[]

gece gece muhasebe

yabancı bir vatandaş tr'de limited şirketi kuruyor. kurduktan itibaren ne vergi ne bir şey ödemiyor. çalışan alıyor sgklarını ödemiyor, maaşlarını ödemiyor. çeşitli firmalar ile anlaşmalar yapıp anlaşma gereklerini yerine getirmiyor.

tüm işlemleri kendi ülkesinden telefon, email, kargo ile vs yapıyor. ara sıra 2-3 günlüğüne Türkiye'ye geliyor.

Bu durumda adam iflasını verip kendi ülkesinde yaşayıp tüm borçlardan yırtabilir mi? her grup ayrı ayrı dava mı açmalı? mesela çalışan sgk'ya gitse ne cevap alır?

bu arada tabi firmanın hiçbir şeyi yok diyelim. işte bi masa sandalye boş ofiste.

 
bir daha türkiyeye adımını atmazsa yırtabilir. dava açsan ne olur ortada sanık yok.


  • cekilmis gayfe  (27.05.16 22:21:40) 
ben hukukçu değilim ancak şöyle olabilir. önce alacaklılar, temerrüt durumunda icra takibini başlatacaklar. adamın itiraz edip etmemesine bağlı olarak süreç yaşanacak. en nihayetinde örneğimizdeki adamın borçlarını ödemesine, edimlerini yerine getirilmesine falan karar verilecek kısaca.

türkiye'ye girişte yakalanır. dolayısıyla türkiye'ye gelmeyecek ancak yaşadığı ülkeden yargılamak için talep edilecek, muhtemelen o ülkenin vatandaşıysa kimse vermez kendi vatandaşını. ancak yine siyasi falan bir şey değilse kendi ülkesinde yargılanır. hüküm giyer. türkiye'de de yargılanır gıyabında. nitelikli dolandırıcılıktan falan. yurt dışında 3 yıl yedi ve yattı diyelim. türkiye'de de atıyorum 5 yıl yemiş olsun. ülkesinde yatıp çıktıktan sonra türkiyeye gelirse içeri alırlar. 2 yıl daha içeride yatar. sonra çıkar.
  • cinayet saati  (27.05.16 22:27:49) 
Frederick bu taktığı beğendi


  • Frederick Co  (27.05.16 22:40:25) 
  • kakao  (27.05.16 22:41:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.