[]

Uyku felci/karabasan geçirmek? Surekli

Son haftalarda çok sık başima geliyor, yakatkayım kıpırdayamıyorum gözlerimi açıypeum kör gibiyim, sesler duyuyorum, sesim çıkmıyor. Çok sik oluyor bu aralar, ne yapmalıyım, hiç rahat değilim..




 
yüzüstü uyuyunca bir şey olmuyor diye duymuştum. cidden ben her geçirdiğimde sırt üstü uyuduğumu farkettim ve doğruladım bu bilgiyi. ama hurafe de olabilir. denemekte fayda var?


  • la rana  (28.05.16 00:48:31) 
yatmaya yakın yemek yeme, yatmadan hemen evvel aldıgın vitamin/mineral var mı? ya da soda içme alıskanlıgın?


  • galandar kostumu  (28.05.16 00:51:46) 
felak-nas-ayetel kursi okumayı deneyebilirsin.


  • fikir iscisi65  (28.05.16 00:52:50) 
antidepresan kullaniyor musunuz? kullaniyorsaniz iliskili olabilir, doktorunuzla gorusun. kullanmiyorsaniz ve uyku felciyle birlikte uykuya dair baska sorunlariniz (gece uyuyamamalar, sabah uyanamamalar, gun icerisinde olmadik zamanlarda uyku gelmesi gibi) varsa bunlarla ilgili de olabilir, yine bir profesyonel yardim almayi gerektirebilir. yani o doktora gidilecek.


  • hopeless  (28.05.16 00:53:38) 
Magnezyum/potasyum filan seviyelerinizi ölçtürün. Doktora gidin.


  • kyha  (28.05.16 02:22:42) 
Dönem dönem bana da çok oluyor. Geçen sene mesela 1 hafta üst üste bile denk geldiği oluyordu. 30-45 dk kadar sürüyordu bazen. Artık alışmıştım, hatta karabasandan uyanıp devam ettiğim de çok oluyordu. Psikolojik olarak çok iyi değildim ve uyku düzenim rezaletti. Ben ona bağlıyordum, doktora gittiğimde anti depresan etkili uyku ilacı verdi. 1-2 kullandım zaten uykusu ağır birisiyim ölü gibi oluyordum, sonra bıraktım.


  • Golden Ratio  (28.05.16 03:34:32) 
@golden ratio peki geçti mi? Antidepresan bir zamanlar ben de kullandım sonra bıraktım onun uyuşturduğunu biliyorum da kendiliginden gecer mi?


  • le fantome de l opera  (28.05.16 08:58:29) 
Sırt üstü uyumamanı öneririm, tecrübeyle sabit


  • ornitorenk  (28.05.16 09:12:30) 
Ben sırt üstü uyuyamam ki ama öyle bir sey ki uzaniyorum beynim kendini kapatiyor, 20-25 sn sonra kivranarak basimi iki yana hizla sallayarak felci atlatiyorum sonra bakmisim yok felcin icinde felc geciriyorum neyse ondan da kurtuldum, yüzu koyun uyudum ama bu sefer ruyamda bu durumu aileme anlatıyordum, gerçek gibi sanki


  • le fantome de l opera  (28.05.16 09:20:15) 
Yatmadan 2 saat önce yemeyi kes.

İmkanın varsa vücudunu dinlendir 1 saat falan ve ılık duş al. Kan dolaşımın dengelensin.
  • mza  (28.05.16 09:36:26) 
Ya son yazdığını okudum da herhangi bir sağlık problemin var mı? Şeker tansiyon ya da nörolojik?

Kesinlikle bir nöroloğa görün diyorum.
  • mza  (28.05.16 09:38:12) 
psikolojik olabilir. hastalığın olabilir. profesyonel olarak bir kontrol edilmen gerektiğine inanıyorum. yukarıda yazan birçok öneri ise doğru.


  • Polaroid  (28.05.16 09:46:58) 
Valla geçen sene çok çok çok fazla oluyordu. Bu sene 2-3 kere olmuş ya da olmamıştır. Neden ve nasıl geçti en ufak fikrim yok.


  • Golden Ratio  (29.05.16 03:40:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.