[]

hangisi daha kırıcı?

Otobüste gidiyorsunuz, bir adam üst taraftaki tutacaklardan tutmuş, dirseği gözünüzün önüne geliyor. Hem bakış açınızı rahat edecek düzeyde kapatıyor hem de olası bir fren durumunda muhtemelen suratınıza geçirecek. Şimdi, bu durumda sözlü bir uyarı mı yoksa rahatsız olduğunuzu belli edecek şekilde kolu hafifçe ittirmek mi daha kırıcı olur karşı taraf açısından? Hangisini tercih edersiniz? Dokunmak kabalık mı?




 
direkt söylerim söyledim de :)


  • esin  (26.05.16 12:35:50) 
rahatsız olduğunuzu belli edecek şekilde kolu hafifçe ittirmek daha kırıcı.

kişi o sırada dalgın ya da farkında olmadan o şekilde duruyor olabilir. kibarca söylemek daha medenicedir diye düşünüyorum.
  • eeb  (26.05.16 12:35:53) 
Herhangi bir uyarıda bulunmadan direk fiziksel temas ile uyarman yanlış anlaşılabilir, belki farkında değil, dalgın olabilir. Sesle kibarca uyarmak en güzeli.
"Beyefendi kolunuz yüzüme çarpacak, dikkatli olursanız sevinirim."

  • battal gemalmaz  (26.05.16 12:37:17) 
Dokunmak, ittirmek kaba kacabilir. Sozlu ifade etmeli.


  • stavro  (26.05.16 12:50:28) 
en güzeli ve en az kırıcı olanı nedir biliyor musunuz? o dirseği yanlışlıkla olmuş gibi ama bilerek yüzünüze hafifçe çarptırmaktır. yani en ufak frende suratınızı o dirseğe çarpıyor gibi yapın, iyice gömçürtmeyin tabii. adam kolunu çekecek, bir de özür dileyecektir.

mesela bazen ben koltukta otururken ayakta duran bir kadının omzunda asılı olan çantası kucağıma geliyor. cebimden telefon çıkarıyor gibi yaparken çantaya "çarpıyorum". hemen düzeltiyor. "şu çantanızı kucağımdan alır mısınız"dan daha az kırıcı oluyor bence.

yani dokunmak, ittirmek. ama bilerek değil, yanlışlıkla.
  • kibritsuyu  (26.05.16 12:59:00 ~ 12:59:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.