[]

Microsoft Lumia 650

Kullanan var mi? memnun musunuz ?




 
bu modeli bilmiyorum fakat hiç yerel uygulamalarla işim yok diyorsan, sadece internet-müzik-video vs. diyorsan windows phone alabilirsin, diğer türlü ASLA alma artık.

3 yıl önce lumia 920'mi severek aldım, aslında hala seviyorum dediğim işlerde çok iyi. 3 yıl önce alınan bir android telefon şimdi pert olmuştur yani. Fakat mavi jeansten bir şey alacağım puan kullanacağım hoop yazılım, tabii ki wp için yok. Dün gençturkcell muhabbeti oldu, tabii ki yok. Bitaksi güzel kullanın diyorlar-->tabii ki windowsphone için yok. Bankalar var o iyi. Ama işte migros alışveriş, getir.com vs desen? yok. THY var ama pegasus yok. Tarayıcıdan girersin ama bazen "mobil uygulamaya özel" şeyler indirimler olabiliyor, sana olmayacak. Aklında bulundur.

Diğer türlü gençsen sosyalleşeyim diyorsan, instagram beta. Gelişmiyor da. Başka bi adamın yaptığı 6tag var güzel fakat mesela instagramın mesaj atma özelliği hatta ek uygulaması varmış millet oradan sevgili buluyormuş çook sonra öğrendim :D bize yok çünkü öyle bişey. Snapchat çok popüler oldu, tabii ki yok. Whatsapp var ve güzel güncelleniyor, en azından o iyi.

bunları bil, ha şu var kasılma-takılma bilmemne sorunun olmaz. Fıstık gibi akan maillerini işini arama-mesaj-internet işlerini güzel yaptığın bi telefonun olur. Ama çok da "akıllı" olmaz. Ayrıca eskiden wp'ye özel olan Here Maps windows10 mobile'a hazirandan sonra desteğini keseceğini duyurdu. Android ve ios'a var artık (çok iyi navigasyon uygulamasıdır) Mixradio vardı çok gruplar keşfettim sayesinde, kapandı.

böyle biline.
  • rodriguez2  (27.05.16 20:28:04) 
windows phone alma +1


  • qazwsx  (27.05.16 20:32:06) 
6 ay önce olsa al, şu an alma derim, zira windowd umudu kesti telden


  • kurnaz  (27.05.16 21:07:33) 
@rodriguez2
instagram beta'dan çıktı. 6tag'de mesaj fasilitesi de var artık.
@kurnaz
microsoft umudu kesmedi, daha doğrusu kaybettiğini tamamen kabul edip geri çekildi. kullanıcıya bakan yönünde en erken 2018'e kadar falan gelişme olmayacak. en son telefonlarını (650 dahil) türkiye'de hiç tanıtmıyorlar mesela. hiç bir operatör kampanyaları vs. yok. 2017'de beklenen bi surface phone var, onunla ana akıma dönecekler.

windows phone işletim sistemi olarak öldü, kaldı vs. çok söyleniyor. ama microsoft bundan vazgeçmiş olsa ayda en az 1 yeni büyük güncelleme göndermezdi. daha nisan'da eski lumiaların büyük bir kısmına windows 10 yükseltmesi yayınladılar. (aynı gün resmi twitter uygulamaları yayınlandı, şimdiye kadar instagram, vine vs resmi uygulamalarını yayınladılar) şuanda yazılım üzerinde çalışıyorlar yani.

650'yi sürekli övüyorlar özellikle metal kasa, şık görünüm açısından. iş-okul vb kullanım planına göre işinizi çok iyi göreceğini düşünüyorum. ben de 4. yılına yaklaşan lumia 920'mde insider sürümünü kullanıyorum, çok akıcı ve zevkli bir arayüzü var. lumia 650'deki 4 çekirdekli işlemci ve yeni yonga setiyle haydi haydi çalıştırır, pişman etmez. iphone'da çıkan en son sosyal medya uygulama bende de olsun diyorsanız tabi ki ios veya android sizin için daha uygun :)
  • vizdilva  (27.05.16 22:07:48) 
Lumia'lar performans olarak birçok android telefondan çok daha stabil ve nitelikli.
Windows phone arayüzü de bana göre çok yenilikçi ve pratik. Uzun süre Lumia 920 kullandım. O paraya niye galaxy note falan almadın diye bık bık konuştu herkes. Telefon muazzam stabil. Bir arkadaşım aynı dönemde note 2 almıştı. Daha ilk ayında garip garip takılıyordu vs.

Her şeyiyle Tabii ki Türk kullanıcısı ezbere konuşmayı pek seviyor. Windows market biraz zayıf. Ama çöl değil. Temel uygulamaların hepsini (Whatsapp, viber, instagram, facebook, twitter, evernote, spotify vs) bulabilirsin. Zaten bunun dışında kaç insan farklı uygulamalar kullanıyor ki? Duygusal düşünürsen git samsung al "geri kalma" kimseden. Ama mantık uzun yıllar sapasağlam kullanacağın bir telefon almanı söyler...
  • anten  (30.05.16 15:27:52) 
@anten

doğru, windows phone hız, stabilite olarak çoğu telefondan daha iyi, ek olarak malzeme kalitesi ve uyumlulukta çok iyi. çok verimli telefon.

ama gel gelelimki her ay update ile varolan özellikler gidiyor, bildiğin son 1 senedir iyi telefon çıkarmadılar, bunun yanında windows biraz vazgeçmiş gibi. pazar payı %1 altına indi,

2012 de 3.1 di
www.idc.com

bu ay ilk defa %1 altına indi
www.winbeta.org
www.youtube.com

şu andan sonra çok zor artık.

saf telefon olarak kullanacaksan al, ama 3-5 app kullanacam diyorsan artık updateler gelmeyebilir, bu da güvenlik açığı demek. yeni uygulamar zaten gelmez...
  • kurnaz  (30.05.16 16:28:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.