[]

Hastanedeki adli vaka kayıtları

Herkese iyi aksamlar :)

Bir arkadaşım daha önce ilaç içmek suretiyle intihar girişiminde bulunmuş malesef ve bu vakalar hastanede adli vaka olarak kayıt altına alınıyormuş. Ve kendisi aynı hastanede hemşire olarak çalışıyor, kaydın hastanede sisteme giren herkesçe görülebildiğini söyledi. Bu kayıtlar ne kadar sürede siliniyor ya da silinmesini talep edebileceğimiz bir yer var mı?
Bir iki yönetmelik falan okudum ama bir şey bulamadim bi yardim lütfen :)

Teşekkürler.

 
bilgi işlem birimleri herkesin görmemesi gereken kayıtları saklayabilirler.


  • curukturpkokusu  (26.05.16 22:25:39) 
Adli vakalar kesin suretle hastanenin bilgisayar otomasyon sistemi nde kayıt altında tutulmaktadır.
Bu kayıtlar hiç bir şekilde silinemez, silinmesi talep edilemez.

Ayrıca hastanelerde kullanilan otomasyon programı ni sekreterlerden tut, doktoruna kadar bir çok kişi kullaniyor. Hasta mahremiyeti denen birsey var ama merakli personelin biri sisteme o kişinin adını soy adını ya da tc numarasini girip baktığı takdirde hastanin giydiği don rengine kadar her bir bilgiyi öğrenir.

Ornegin bilgisayar otomasyon sistemi yillar sonra degisip a programindan b programina gecildi diyelim. A programinda kayitli olan tum veriler ayni şekilde B programina da aktarilmaktadir.

Lafin kisasi bu veriler, hastaya ait bilgiler vs. nin silinmesi soz konusu degil. Birileri tarafindan silinse bile veri tabanında hangi kullanıcı tarafından ne zaman silindigi yer almaktadır. Çünkü hastane hasta bilgilerini oluşabilecek herhangi bir sorusturma ya da adli durumlarda savciligin istemesi halinde hazır bulundurmak zorundadir.

hemşire olan arkadasiniz Sadece şöyle birsey yapabilir; ilgili bilgi işlem görevlisiyle görüşerek kendisiyle alakali o verinin bulunduğu hastanede bilgisayar otomasyon sistemini kullanan sağlık personelleri tarafindan gorulmeyecek sekilde kapali tutulmasini isteyebilir. belli kisilere yetki verilmek suretiyle gerektiginde yalnızca onların görmesi saglanir.
  • sinerji  (27.05.16 00:13:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.