[]

duyurunun müzisyenlerine bir sorum var

son zamanlarda enstrümanımı elime almaz oldum doğru düzgün niyeyse, neden böyle olmuş olabilir? bu tür nasıl desem motivasyon olarak düştüğünüzde napıyorsunuz?




 
Benim de aynı sorunum var. bunu arasında yıllar olan iki ayrı dönemde yaşadım ve halen yaşamaktayım. Motivasyon düşünce genellikle yapacak fazla bir şey yok, içten gelmedikten sonra zor oluyor.

Neden sorusuna doğru bir cevap verebilmek için önce yaş (kilo, boy .. şaka) öğrenim/iş hayatı durumu gibi bilinmeyenleri paylaşman lazım. yoksa öyle kuru bir cevap sana hitap etmez.

kendi yaşadığım durum da ise, liseden üniversite dönemine kadar (lise-üni arası bir kaç yıl mevcut) elime enstruman almadığım gün sayısı sayılıdır. Arkadaş çevrem tamamen müzisyenlerden oluşuyordu ve kendi grubum vardı.

Ta ki üniversite eğitimi başlayana kadar. ilk 1.5 sene arasıra fırsat buluyordum sonrasında müzikten aylarca uzak kaldığım zamanlar oldu. tatillerde bile nadiren enstruman çalmaya başladım ve sonunda tamamen koptum. bir iki sene sonra tekrar heves başladı, gittim yeni aletler aldım ama eski performansı yakalayamamam baya hayal kırıklığı yaşattı.

Üniversite boyunca arkadaş çevresindeki müzisyen arkadaşların azalması bir etki diyebilirim. ikincisi başka uğraşlar olaması.

Kendi durumumu ben böyle analiz ettim.
  • vapurlarfalan  (26.05.16 06:36:14) 
canın isteyince çalıyorsun, istemeyince çalmıyorsun işte; içinden gelmiyorsa niye zorlayasın ki. ben yeni şarkı duyuyorum çok hoşuma gidiyor, onu çalmayı deniyorum. onun dışında canım sıkılınca çalıyorum, aklıma gelmesiyle alakalı. genelde de yüksek sesli müzik dinleyip gaza gelince geliyor aklıma.


  • baba jo  (26.05.16 08:22:38) 
benim için iş büyük sekte vurdu müzik olayına. artık ilgilenecek enerji bulamıyorum kendimde, arada sırada çok ender de olsa iki alıp tıngırdatıp bırakıyorum. acı ama gerçek. parmaklarım paslandı, nefesim desen zaten bitti.

ben ki evde bir sürü müzik enstrümanım var, hepsi yatıyor, yazık oluyor hepsine. aklıma geldikçe de kahroluyorum. ama yeminle eve geldiğimde artık bi dinlenmek istiyorum diyip kendimi ya koltuğa bırakıyorum, ya da dışarı atıyorum gezmeye vs. iş insana neler yapıyor başlığı altında incelenebilir benim durumum. yazarken hem kendimden hem de iş mecburiyetimizden soğudum yeminle...
  • loveinaflipbook  (26.05.16 08:43:33) 
Zaman zaman olması normal bir şey, başka bir uğraş dene bakalım olacak mı, yoksa depresif misin bu ara? Bir de son zamanlarda öğrendiğim çok yararlı bir şey var: "Bir şeyi yapmak gerekmekle yapmayı istemek arasında hiçbir bağlantı yok" yani istemesen de al biraz egzersiz falan var, biraz ellerini(belki nefesini?) çalıştır. Sonra başka şeyler yap.


  • r_u_h  (26.05.16 10:39:12) 
bende de bu durum vardı uzun zamandır. Uzun bir dönem insanlık dışı saatler boyu çalıştığım için vakit ayıramamıştım, o zamandan beri de bir türlü eskisi gibi oturup çalamadım hiç. Bir süre sonra "şimdi çalmaya kalkışsam eskisinden çok daha kötü durumda olucam kesin" diye de canım sıkıldı, o yüzden biraz daha soğudum.
Yakın zamanda birinden aldığım gazla telleri değiştirdim, küçük bir bakım yaptım, çalmaya başladım tekrar. Olum resmen mutlu oldum lan. Baya özlemişim yani.
Bi elinize alın tekrar gerçekten keyiflendiriyor insanı.
  • naberabi  (26.05.16 10:47:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.