[]

[ftp] Downloadsız upload (Transfer?)

Şimdi şöyle bir şeyi merak ediyorum.. Bir web sitesinin index of'undaki mp3'leri kendi hostuma aktarabilir miyim?

Daha genel olarak soru şudur, internetteki bir dosyayı, kendi kotamdan yemeyerek netteki hostuma,resellerıma falan transfer edebilir miyim. FTP programlarıyla olur mu bu iş.. Kısaca ben çekmeyecem server çekecek. Olursa harika olur.


 
olur.

shell hesabın var mı, yoksa sadece ftp mi var? php var mı ayrıca?
  • harzem  (05.08.07 16:40:30) 
shell varsa putty ile ssh baglanip sisteminizde kurulu os'a gore komutlar (get copy vs.) vererek kendi bandwithinizden harcama yapmadan transfer yapabilirsiniz.

yine sanirim php ve asp kodlariyla yazilan bazi scriptleri site uzerinde calistirarak bu islemi yapabilirsiniz ama ben o dilleri bilmiyorum. basic biliyorum :)
  • notorious  (05.08.07 17:56:16) 
peki bunun daha kolay bir yolu var mıdır? bunu düşünüp kimse yapmamış mı yani. her şey otomatik ne güzel.. ben shell falan anlamıyorum da. resellerım var işte benim nerubweb.com adresinde. ona kopyalamak istiyorum bir sitedeki mp3leri.


  • nihilanth  (05.08.07 18:14:03) 
fxp destekleyen bir siteyse siteden siteye transfer yapabilirsin. flashfxp kur dene. olmuyorsa hosttan yasaklıdır :)


  • ozdek  (05.08.07 19:12:42) 
shell var işte, siteden siteye taşımak için. yoksa bi php dosyası ile yapabilirsin.


$dosya = "dosya.mp3";
$hede = pathinfo($dosya);
$fp = harzem1($dosya,"rb");
$fp2 = harzem1($hede['basename'],"wb");
if($fp)
while (!feof($fp)) {
harzem2($fp2,harzem3($fp, 8192));
}
harzem4($fp);
harzem4($fp2);

ekşiduyuru sunucusu, mod_security yüzünden yazdığım konu beğenmiyor. o yüzden kodu değiştirdim, yukarıdaki kodu aldıktan sonra şu kelimeleri şöyle değiştir:

harzem1 = fo pen
harzem2 = fw rite
harzem3 = fr ead
harzem4 = fc lose
(boşluksuz olacak sağ taraftakiler)
  • harzem  (05.08.07 19:34:02) 
shell'in amacı zaten siteden siteye taşımak değil, windows'taki DOS gibidir linuxta. Yani komut satırıdır. Tabi burada soru soran kardeşin linux bir sunucu üzerinde olduğunu varsayıyorum.

shell kullanılarak yapılacak şey de zaten wget komutunu çalıştırmak. Ama her yerde shell izni verilmez, o yüzden php ile alternatif üretiyoruz. :)
  • harzem  (06.08.07 14:40:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.