[]

kat karşılığı arsa - müteahhit

arkadaşlar selam.

aranızda arsa alıp, müteahhite kat karşılığı verip bu şekilde dairesine kavuşan var mı?

şimdi benim planım küçük düşünmemek yönünde. borç harç bir daire alacağıma, aşağı yukarı aynı paraya bir arsa alıp ve bir müteahhitle anlaşıp kat karşığı girişmek daha mantıklı geliyor. hatta mesela müteahhitle anlaşıp 2-3 daire alsak kara geçsek?

kime sorduysam, " ohoo bu iş o kadar kolay olsaydı herkes yapardı" diyor. bu mantık yanlış mı yani? aranızda hiç kat karşılığı arsasını müteahhite veren birileri var mı? tavsiye verebilecek?

 
ben yaptım dairemi aldım
yeni projeye de başladık inşaat devam ediyor.

Şehir bütçe vs ne alemde?
  • basond  (26.05.16 15:06:30) 
Daire parasına arsa alabiliyorsan ekstrem bir durum olmazsa 5-10 yıl içerisinde müteahhite verip kat karşılığı daire alırsınız. Öteki türlü müteahhit yanınızdaki arsayı bir daire parasına alıp daha çok kar ederdi :)


  • sozel okumus insan  (26.05.16 15:10:01) 
Gayet mantıklı tabi ama şehir ve ne kadar paran olduğu çok önemli.

Arsa karşılığı 2-3 daire alman için o arsadan en az 10-12 daire çıkması lazım. 5 kata müsadeli, 200m2 bir arsada anca 1 daire alırsın mesela. Arsa işinde dairede olduğundan çok daha yüksek rant var. 40bin’e arsa alıp, 2 sene sonra 150bin tl’ye daire olarak satabilirsin inşaat bittiğinde. Arsadaki kazanç bence hiçbir yatırım aracında yok. Büyükşehir olmamış şehirlerden, gelişmekte olan ilçelerden kovalaman lazım böyle şeyleri. İstanbul’da fiyatların yanına yaklşılmıyordur muhtemelen. Anadolu şehirlerinde yaşayan akrabaların falan varsa oralardan sor soruştur derim.
  • kint  (26.05.16 15:17:47 ~ 15:18:35) 
Alacağın arsaya kaç daire izin verildiği önemli. 4 daire sığıyorsa 1 daire alırsın. Yok 40 daire sığıyorsa yüzde 30 payla (12-13 daire) alırsın.
Bunun yanında imar izni olup olmadığı da önemli. Konut yapılacak bir arsa değilse zarar da edebilirsin.
Tabi bunları yaşadığım şehre göre (malatya) söyledim. İstanbul u bilmiyorum, oranın her metrekaresi altın.
  • etna  (26.05.16 15:47:01) 
kat karşılığı daire şeklinde arsadan girebilmen için o binada en az 10 daire çıkması lazım. 5 daireye giren mütahhitle pek iş yapılmaz (yine de sen bilirsin)

10 daire demek taban alanı çekme mesafelerini falan da düşünürsek ortalama 400-500m2 arsa yapar ve bu da alabileceğin bir arsa olmaktan çıkar. yani daireye 200 veriyorsan böyle nitelikteki bir arsayı 200 e bulabilirmisin? bulabileceğin bölgede müteahhit daire yapar mı yapmaz mı? veriler lazım lokasyon?
  • gokhan atestepe  (26.05.16 17:00:53) 
@sour

emsal %50 yani 0.5 bu da sana arsa alanıxemsal=300x0.5=150 m2 inşaat alanı hakkı tanıyor. yani 150 m2lik daireden 10 tane değil bir tane yapabilirsin bu arsaya.

gerçi müteahhitler akıllı. o 150'yi allem edip kallem edip 3 daire çıkarıyorlar bir şekilde. küçücük oluyor ama daireler. sana da arsanın yerine göre %20-%50 arasında değişen pay veriyorlar.
  • victum  (26.05.16 18:29:56) 
@sour taks var, kaks var. taban alanı taks. emsal(kaks) toplam inşaat alanı oluyor.

bir de gabari var bu da maksimum yükseklik sınırı. burada 9.5 metre demiş. 3 kat çıkıyor yani buradan.
  • victum  (27.05.16 13:40:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.