[]

ingilizce öğrenmek için yardım

merhaba;
20 saatlik özel ders aldım. eskiye göre daha iyiyim ama yinede hiçbir şey bilmiyorum. biraz hızlandırılmış bir kurs gibi oldu. soru falan çözmedik sadece ders anlattı kadın bana. zamanlar,modüller vs vs günlük konuşma için gerekli şeyler öğretildi.

seviyem hala kötü ama şimdiden sonra ne yapmak lazım. kitap okumak, dizi izlemek. lost izledim 3-4 bölüm. konuyu çıkartabiliyorum ama nasıl bu dizilerden ingilizce öğreniyorlar anlamıyorum.

ayrıca kursa devam etmek istiyorum ama özel ders mi yoksa dershane mi?

teşekkürler.

 
diziler daha çok listening ve yeni kelime konusunda fayda sağlar. kalkıp çatır çatır konuşayım derseniz ona pratik gerekir. pratik yapabileceğiniz bir ortam varsa ne mutlu size yoksa güncel diyaloglar ya da textlerden okuma yapıp yazılı/sesli özet yoluna gitmelisiniz. düzenli yapıldığında oldukça faydalıdır.


  • lazpalle  (26.05.16 13:06:58) 
amacınız ne öncelikle ? sınavlar için arıyorsanız kurslara devam ingilizce diziler falan bi boka yaramaz. Ben o dizi filmlerden öğrenen biri olarak sınavlara girsem bi halt yapamam mesela çünkü o sınavdaki soruları çözmenin belli başlı yöntemleri var.


  • Nox  (26.05.16 13:12:58) 
duolingo ise yariyor. ancak zaman harcamaniz gerek. uzun vadede ise yariyor.


  • foster  (26.05.16 13:15:06) 
ingilizce de her dilde olduğu gibi önce teknik altyapı ve kelime dağarcığı, sonrasında ise üzerine pratik (dinleme ve konuşma) çıkılarak geliştirilir. farklı yöntemler vardır elbet ama ben en sağlıklısının bu şekilde olduğunu düşünüyorum.

gramer konusunda eksiklerin varsa önce onları gidermekle başlayabilirsin işe. en en en azından tenseleri tamamen hallettikten sonra, zaten yanında biraz gelişmiş olacak olan vocabulary'ne ağırlık vermen yerinde olacaktır. belli bir süre sonra istediğin düşünceleri sıkıntı çekmeden kağıt üzerinde ifade edebildiğini gördükten sonra listening/speaking aktivitelerine girebilirsin. yani bu aşamadan önce hiç girme diye bir şey yok tabii ki ama gelişim için takip edilecek en sağlam yol bu bana göre.

sen hangi aşamada olduğunu daha iyi bilirsin. mesela daha tenselerin eksikde, onlara çalışmaya başla. yok onlar iyi de cümle kurarken sürekli "şu ne demekti, bu neydi ya" oluyorsan, bu durumda kelime çalışman gerek. sonra dizi ve filmlerden zevk almaya başlayabilirsin.

ilk aşamalar için önereceğim şey kitap okumak ve çevirmek. bakışımlı kitaplar şeçersen ilk zamanlar daha kolay olur. sonrasında ise seviye seviye kitaplar alıp, cümle cümle çevirilerini yazarak devam edersin. belli bir süre sonra içiçe girmiş konuları çözebileceksin rahatlıkla.

şimdiden çok kolay gelsin.
  • loveinaflipbook  (26.05.16 13:18:00) 
sadece kendim için öğrenmek istiyorum. herhangi bir sınava falan girmeyeceğim. pratik yapacağım yabancı kimsede yok etrafımda.
bence dershaneye yazılıp bol soru çözüp pratik yapmak daha iyi olacak gibi.

  • burcem  (26.05.16 15:49:21) 
dershane tabii ki her türlü kendin öğrenmekten iyi, sistematik ilerliyorlar ve daha önemlisi başkalarının hatalarını da görme şansın oluyor. bu yüzden seçimin doğru bence.

ama dediğim gibi dershane dışında çalışmalarını ben im anlattığım şekilde de sürdürebilirsin. zamanında ben bu şekilde öğrendim ve övünmek gibi olmasın ama ingilizcem bayağı üst seviyede (advanced demek istemiyorum çünkü güya biraz ingilizce bilen herkes advanced Türkiye'de).
  • loveinaflipbook  (26.05.16 15:54:12) 
loveinaflipbook teşekkürler. zamanlarla başlayacağım. çalışmak için bildiğin siteler varsa onları da yazarsan tadından yenmez :) teşekkürler.


  • burcem  (26.05.16 16:06:44) 
bence siteden ziyade al bir kitap (ya da pdf de bulabilirsin malum ortamlardan), direkt ordan çalışmaya başla. sitelerde her zaman benim bahsettiğim sistematik üzerinden gidilmiyor. duolingo, babbel vs vardı bildiğim ama onlarla bu metodoloji farklı, istersen bir incele tabii ki.


  • loveinaflipbook  (26.05.16 16:17:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.