[]

uluslararası ilişkiler öğrencisi kpss'de hangi soruları çözmek zorunda?

bir de "a, b, c bölüm sorularını yapmak zorundasın", "e, f, g isteğe bağlı olan sorulardır, ister yap, ister yapma" şeklinde yönlendirirseniz şahane olur.




 
kpss gk-gy + bu haftasonu yapılacak alan sınavlarında uluslararası ilişkiler hangi oturumdaysa onu (sanırım pazar öğleden sonra oturumu).

Bu oturumda sadece uluslarası ilişkiler sorularını çözmen yeterli ama vakit illa ki artacağından diğer bölümlerden de yap yapabildiğin kadar derim.
  • skooma  (27.05.16 22:40:45) 
@skooma: ama etraftan, her iki oturuma da gireceğim söylendi? yani her iki oturumdan da farklı testlerden yapmam gerekiyormuş.

gy-gk'yi zaten çözdüm.
  • m e b  (27.05.16 22:55:55) 
dostum parasını yatırmışsan gireceksin zaten. bir kurum bilmem ne puan türünde adam istiyorum herhangi bir lisans mezunundan dicek. bu puan türünde ne var. gk gy, uluslar arası ilişkiler, iktisat. bunlar hep farklı oturumda. bu sebeple her oturuma girmekte yarar var. zaten girmezsen o puan türün hiç hesaplanmaz.


  • glamdr1ng  (27.05.16 22:59:14 ~ 22:59:26) 
Tüm puanların hesaplansın istiyorsan kpss-a için tüm oturumlara girip her bölümün sorularını (iktisat,çeko ıvır zıvır) çözmen gerekir. Uluslararası ilişkiler için ise Pazar-öğleden sonra oturumuna girip uluslarası ilişkiler sorularını -haliyle- çözmen gerekir.
Eğer belirli bir puan türü hedefliyorsan, o puan türü hangi bölüm sorularını çözmeni istiyorsa ona göre ayarlayıp gireceksin sınavlara.

örn: abc bakanlığı p43242 türünden alım yapıyor.
p43242 puanının hesaplanması için kılavuza bakıyorsun:
gk-gy + uluslar + maliye
uluslar pazar öğleden sonra oturumunda
maliye de pazar sabah oturumunda olsun diyelim
bu iki oturuma da para verip giriyorsun ve bir oturumda maliye sorularını,
diğerinde de uluslar sorularını çözüyorsun.
Hepsi böyle.
  • skooma  (27.05.16 23:13:31) 
Uluslararası haricinde hukuk, iktisat, kamu yönetimi. Bunları garanti çöz. Yapabildiğin kadar yani. Uluslararası İlişkiler mezunları genelde p-33, p-36, bir ihtimal p-108 (bunda alan bilgisi yok) puan türünü kullanır.

Ama A grubu ilanlarında genelde direk "İİBF mezunları" yazıp tek puan türüne göre sıralama yapanlar da olur ki, o yüzden bütün testlerden 3-5 tane soru yap, puan türün hesaplansın.
  • sacred soul  (27.05.16 23:52:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.