[]

sevdiginiz vs sevmediginiz ulkeler

Benim sevdigim ulkeler;

1- Amerika- Cocuklugum filmlerini izlemek ile gecti oraya gitme istegi var hep icimde. Dili ingilizce, insanlari cok arkadas canlisi, muzikleri iyi...vs

2- Almanya- Dunyaya araba pazarliyorlar ve arabalari cok saglam, oraya giden gurbetci hemsirelerimiz bana cok cana yakin geliyor. Konusmalari, hareketleri falan hosuma gidiyor. Gelismis ulke oraya da hep gitme istegim var.

3- Kore ve japonya- Kore ile kardes ulkeyiz ve insanlari cok samimi, teknoloji de cok ilerideler, samsung markasini secviyorum. Japonlar zaten baska bir dunya. Kizlari hosuma gidiyor

4- Kazakistan- Bu ulkeye 2 kere gittim. Gercekten orta asyada iyi bi durumdalar. insanlarini cok sevdim, kizlari cok guzel. Dogal manzarasi harika almaty sehrinin. Kazak dilinin bazi kelimeleri bizimkisine benziyor

5- Azarbaycan- DIlimz bir, insanlari cok samimi geliyor bana. Baku sehrini cok gormek istiyorum. Modern binalari cok.

Sevmedigim ulkeler;

1- Genel olarak arap cografyasi. Arap ulkelerini hic sevmiyorum daha dogrusu insanlarini. Hepsi en az 8-9 tane cocuk yapiyorlar 3-4 tane kadin ile evleniyorlar. cahiller...vs bi de arapcayi hic sevmiyorum. girtlaktan dil mi konusulur anasini satayim :) arap ulkelerinden birisi haric ama Dubai yi candir :)

2- Hindistan, Pakistan, banglades- Pis ulkeler, insanlari pis, her turlu hastalik yaygindir burada.

3- Afrika ulkeleri- (guney afrika haric) aga hic sevmiyorum bu afrika ulkelerini hep aclik- kitlik cogu afrika ulkesinde aids var. Lan yasanilmaz oralarda.

4- Turkiye haric genel olarak musluman ulkelerini sevmiyorum nedeni ise cok cahillik var, hicbirseyde ileride degiller. Ozgurluk yok..vs

sizin sevdiginiz ve sevmediginiz ulkeler nerelerdir?

 
Bi bok bilmeden orada buradan duyduklarıyla genellemeler yapan modern görünümlü cahil ırkçı dangalakların çoğunlukta olduğu hiçbir ülkeyi sevmiyorum...

isveç'i seviyorum. <3
  • ambrosia  (29.05.16 01:26:33) 
Ulkelere duygu beslemiyorum. Tarihlerini, yönetimlerini, sanatlarını, sosyal ve civil yapıları, orgutlenmelerini, kültürlerini, yeralti kulturlerini ogrenmeye calisiyorum. Tavsiye ederim. Trol olduğunu düşünüyorum.


  • shadowcat  (29.05.16 01:41:44) 
sevmedigin ulkelerden 3 haric hepsine katiliyorum, aclik adamlarin mahkum birakildigi bir durum sonucta.

humanizm ayaklarina gerek yok. adamlar sokaga siciyor, neyin humanizmi aq?
  • baldur2  (29.05.16 01:45:11 ~ 17:15:15) 
İnsan demek böyle boyle faşist oluyormuş.

Toptancılık i bprsey değildir. Varsan baksan allah inancın vardır. Allaha söylersin öteki tarafta bu Arapların hepsini niye boyle yarattın diye.
  • thewizardofearthsea  (29.05.16 09:37:00) 
Yaptiginizin cok buyuk irkcilik dusunuyorum. Milletleri bu sekilde tamamen genellemeler uzerine siniflandirmaniz, ayrima tabi tutmaniz hic hos degil.
Madem bir baslik acmissiniz, madem merak ettiniz, bi iki kelam etmek isterim. Suudi araplardan nefret ederim orta dogulu araplardan nefret ederim. kendini arap sanan kuzey afrikalilardan nefret ederim. Kendini arap sanan turklerden ve kendini arap sanan kurtlerden nefret ederim. Paki hindu bengalin taze sicak manda bokundan farksiz oldugunu dusunuyorum. ayrica, fransanin fransizcanin ve eyfel kulesinin bes para etmeyecegini dusunuyorum.
Almanya'nin muasir medeniyet seviyesi oldugunu dusunuyorum.
  • allah yazdiysa bozsun  (29.05.16 10:10:07) 
bu şekilde ülke tanımlamıyorum ama kanadada insanlar nazik ve anlayışlı birine bir şey sorabilir miyim dediğinde kimse kafasını çevirmiyor.

sanırım süzme hanzo olsan da oradaki topluma ayak uyduruyorsun bir süre sonra aynısı tersi içinde geçerli.

Sevmediğim ülkeden daha ziyada gitmek istemediğim ülkeler var bunun sebepleri farklı.
  • basond  (29.05.16 10:41:42) 
sevdiklerine bir şey diyemem ama 2 numara hariç gidip görmek gerek. fas, cezayir, lübnan, ürdün, iran, malezya, bilumum afrika ülkesi. yani harbiden önyargılı olmamak gerekiyor.

ama mesela hindistan gitmeye falan hiç istemiyorum. o pis ülkeler tabirinin gerçekten içinin dolu dolu olduğuna inanıyorum. ülkenin genelinde yüzde 20 oranında falan tuvalet var. fakirlik diz boyu. özel ilgisi bulunanlara bir şey diyemem ama ben gitmek istemiyorum şimdilik.
  • paintov  (29.05.16 10:41:56) 
Ya darilma @atcapar da bu kadar bilmeden yargilaman inanilmaz komik. Sonra da cahil diye adam mimliyorsun.

Almanyanin cok mükemmel yerleri varken hala neonazi motor cetelerinin gezdigi, irkci söylemlerin döndügü kirsal kesimleri var. Ayni sekilde amerikada bir manhattan degil, kirsalinda dogasi da güzel iyi hos ama trailer parklari, redneck mantigi, silahlanma ve suc oranlarindan giremeyecegin ya da cikamayacagin yerleri mevcut. Filmleri referans vermek ayri ironi.

Özetle, simdi cevaplara bakinca @ambrosia +1
  • wiillii  (29.05.16 11:10:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.