[]

börek içine ıspanak iç harcı nasıl hazırlanıyor?

internette her sayfada değişik bir şey yazıyor. anne yapımı klasik ıspanak harcından istiyorum.




 
soğanı kavur, domatesli olsun istiyorsan domatesini koy kavur,(sulandırabilir ama onu söyleyeyim) baharatlarını koy tuz acı biber kara biber olarak. sonra ıspanakları koy, biraz öldür. bu kadar.


  • interview with the vampire  (26.05.16 10:38:11) 
peynir ya da taze lor ile karıştırın.


  • holy diver  (26.05.16 10:51:53) 
benim annem pişiriyor o yüzden bence klasik anne tarifinde pişmeli :))


  • interview with the vampire  (26.05.16 10:53:49) 
ilk soğan sonra kıyma en son hafif ıspanak ölmeli sonra puff


  • suwat  (26.05.16 11:03:25) 
soğanla biraz kavurursan lezzeti daha güzel olur yufkanın içinde çiğsi çiğsi kalmaz. biraz kaşar loru katarsan da daha daha güzel olur.


  • kakao  (26.05.16 11:07:10) 
soğan kavrulur, üstüne ıspanaklar eklenip biraz öldürülür. tam pişmemeli zaten fırında pişecek. üzerine karabiber ve pul biber eklenir. biraz soğuyunca isteğe göre peynir eklenir.


  • vecihi ile fikret  (26.05.16 11:13:41) 
Pişirmeyin bence. Zaten fırına giriyor o, sebzeyi öldürüyorsunuz.

Ispanak güzelce yıkanıp doğranır. Karabiber, kırmızıbiber ve tuz konularak ayrı bir yerde tutulur. Başka bir kap içerisinde de 4 yumurta, 1 su bardağı zeytinyağı, 2 su bardağı süt karıştırılıp hazırlanır. Yufkaları dizip önce sütlü karışımdan kaşıkla alıp üzerinde gezdirip hamuru ıslatıyor sonra ıspanaklı harcı koyuyoruz biz. Peynir olarak da lor peyniri güzel bir tercih. En son katın üstünü de bu sütlü karışımla ıslatıyoruz. Yumuşacık oluyor. Annemin efsane tarifidir bu. Ben de yaptım birçok defa, inanılmaz beğenildi. Tavsiye ederim.
  • chitosan  (26.05.16 11:18:55) 
soğan kavrulur, çok az kırmızı toz biber ve üzerine ıspanaklar, çok pişirilmez yemeklik gibi, üzerine beyaz peynir (isteğe bağlı). anne yapımı gibi istersen her kat yufkayı süt&sıvı yağ karışımıyla ıslatman, en üste de süt&sıvı yağ&yumurta üçlemesinden dökmen de lazım ek olarak. afiyet olsun, susam ya da çörek otunu unutma en üste ;)


  • ruz  (26.05.16 13:48:44) 
@chitosan bu tarifi yaptım bugün, börek üzeri karışımdan dolayı omlet gibi oldu. o kadar yumurta fazla geliyor, not düşeyim.


  • pinkpeony  (13.04.17 18:14:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.