[]

göğse press vb./ angelus, arnold yardım lütfen

1. spor salonunda şu aletle çalışırken:
www.winners-choice.net

sağ omzumda rahatsızlık hissediyorum acaba bunun nedeni solak olup sağ tarafımın zayıf olması mı yoksa bir yerlerde yanlış yapmam mı?

bu alette çalışırken göğüs hizam ile aleti tuttuğum yerlerin hizasının aynı olmasına dikkat ediyorum başka nelere dikkat edeyim?

2. çalışırken daha fazla ağırlık az sayı mı, yoksa daha az ağırlık çok sayı mı daha iyi? mesela bir üst ağırlığa geçtiğimde 6 tane yapıp bırakmak zorunda kalıyorum ama bir altta ara vermeden 15-16 yapıyorum hangisinde çalışayım?

3. rotator cuff egzersizi
www.whyiexercise.com
bunu yaparken ben kolumun ön en etli kısmının çalıştığını hissediyorum normal mi? omzumda bir şey hissetmiyorum.

4. kadınım bileklerim çok ince bilek güçlendirmek için ne önerirsiniz var mı öyle bir şey?

şimdiden teşekkür ederim.

 
1. Formunu görmek lazım. Dirseklerin vücuduna yakın olsun.
2. Piramit set yap.
3. Rotatorları pek hissedemezsin zaten. Yine bunu da görmek lazım.
4. Bilekler kalınlaşmaz. Ön kol egzersizleri ile tutuşunu güçlendirebilirsin ama eklemlerin yine de senin zayıf halkan olacak.
  • arnold schwarzeneger  (27.05.16 10:05:20) 
Video çekeceksin form yorumu gerekli, omuz ağrısı hayra alamet değildir. Ağırlığı daha küçük boyutta artırmak için zincir falan kullanabilirsin


  • hasmetizm 2046  (27.05.16 10:10:37) 
Göğüs çalışırken omuzlarını hissetmemen lazım. Omuzlarında ağrı hissediyorsan muhtemelen formunda bir hata vardır, bu şekilde devam etme. Rotator cuff en kolay göğüs çalışırken sakatlanıyor. Ona dikkat et. Olayın sağlak ya da solak olmanla bir ilgisi yok tamamen form.

Göğüste düşük ağırlık çok tekrar kardiyoya girer, çok verim alamazsın. Hatta strese gireceğin için katabolik olabilirsin. 5/6 tekrar çıkarabileceğin bir ağırlık seç onunla çalış, gücün artıkça ağırlığı da artırırsın. Fakat böyle dedim diye gidip en ağıra girme. Dediğim gibi; senin için ağır olanı seç.


Bilekler kas değil tendon yapılı. Tendonlarda kalınlaşma olmaz. Haliyle bileklerinde kalınlaşmaz. Bileğinin durumu şu an neyse hep öyle kalır. Tabii kilo alıp yağlanırsan haliyle üst tabakada yağ olacağı için kalın gözükür ama o farklı bir konu.
  • angelus  (27.05.16 10:24:33) 
çok teşekkür ederim cevaplar için.

ben göğüs çalışırken bu alete girmesemde başka şeyler yapsam olur mu acaba diğerleri gibi bar kaldırsam ya da dambılla yapsam aynı hareketi nasıl olur sizce, hoca ısrarla buna gönderiyor beni. niye öyle yapıyor anlamadım ilgilenmiyorda zaten. onlarda formumu ayarlamam daha zor mu olur?
  • yue  (27.05.16 10:38:37) 
Bunları kullanma zaten, mümkün olduğunca serbest ağırlıkla çalış. Barbel olur dambıl olur. Serbest ağırlıkla daha iyi form oluşturursun.


  • angelus  (27.05.16 10:44:24) 
ben bunu dambıl ile yaparken ben de omuzlarımda rahatsızlık hissediyorum. güçsüzlüğe bağlıyorum ben, spor sonrası kalmadığı için de önemsemiyorum.


  • manuel mandalina  (27.05.16 10:46:34) 
manuel mandalina
ya bende sadece sağ tarafta sıkıntı var omzumu incittim galiba :/ güçsüzlük hissi gibi değil.

  • yue  (27.05.16 10:50:32) 
1: Eğer hareketi doğru yapıyorsan omzunda bir sıkıntı olabilir.
2: Amacın kas kütlesi kazanmaksa ağır kilo az tekrar bu tekrar sayısı maks 8-10
eğer kilo vermeye çalışıyorsan tekrar sayısı 10-15e kadar çıkabilir

3: kolun ön etli kısmı derken forearm mı ? Onun çalışması normal hareketi doğru yapılışına youtube'dan bakın eğer öyle yapıyorsanız sorun olmaz ağırlığı artırdıkça hissedersiniz.

4: Bilek kalınlaşmaz. Güçlendirmek için de www.youtube.com

bunu yapabilirsiniz.
  • Nox  (27.05.16 10:53:42) 
nox, teşekkürler.
i.hizliresim.com
resimdeki kısmın çalıştığını hissediyorum direk. youtube'a baktım araya havlu falan koyarak yapıyorum hatta doğru olsun diye. ben rotator cuff çalışırken hissedilir zannediyordum diğer kaslar gibi ondan şaşırdım sanırım.
  • yue  (27.05.16 11:13:24) 
Bandı tutarken önkol yorulur, normal. Hareketi düzgün yapıyorsan Rotator çalışıyordur.


  • arnold schwarzeneger  (27.05.16 11:18:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.