[]

Her yıl binlerce cinayet işlemektesiniz.

Buğday ve diğer bitki ürünlerini kullanmak, modern köleliğe destek olmaktır. Mutlu kölelik yoktur. Acı ve gözyaşı vardır.

bitkiler belki hayvanlar gibi öyle kutsal (!) amaçlara sahip değiller yaşamak için, ama yaşama içgüdüleri ve istekleri hayvanlar kadar.

Bitkilere acı vermeden sağlıklıca beslenmek mümkün.

Bir elmanın yere düşüp toğrağa karışacak çekirdeğin beslenmesi ve yeni bir ağaç olması için değil, sizin yemeniz için ortaya çıkarıldığını sanıyorsanız, lütfen oksijen tüketmeyiniz.

Yorumlar için cevapları açık bırakıyorum.

 
Qanqi benimkini buğdayla değiştirip elmayı koyman pek yaratıcı olmadı. Hayvan yazıldı bitki yazıldı sen de gazdan yürüyebilirdin. Kurgu ve yaratıcılık daha iyi olabilirdi, puanım 2


  • dannyb  (27.05.16 17:28:32) 
Şimdi aşağıda konu açılmışken 0.1 farkla benzer konu açmak biraz ilk soruyu soran kişiye haksızlık değil mi? :'(


  • Traveller  (27.05.16 17:28:36) 
Ne desem bilemedim:)


  • stavro  (27.05.16 17:29:11) 
Hiç bitki tüketmiyorsan, bir etobur olman lazım.
Bitkilerin hissedebildiğini ve yenmemesi gerektiğini düşünecek kadar vicdanlıysan, bitkilerden daha sıcakkanlı olan hayvanları alıp koynunda beslemen lazım bence.
Demek istediğini biraz daha açman lazım.
  • yanginmerdiveni  (27.05.16 17:38:19) 
Meyveler hayvanlar tüketsin diye vardır. Hayvanlar bu meyveleri tüketir, dışkılar ve sindirilmeyen çekirdekler dışkı gibi besleyici bir gübre ile beraber güçlü şekilde büyür. Bu yüzden meyveler şekerli ve çekicidir.

Vejetaryen değilim.

İnsanlar da doğanın parçasıdır insanların ürettiği her şey de doğaldır. Bir araba bir kunduz barajından daha yapay değildir. Biz doğaüstü değiliz. Eti de yeriz, bitkiyi de yeriz birbirimizi de yeriz. George Carlin'in dediği gibi, insanlar Dünya'yı yok edebileceklerini düşünecek kadar kibirliler. Dünya'yı insanlar yok edemez, ancak kendileri için yaşanmaz kılar. Yaşayacak canlı çoktur. İstediğin kadar nükleer kullan yine yaşayacak canlı çıkar.
  • ThomasJefferson  (27.05.16 17:41:13 ~ 17:45:32) 
İşte bunlar hep cuma mesaisi sendromu. herkes birbirinin gazını alacak şimdi :P

ben de midem sindirim yapmasın. kaka yaparken zorlanmayayım. yediğim direkt çıksın. böylece yaşayayım istiyorum ama olmuyor.

(Erör)
  • mza  (27.05.16 17:44:44) 
Aslinda elma, cidden de hayvanlarin yemesi icin ortaya cikar. Yoksa o cekirdegin etrafinda boyle sulu, lezzetli ve besleyici bir sey olmazdi.

Hayvan (ya da insan) gelir, bu meyveyi yer, cekirdekleri agactan uzakta bir noktaya birakir, boylece agacin tohumu, baska bir noktaya tasinmis olur ve orada buyumeye baslar. Iste bunlar hep biyoloji.

edit: ThomasJefferson erken davranmis
  • fortisvita  (27.05.16 17:45:36 ~ 17:46:26) 
Cahil misin ironi mi yapıyosun bilmiyorum ama yemin ederim içim şişti şu vegan/vejetaryan karşıtlarının gram araştırma yapmadan ezbere konuşmalarından. Vegan vejetaryan karşıtlığı ne oluyosa onu da anlamıyorum. Türkiyelilik işte bu. Ben bişey yapmıyorum/yapamıyorum/yapamayacak kadar iradesiz ve tembelim ve üzerine düşünmek istemiyorum beni düşünmeye itecek her şeye saldırayım. Komşum iyi bişey mi yapıyo, ben de iyi bişey yapmak yerine arkasından tutayım onu bataklığa çekeyim. Resmen zihniyet bu. Bu da link okumak falan istersin belki: www.onegreenplanet.org

not: omnivorsporluyum.
  • stanhiver  (27.05.16 18:49:38 ~ 18:50:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.