[]

Biz tatile nereye gidelim?

Kaç haftadır bakıyorum, bakıyorum hiçbir yer bulamadım. Bu sene az vaktimiz olduğu için 1 hafta + 4 gun belki tatil yapabileceğiz ve çok yoğun bir dönem geçirdim, bu günleri boşa harcamak istemiyorum. Deniz insanı olduğum için öncelikli hedef güzel deniz ( çok mükemmel olmasa da en azından yuzebilelim), sonra kültürel olarak gezilecek yerlerin olması. Çok çok kalabalık olmaması ama aksam çıkınca da iki kadeh bir şey içilip güzel vakit geçirilecek yerler olması. Köpük partisi filan aramıyoruz kısacası. Bir de yurtdışı istiyoruz ama erkek arkadaşım vize almak konusunda ultra usengec bir insan olduğu için vizesiz yerlere bakıyoruz. Ha Dubrovnik gibi 1 günde vize çıkan yerler de olabilir.

Bu şartlar altında 1 haftalık kısım için yurtdışı, 4 günlük için de yurtiçi iki ayrı lokasyon öneriniz var mıdır? Hatta gittiğiniz yerlerde kaldığınız otel ismini de verirseniz çok süper olur. Hostel istemiyoruz yalnız; temiz, düzenli otel olsun yeter. Ultra lüks olmasına da gerek yok. Yurtiçi için her şey dahil olsa da olur, olmasa da olur. Bunda da temiz ve düzenli olsun yeterli. Çok çok teşekkür ederim şimdiden herkese.


 
karadağ kotor en ideali. hemen anlatayım. dünyanın hiç bir yerinde old town'a karşı denize giremezsiniz. kotor'da bu günlük sıradan bir aktivitedir. dubrovnikte de kalenin dibinden girebilirsiniz ama hem pistir hem de koskocaman kentteki iki plajdan biridir.

kotor'un bir diğer avantajı vize istemez ve dubrovnik'e göre yarı yarıya ucuzdur. dubrovnik old town'da bir bira 7 euro iken kotor oldtown'da 3,5 eurodur. bunun da yanında dubrovnik gibi kültürel bir şehre 2, mostar gibi bir yere 3 saat uzaklıkta olmanız. araba kiralayarak günü birlik buraları da gezer geri de dönersiniz. kotor'un gece hayatı da güzel. buraların denizini sevmediniz atlarsınız 3 saat ötede dalmaçyanın denize en çok girilen bölgesi makarska'ya geçersiniz. oradan hvar adasının güzelliklerini görürsünüz. o da sarmadı çılgın gece hayatı istiyorum diyorsan 4 saate splittesin.

türkiye olarak da fethiye'yi tek geçerim. koy koy gezersin.
  • ayiadam  (27.05.16 13:22:40) 
türkiye içi kaşa gidin :') www.marenostrumapart.com


  • freya  (27.05.16 14:15:59) 
Yüzmeyi 4 günlük yurtiçi tatilinde hallederseniz, şöyle bir teklifte bulunabilirim. Kiev'e gidin.

Kiev - Bratislava Hotel'de kalabilirsiniz.
Hotel; Dniprovskyj'de olduğu için her yere yakınsınız.
  • Polaroid  (27.05.16 14:19:50 ~ 14:20:12) 
Fethiye çok güzel ama geçen sene gittik, karadag'a bakinayim biraz :)

Kas ve bozcaada bizim de aklımızda olan yerler arasında aslinda, freya teşekkürler :)

Polaroid, 4 gün bana yetmez maalesef, o yüzden ikisinde de deniz olmalı ama kiev'e ekim gibi gidebiliriz belki.
  • fraise  (27.05.16 14:43:45) 
Kaş ya da akyaka :)


  • lilidance  (27.05.16 15:29:36) 
yazarken aklımdan da geçti. yurtdışı için budvacılar yurtiçi için kaşçılar gelecek diye.

kaş inanılmaz dalgalı. özellikle yarım ada. geçen yıl gittik. saat 10'dan sonra denize kimse girmiyor allah allah. niye ya dedim. 1 metre dalga var. zaten kayalıklara merdiven yapmışlar oradan giriyorsun. daha doğrusu giremiyorsun. ben korkudan merdiveni bırakamadım.
  • ayiadam  (27.05.16 15:34:24) 
Khaldiki miydi neydi, yunanistan'daki bali. Oraya gidin. Sonra da nerde kaldiginizi falan bize soylersiniz biz de gitcez cunku :p


  • la noix  (27.05.16 16:37:39) 
@la noix alttaki linke bir bak istersen.Ben de o taraflara geçmek istiyorum ama yeni doğmuş bebekle nasıl olur bilmem.

www.gezenyer.com
  • turkuaz  (27.05.16 17:24:50) 
La noix, ben burayı hiç bilmiyordum ya çok güzel duruyor! İyice araştırayim aksam :) gitmeye karar verirsek sana resim atarım, yer yön bilgisi veririm bol bol :)


  • fraise  (27.05.16 17:33:41) 
@turkuaz ben de bilmiyorum o yuzden oncu kuvvet olarak annem ve fraise'leri gonderme planim var :p

Cok gitmek istiyorum :)
  • la noix  (27.05.16 18:20:07) 
Annemin arkadasi kiziyla gunubirlik gidiyomus bu arada buraya ahahaaha


  • la noix  (27.05.16 18:21:08) 
Karadağ KOTOR yazacaktım ki ilk mesajın da öyle olduğunu görünce gülümsedim.

Old town içinde kalmayın ama gerek yok. Yakınlarda daha güzel nezih yerler mevcut.

iyi tatiller.
  • astronom olmak isteyen makina muhendisi  (27.05.16 18:26:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.