş hatta kurumdaki hemen herkes götürüyor. gittik sorduk ne olur diye abi daha 15.binde bir masrafı olmaz yağı değişir filtre falan dedi sonrada 155.tl dedi ağzım açık kaldı bu servis ne ayak böyle direk öpüyor mu ne ediyor. anlatıverin bakem



 
Sıfır araba almak neden enayilik anlamadım. Garantiyi önemsemiyorsan o zaman git özel serviste yaptır. Birinde hakkını daha iyi ararsın ama. Garantin bozulursa aracında da ciddi sorun çıkarsa bütün araç çöp olur. Sırf bu yüzden ikinci el araç alınmaz.


  • ThomasJefferson  (29.05.16 13:44:24) 
ben şöyle diyim;
aracımı uzun süre servise götürdüm sonra ustaya götürdüm. usta 1 senedir falan bakımını yapıyor.
derken geçen aylarda şanzıman değişti arabada. sebep arabanın yağı bitmiş, hiç yağa bakılmamış arabada.
bu serviste olunca servisin ebesini ağlatabilirsin ama ustada olmuyor malesef.
200tl fazla ver kafan rahat olsun.
  • logisticsmanager  (29.05.16 13:49:03 ~ 13:49:23) 
Garantisi bitene kadar yetkili servise muhtaciz. Sonrasinda ise referansi olan bir ustaya gideceksin. Aracinin modeline gore fan sayfalarinda tavsiye edilen servis ya da ustalari bulabilirsin.

Benim arac 8 yasinda. 2013 yilindan beri degil servise, ustaya bile goturmem sadece yagciya gidip yagini, hava ve yag filtrelerini degistirtirim. Yagin da ne olmasi gerektigini ozellikle soylerim. Bir kere de bujileri yeniletmistim. Yerim olsa, biraz da becerim olsa valla hepsini kendim yapacam.

@logistics hocam o nasil usta ya. Aracta en onemli sey yagdir. Ben bile aractan anlamadigim halde ayda bir ya da uzun yolculuklar oncesinde benzin istasyonunda yagin seviyesine bakarim.
  • Tutkun  (29.05.16 15:40:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.