[]

konuşmacılar vs nasıl bu kadar sakin ve güzel konusabiliyor?

Bi konuşma izliyordum, farkettim ki adam bizim ya da benim normal hayatta kuramayacağımız cumleleri konusmalarda kullanıyor.

Mesela diziler, siz hic biriyle oyle uzun ve anlamlı konustunuz mu?

benim maksimum hö-hm-evet-hayır ayarlarım calısıyor sanırım..

neyse soru soralım. iyi bir konusmacı oldugunuza inanıyor musunuz? yoksa cips yerken arkadan sarılan sevgilinize hö-hm-evet-hayır kombosunu mu kullanıyorsunuz?

 
Konuşmaya önceden hazırlanıyor adam, farkındasın di mi :)


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (28.05.16 22:48:26) 
@futbolcu

ya tamam hazırlanıyor da, yinede çok doğal çok güzel soluyolar. neyse sanırım ben ayıyım.
  • anonymice  (28.05.16 22:50:46) 
gerektiği yerde, gerektiği zaman konuşuyorum ben valla.


  • devilred  (28.05.16 22:52:30) 
Iyi bir konusmaci oldugumu zannetmiyorum ama dogaclama yaptigim bir kac konusmadan sonra "bu konusmayi daha onceden mi hazirladin?" diye sordular bana. Cok okumak ve guzel konusmalar izlemekle alakali olabilir.

Diziden diziye degisir, ama ozellikle Turk dizilerinde gerizekali taklidi yaparak konustuklarini dusunuyorum.
  • crown  (28.05.16 23:03:10) 
Kamptayım şuan seferihisarda, mangalda hellim peyniri yerken cümle kurmak yerine anırarak beğenimizi dile getirdik. Başka sözüm yok :)


  • hasmetizm 2046  (28.05.16 23:06:54) 
İyi bir konuşmacı değilim. Bu kişilerde yeteneğin yanında bol hazırlık ve bol alışkanlık da var. Daha önce bol bol sunum yapmak, vb. zorunda kalmış insanlar ve konuşmayı hazırlama süreleri de öyle dünden bugüne değil; bunun ötesinde de bol bol pratik yapmışlarsa güpgüzel konuşabiliyorlar. Bunu anlık başarabilenler, önüne bir konu verildiği anda 300 saat konuşabilenlere ise hayranım.

Ben hazırlandığım ve daha önceden bildiğim bir konu ise konuşabilirim ama kendimden emin olmadığım bir konuda yarım saat konuşup aslında bir şey söylememeyi beceremem.

Aaa, @hasmetizm Memleketime selam.
  • aychovsky  (28.05.16 23:07:24 ~ 23:07:52) 
Temel etken uzamnlık. 6 yıldır aynı konuları laboratuvarda uygulamalı olarak anlatıyorum. Uzun bağlantılı anlaşılır cümleler kurabiliyorum.


  • intihar etsem de kendime gelsem  (28.05.16 23:21:27) 
ben iyi bir konuşmacıyım, bunu da yetişme dönemimde pratik ile sağladığımı düşünüyorum. 7. sınıftan beri okuldaki kutlama programları olsun, münazaralar olsun, tiyatro gösterileri olsun; birçok kez topluluğa hitap etmişimdir. biraz babamdan gördüm sanırım, politikayla uğraştığı için onun ağzı laf yapar, sağda solda konuşurken görüp duyup öğrenmiş olabilirim. özgüvenle bağlantısı olduğunu söyleyebilirim, kendine güveni yüksek insanlar genelde iyi konuşur. tabii ki çok kelime bilmek ve uzun cümleler nasıl kurulur görüp anlamak da lazım, kitap okumanın etkisi de olmalı yani.


  • baba jo  (28.05.16 23:32:13 ~ 23:32:38) 
Günlük hayatımda çok konuşmam. Doğaçlama konusunda da sıkıntim var biraz. İyi yalan söylerim ama insanlarla havadan sudan konuşurken sıkılırım. Hele karsimdaki insan ya da sohbet ilgimi cekmemisse bi iki zorlarim kendimi ama pek bi şey çıkmaz. Romantik anlarda hepten kitlenip kalmasam da sevdiğimin gözlerinin içine bakıp şiir okuyamam mesela ya da lafı gediğine oturtamam. Genelde duraklarim konuşurken bazen cümlenin ortasında pat diye susarim. Sıkılıyorum konuşurken genel olarak.


  • damdanakan  (28.05.16 23:49:17) 
41 yaşındayım ve hayatındaki bütün başarı ve mutluluklarımı konuşarak kazandım. Mesleklerimi de , ilişkilerimi de, insanlarda bıraktığım hisleri de belirleyici kılan bu oldu.


  • a r a m i s  (29.05.16 00:38:20) 
@aychovsky as, azmak tarafındayız, çok güzel buralar.


  • hasmetizm 2046  (29.05.16 09:19:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.