[]

Subway kurabiyesi tarifi

Internette buldugum bir tarifi denedim. Un karbonat tereyağı esmer seker yumurta damla cikolata vardi malzemelerde. Tadi guzel oldu ama biraz sert oldu biskuvi gibi. Subwaydeki kurabiyeler gibi daha yumusak kek kivaminda istiyorum. Nasil yapsam daha yumusak olur ?




 
Esmer şeker çok oldukça kıtırlaşıyor. Çok pişirirsen de kıtırlaşıyor. Bunu yarım bardak büyük parçalı esmer şekerle yaptım yumuşak çıktılar.

allrecipes.com

Şimdi baktım esmer şeker nem verir diyor, benimkiler tıkır tıkır olmuştu. Sanırım başka bir şeyi yanlış yapmışım. Neyse sonuç olarak bu tarifte yarım bardak esmer şekerle yumuşak çıkıyorlar.
  • Lim5  (28.05.16 22:09:45 ~ 22:16:37) 
bu tarz cookieler piştikten sonra sertleşmektedir. eğer fırındayken bu hala yumuşak biraz daha pişireyim dediyseniz , soğuduğunda iyice sertleşmiş olabilir. Biraz daha az pişirmeyi deneyin.

yada şu reçeteyi deneyebilirsiniz ;

120 gr tereyağ
90 gr esmer şeker ;
1 yumurta + 1 yumurta sarısı
170 gr un
5 gr kabartma tozu
70 gr krema
Bunlar tarifte yok ama benim katkılarım : bir paket vanilya bir tutamda tarçın
100 gr damla çikolata
malzemeleri liste sırasına göre teker teker ekleyerek çırpıyoruz
en son yarım kaşık ölçüsüyle
yuvarlak toplar halinde şekilsiz olarak fırına sürüp
180 derecede 8-9 dakika pişiriyoruz
  • tss  (28.05.16 22:11:20 ~ 22:13:21) 
Yağını fazla koydukları için öyle ıslak ıslak kalıyor. Bi de fazla pişmemesi gerekiyor.


  • megalomaniac  (28.05.16 23:46:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.