[]

işsizlik maaşı için yapılması gerekenler-yardım gari

uzun zamandır bıraktım bırakıyorum derken en sonunda şirketle anlaşıp işten anlaşmalı olarak 20 mayısta ayrıldım.(istifa etmedim yani) şimdi işsizlik maaşına başvurdum ama 2 gündür bakıyorum e devletten bişi yok gözüken e devletten buna başvurduktan sonra yapılması gereken bir şey var mı yoksa işlemler kendi kendine oluyor mu.(burası türkiye burda işler kendi kendine olmaz bence ama)


daha önceden işsizlik maaşı almış bunu başarmış arkadaşlar nasıl hallettiniz?

 
bekle dostum bikaç gune gelir mesaj. hakkın varsa e-devlet basvurusu yeterli, zaten işkur'a kayıt olmussundur di mi?


  • galandar kostumu  (26.05.16 22:51:59 ~ 22:52:31) 
birkaç sorum olacak:
son 4 aydır(120 gün) kesintisiz çalışıyor musunuz?
son 3 yılda 600 günlük priminiz var mı?
şirket fesih sebebi olarak ne bildirdi?
  • ganbatte  (26.05.16 22:55:39) 
İşkura direk gidip başvurmuştum. Cebe mesaj felan gelmedi. Edevletten baktım gördüm. Senin zaten onaylansa bile temmuz başı alırsın ilk maaşını


  • Neyazayım  (26.05.16 22:58:04) 
@Neyazayım, işur kaydını online yaptırınca direk telefona geliyor mesaj ya da iletişim kanalını mail sectiyseniz mail.


  • galandar kostumu  (26.05.16 23:00:43) 
@ganbatte- 4 yıldır kesintisiz çalışıyorum şartları sağlıyorum,fesih sebebi olarak karşılıklı anlaşma ile ayrıldım. şirket proje alamıyordu benimde açıkcası ayrılasım vardı kıdem tazminatımı alıp çıktım.


  • prezarlatif  (26.05.16 23:07:29) 
yanlış anlamadıysam siz iş sözleşmenizi karşılıklı anlaşarak (ikale yoluyla) sonladırmışsınız, eğer öyleyse işsizlik sigortasından ödeneğe hak kazanma şartlarını maalesef taşımıyorsunuz.
SGK'ya verilen işten ayrılma bildirgesinde, iş sözleşmenizin sona erme sebebi olarak ne yazıyor?

  • ana sevri  (26.05.16 23:08:58) 
@ana sevri bunu ayrılırken özellikle sordum bu şekilde ayrılanlar alabiliyor dediler ama patrondur güven olmaz tabi. şöyle bir haber var alınabilir diyor.

açıkcası sona erme sebebini bilmiyorum sgk ya verilen işten atrılma bildirgesini görmedim.

www.haberturk.com
  • prezarlatif  (26.05.16 23:12:13) 
ben de bu sebeple sormuştum zaten, dikkat ederseniz bu yazıda da işveren tarafından fesih sebebinin ne olarak belirtildiğine vurgu yapılmış. çünkü işsizlik ödeneğinden faydalanmanın mantığı işçinin iradesi dışında feshe maruz kalması. siz anlaşarak (ikale yoluyla) ayrılmışsınız. ikale bizim sistemimizde açıkça düzenlenmeyen bir kavram, yani bu konuyla ilgili kanunda boşluk var. bu sebeple ikale halinde işsizlik ödeneğinin varlığı ihtilaflı bir durum. bu yüzden, işten ayrılma bildirgenizde gösterilen fesih sebebi ödeneğe hak kazandıran sebepler arasında değilse, yargı yoluyla -bir müddet uğraş vererek- ödeneğe hak kazanma imkanınız var tabii.


  • ana sevri  (26.05.16 23:21:49) 
anladığım kadarıyla ikale sözleşmesi yaparak ayrılmışsınız. işvereniniz size bir işten ayrılma bildirgesi verdi mi? işten ayrılış nedeni işveren tarafından fesih olarak bildirilmişse işsizlik ödeneğinden yararlanırsınız. diğer nedenler olarak bildirilmişse yararlanamazsınız.
ana sevri+1

  • ganbatte  (26.05.16 23:30:30 ~ 23:31:44) 
anladım arkadaşlar teşekkürler ben bunu bir soruşturayım şirkette eyw.


  • prezarlatif  (26.05.16 23:32:51) 
Sms gelmemesi işkurun sistemiyle alakalıymış. Arayıp sormuştum çoğu zaman gitmiyomuş sms o yüzden e devletten kontrol etmek en mantıklısı.


  • Neyazayım  (27.05.16 06:34:04) 
sonuç: 1 hafta sonra sms geldi


  • prezarlatif  (03.06.16 00:07:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.