[]

Evlenilecek kızda meslek arama

Normal birşey mi bu ya? Bugün böle ilik gibi bir kızla denk geldik bir ortamda. Biraz konuştum falan, teknikermiş bu kız. Normalde güzellik olarak bana göre üst düzey olsa da pek ilgi çekici gelmedi ciddi anlamda. Hani deli gibi sevişirim, yerim yalarım her noktasını, sıkıntı yok da, evleneceğim kızın en azından düzgün bir 4 senelik bölümden mezun, az biraz yüksek statüden iş sahibi olmasını istediğimi fark ettim. Tercihen memur ya da öğretmen, mesai saatleri sıkıntı olmasın yani.

Şimdi kızların erkekte meslek, para vs aramasına alışkınız tamam da bende de bu tarz düşünce oluşması garip geldi. Maddiyatçı biri miyim, ya da ben kazanayım karım harcasın düşüncesi mi rahatsız ediyor beni bilemiyorum. Sizde de oluyor mu bu tarz düşünceler?


 
bende olmuyor. olmaz ve hatta benden yüksek bir statüde olmasını istemem. statüsü yüksek kadın tribi çekilmez.


  • dead and broken  (25.05.16 22:09:15) 
ya ben de benden yüksek statüde olmasını istemem de statüm yüksek sayılır, en azından 2500-3000 maaş alsın istiyorum haftada 5 gün çalışabileceği bir işte. Memur olursa tadından yenmez.


  • benim adim kerim hepinizi severim  (25.05.16 22:10:49) 
diyelim ki dünyanın geri kalanının hepsinde oluyor bu. o zaman "aa iyiymiş o zaman ben normalmişim" mi? diyeceksin. içine sinecek mi yani? :) çözümü dışarda, özellikle de başkalarıyla yapılmış bir kıyasta aramak kolaya kaçmaktır bence.

ben "çalışsın" isterim. çünkü hayat o kadar kolay değil. tek kişinin evi döndürebildiği, ortanın az üstü bir rahatlıkta yaşamak mümkün değil. ayrıca sıkılır yani insan. sıkıldıkça bunalır, tembelleşir. bu da iç dünyasını öldürür ufak ufak. ama yaptığı mesleğin bir önemi yok. umarım sevdiği bir işi yapıyor olur. bu kafi.
  • matrix  (25.05.16 22:11:41) 
haklısınız evrimsel olarak kadınlar statüye bakar. ama günümüzde dinamikler değişti. ama ben de kendime denk bir meslekte olmasını isterdim sevgilimin ya da hanımımın.


  • ikcı  (25.05.16 22:12:44) 
evlenirsek varsayımı üzerine mi konuşuyoruz? çünkü sadece sevgililik için üzerinde düşünülecek şeyler değil bence.

diyelim ki, sen 3000 alıyorsun, eşin de 3000 alıyor. eşdeğersiniz diyelim bu seferde şu cümleyle karşılaşırsın, "ben de bu eve senin kadar para sokuyorum" bu da çok rencide edici olur bence.
  • dead and broken  (25.05.16 22:15:00) 
@matrix +1
Soru ve diger cevaplar beni rahatsiz etti acikcasi. Hayat arkadasi seciminde onceliklerimiz bunlar olmamali.

  • yons  (25.05.16 22:23:23) 
Statü endişesi.

www.idefix.com

www.youtube.com
  • harvey  (25.05.16 22:24:10) 
farklı düşünceler olabilir. önemli olan, bunların ne kadar sağlıklı olduğu. mesela @e bana nick birakmamissiniz zalimler demiş ki, "küçük şehirde 2500-3000 lira maaş alan kadın evlenir mi?"

şimdi ben mesela bu zihniyetteki bir kadınla çok nüfuzlu, makam sahibi biri olsa dahi evlenmezdim çünkü belli ki kadına göre evlilik ancak yetersiz, düşük profilli kadınların tercih edeceği bir şey. böyle düşünen biriyle hayatımı neden birleştireyim ki? @e bana nick birakmamissiniz zalimler, çok üzgünüm ama seninle evlenmeyeceğim :( :(

soruya gelirsek,

bence gayet normal bir şey bu. hayatını paylaşacağın insanın sana denk, senin standartlarında olmasını isteyebilirsin. ben mesela lisedeyken "eşim çalışmasın" diye düşünürdüm. bir arkadaşım ise "çalışsın pezevenk para kazansın, ben kazanayım o yatsın yok öyle" demişti de çok şaşırmıştım. ha ben hala eşimin dışarda milletin ağız kokusunu çekmesini, başkasının dertleriyle dirsek çürütmesini istemem ama kültürlü, birikimli, okumuş birinin de rahat olmak adına evde oturması ya da hiçbir işe derman olmaması doğru değil.

ben tam bu sebepten ötürü eşimin öğretmen olmasını isterdim mesela, klasik "öğretmen kız" geyiği işte. kolay bir iş değil ama devlet okulunda çalışırsa özel sektördeki vahşet yüzünden iliğine kadar sömürülmez en azından. çalıştığı saatler, yaptığı iş belli olur. bu konuda kendimce progresif muhafazarlık yapıyom ben. eve ekmeği erkek getirsin, mermiye kafa atan erkek kısmı olsun ama kadın da öyle ev süsü olup pasifize edilmesin. öğrendiklerini uygulasın, topluma karışsın, ayaklarının üzerinde dursun ama çok da durmasın hsagfhajköl
  • der meister  (25.05.16 22:24:18) 
Bence haklı olduğun yönler var. Evlenmek istediğin kişinin kültürel açıdan sana uygun olmasını isteyebilirsin. Senin hayalinde paranız da varsa Rio'ya gitmek varsa eşin bu fırsatı anlamsız buluyorsa örneğin uygun bir çift olmayabilirsiniz.

Zaten doğru evlilikler belki de bu düşüncelerle oluşuyor. 20 yaşında balıklama dalınan yanlış evliliklerdense daha olgun bir yaşta daha uygun kişiyle evlilik daha sağlıklı olabilir.

Ayrıca matrix +1
  • Traveller  (25.05.16 22:31:46 ~ 22:33:04) 
Ya şimdi ben de biraz ayarsız yazıyorum. İlle zengin kız isterim, para kazansın o da, götünü çevirsin yatmasın gibi odunca bir düşünce sistemim yok da, tercih sebebi oluyor yani bana yakın koşullarda çalışan kadınlar. Aynı statü olduğundan daha mı yakın, denk hissediyorum bilmiyorum. Evlilik bir hayat arkadaşlığı sonuçta, iyi günü kötü günü var. Kendine ayakları üzerinde duramayan, evliliği sırtını zengin bir kocaya rastlamak gibi gören kadınların çokluğu yüzünden belki böyle bir düşünce oluştu bilinçaltımda, paylaşmak istedim ben de içimde kalmasın diye.

Ha, milli piyango çıksa derim ki eşim çalışmasın, ben de çalışmayayım, gezeriz devamlı, krallar gibi hayat yaşarız mutlu mutlu. Hobi için bir dükkan vs. bişeyler açarız belki, beraber işletiriz, ama hayat o kadar kolay değil malesef.

Erkeklerde de bu tarz düşüncelerin olmasından rahatsız olan kadınlar, kendi hemcinslerinin %99'unda statü ve paranın evlenecekleri erkekte diğer tüm özelliklerden önde yer aldığı gerçeğini göz ardı etmesinler.

Zeka da önemli bir de, benden yüksek statüde bir kadın hoşuma gitmez belki ama eşimin benden zeki olmasını, bana akıl vermesini, yol gösterebilmesini isterim. Karşımdaki 2 senelik mezun ya da lise mezunu olunca o açıdan da bir heves kırılması oluyor malesef. Zeki değil diye düşünüyorum otomatik olarak.
  • benim adim kerim hepinizi severim  (25.05.16 22:32:45 ~ 22:35:33) 
Bence böyle bir şey dilemek normal, sonuçta meslek bir miktar kişiliğini de yansıtır. Şöyle örnek vereyim; bir makine mühendisinin bir şarkıcı evlenmesi imkansız değil, insanlara bağlı ama çok ortak noktaları olmayan insanlar olabilirler. Sevgiliyken sorun olmayan şeyler evlilikte göze batabilir, birbirlerinin hayatlarını anlamayabilirler. 'Öğretmen değilse olmaz' gibi olumsuz koşullamalarda artık insanın eş adayını o kişi olduğu için değil de, mesleği için evlenmek istediğini ve bir şeyler hissedilmediğini düşünürüm. O evlilik bana iki yüzlülük gibi gelir; sevdiğin kişi başka mesleğe geçse onunla beraber olunmayacak mı? Ya da diyelim hala öğretmen ama dersane ayarında (artık karşılığı ne ise), sürekli fazla mesaiyle ya da yoğun mesai ile iş yapacak bir 5-10 yıl. O zaman ne yapılacak? İş veya hayat her zaman garanti değil ki, ömür boyu söz verilsin.


  • aychovsky  (25.05.16 22:43:19 ~ 22:48:43) 
Yazık lan. Hayat arkadaşını öss ile seçecek insan var demek ki


  • hasmetizm 2046  (25.05.16 23:05:02) 
Evlenmek diye bir sey dusundugum olmadi ama meslege pek takilmazdim diye dusunuyorum evlenmeyi dusunseydim. Ama calisiyor olmasini isterdim.


  • stavro  (25.05.16 23:07:45) 
bence ne mezunu olup olmadığına değil de kafa yapısına bakıyorsanız, diyalog kalitesini inceliyorsanız, gayet doğru ve olması gereken. ancak, "2 yıllık okumuş, üniversiteye gitmemiş" gibi indirgemeci yaklaşım hatalı. herkesin ailesi eğitim odaklı olmuyor. sizin aileniz "aman oğlum, öss ye gir, liseyi kazan" falan derken, bazı insanlar geçim derdi, aile içi sıkıntılar ya da en basitinden ailenin yönlendirme eksikliği ile farklı yollara gidebiliyor.

her iki yıllıktan mezun insan için, "aptal olduğu için kazanamamış, bana denk değil" diyorsanız, bu çok hatalı bir bakış açısı.

onun dışında, ülke erkeklerinde olan, buradaki güya kalbur üstü kısımda da gördüğümüz "ya eşim benim kadar para kazanırsa da paramla ezemezsem, kendi ayakları üstünde durur da bana hizmet etmezse" korkularından, ego eksikliklerindense sizin tavrınızı tercih ederim.

ben kadınım, işim gücüm de yerinde, büyük ihtimalle yıllar içinde de kazancım/statüm artacak. uzun süredir birlikte olduğum, yakında birlikte yaşayacağım erkek arkadaşım ise öğretmen. avrupa'da yaşadığımız için kimse "aa senin de erkek arkadaşın öğretmen mi :/ :(" falan demiyor ama türkiye'de iş güç konusu açılınca kaş kalkıyor. işini beğenmiyorlar. tamamen bizdeki erkeklerin yaşadığı kompleks. bence bir insanın işi gücü hiç önemli değil. hayatından memnun, gelişmeye açık, kültürlü olması çok önemli.

siz ülke erkeklerinde kronikleşmiş "kadın benden aşağıda dursun" kompleksini aşıp, kadını kendinize denk istediğiniz için şaşırıyorsunuz.
  • of dream and drama  (25.05.16 23:22:12) 
Boğaziçi mezunuysan Koç holding de müdürlük yapıyorsan yahut Hacettepe tıp mezunu estetik cerrahsan yurtdışında yüksek ve doktora yaptıysan e bi de ilik gibiysen istediğin her şey hakkın dostum.


  • kakao  (25.05.16 23:28:01) 
ailem asla eşten önce eğitim demedi. yani öyle bir genelleme yapmadı çok şükür. yapsa etkilenirdim heralde çocuksun sonuçta. mutlu ol yavrum dedi. seni ne mutlu edecekse öyle yap mesleğin de olsun eşin de.

bende evlenilecek insan denk olmalı. meslek değil de bu kültürel denklik kafa denkliği. sen paranız varsa kışın kayağa gitmek istiyorsan o da isteyebilmeli. tatil anlayışı aynı olmalı, çocuk yetiştirmede sorun da yaşanabilir arada fark varsa.
sen boş vaktinde ekşi okuyorsan, kitap okuyorsan nebileyim o oturup hergün bugün ne giysem izliyorsa zor bence yani. napacaksın öyle bir kadını ki?

ama denk yahut yakın istemekte çok da haksız sayılmazsın meslek olarak da.

evlilik sadece düzenli seks çocuk demek değildir. hayatı paylaşacağın omzunda uyuyacağın sırtını yaslayacağın biri demektir tabi adamını sağlamını bulursan. ve bence bu çok öenmli. maddi olarak yeterli düzeyde olacağım ama diğer yazarların dediği gibi 2-3 bin alıp evlenmek istemeyen kadından çok düşünsel farkım var o konuda. evliliği bir külfet olarak görmek yerine iki insanın birbirine bağlılık yemini etmesini evlenmesini çok kutsal buluyorum ben. çok güzel bir hediye bence hayatını beraber paylaşacağın bir insana sahip olmak.oyüzden şu hayattaki ilk 3 önceliğimi sorsan iyi bir eş bulmak var içinde.

neyse laf uzadı. normal yani denk bulmak istemen. anormal desek ne yapacaksın ki hem ilik gibi hatuna evlenme teklifi mi edeceksin. burda cevaplara bakınca bile ne değişik düşünceler var değil mi evlilik hakkında fln, herkesin kendi düşüncesi. istediğin gibi düşünebilirsin ve hepsi de senin doğrun olur sonuçta.
  • pompeininkulleri  (25.05.16 23:28:08 ~ 23:29:15) 
Bende tanıstıgım kız hosuma bile gitse makine muhendisi oldugunu öğrenince kendimi geriye çektiğimi fark ettim(2 kere oldu). Erkek işi olarak gördüğüm işi yapıyorsa direk soğuyorum. Sen tekniker demişsin ne iş yaptığına bağlı oalrak ondan da etkilenirim heralde.


  • bnmzz  (26.05.16 08:54:29) 
bana normal geliyo çünkü meslek alanı karşındaki insanın sosyal çevresini de belirliyor. hatta kültür seviyesini de belirliyor. ortak noktalarda buluşabilmek önemli.
sırf yakışıklı / güzel diye de sevgili olamayacağımıza göre ?

  • cabiday  (26.05.16 10:33:37) 
olması gereken de bu zaten.

ama senin gibi bir üsluptaki bir erkek, gidip götüne başına bakarak seçer kadınını. yalayıp yutarmış falan ne bunlar anasını satayım ya. tamam biz de erkeğiz, biz de iğrenç konuşmalar yapabiliyoruz ama gelip de burada kelimelere dökmüyoruz. bir insanın öncelikle konuşma üslubu düzgün olmalı ki, düşünce düsturu kaliteli kalsın.
neyse, sen şimdi beni kadınlara yaranmaya çalışan bir züppe de ilan edersin. uğraşmamak gerek.
  • hakim oynayin dedi  (26.05.16 10:44:29) 
mesai saatleri sana uygun olsun diye kimseyle evlenilmez. hayat bu. en kötü anınızda, en zor şartlarda çalışmanız gerektiğinde (olursa ki) hadi bana by by mı diyeceksiniz?

ha kültür açısından denk olalım, meslek de bunun bi noktada göstergesi demek farklı, senin dediğin farklı şey.
  • rayde  (26.05.16 10:47:27) 
bence nefes alsın yeter ''


  • anonymice  (26.05.16 18:28:40) 
bence teknikerse, ogretmen vs olmasindan daha iyi. el beceresi, bilgisi vs vardir. bir sikinti ciksa evde, seni beklemez kendisi halleder. super iste.

ogretmenlere karsi onyargim yok -kardesim ogretmen-, genelde universite okumus gibi degiller. lise mezunundan farksiz gibiler. lise mezunlari da alinmasin, onlarda da kafasi calisan kendini egitmis, dunyada olanlarin farkinda olanlar var. egitimle falan ilgili degil bunlar, frekansiniz tuttu mu tuttu, gerisi hikaye..ayrica ne kadar kazandigindan ziyade, elindekini nasil kullandigi onemli es adaylarinda her iki taraf icinde.5 bin lira kazanip da, ayakkabiya 500-1000 lira veriyorsa; 1500 lira kazanip, 50 liralik ayakkabiyi yeterli bulundan cok daha iyi durumda degildir benim gozumde. para gelir, para gider; onemli olan insan olan, vicdani olan birini bulmaktir. ben ayrica, kadin tarafinin belli bir geliri olmasini isterim, allah korusun bir sey oldu ayrildiniz ya da sen calisamaz hale geldin. kadinin geliri olmasa, o ve cocuklari (varsa) nasil hayatini surdurecek?
  • ubi dubium ibi libertas  (26.05.16 18:48:12) 
duyuruyu görünce "yüksek statü anlayışın memur ya da öğretmen mi" demeye geldim, gidiyorum.


  • snape i başından beri tanırım  (26.05.16 23:51:34) 
benim için pek sorun olmuyor bu olaylar. öncelikle kafamın uyuşması lazım. kafa uyuştuktan sonra gerisi geliyor zaten. en önemli statüm yarın öbür gün bir ortamda gururlanarak herkes ile tanıştırabilmem.

mesai saatlerinin belli olması güzel olur tabi o ayrı konu. bir de kadın ekonomik özgürlüğünü ele almış olacak. sana bir şey olduğunda kimseye muhtaç olmamalı minnet etmemeli.
  • Polaroid  (27.05.16 10:59:10) 
Sizin o şöyle olsun böyle olsun diye sipariş verir gibi bahsettiğiniz kadınlar sizinle birlikte olmak istiyorlar mı bakalım? Türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinde eğitim gördüm, kamuda çalışıyorum ve 3k üzeri maaş alıyorum, çalışma saatlerim fevkalade (haftanın 4 günü yarım gün çalışıyorum, diğer günler tatil) ve sittin sene evlenmeyi düşünmüyorum. "Evleneceğim kadın eve para getirsin ama öyle çok da çalışmasın ki evde bana hizmet edebilsin, gerektiği zaman onu ezebileyim o ayarda bir kadın olsun. Haa bir de unutmadan, ilik gibi olsun." zihniyetindeki biri ile hayatımı birleştirmek için neden rahatımı bozayım ki?


  • köstebek kurabiye  (27.05.16 11:37:51 ~ 12:57:43) 
size kötü bir haberim var beyler
o dediğiniz iyi kazanan devlet memuru ilik gibi kızlar var ya onlar facede şunu paylaşıyor:
scontent.cdninstagram.com
paylaşmayanlarda doktor, üst düzey memur, en kötü akademisyen olsun bari diyip, 7-8k alan adamlarla geziyor veya o tür adamlarla evlenmek istiyor. evlenirken benim gibi birikimi olsun direk kendi evimize çıkalım eşyalarımız eksiksiz olsun diyor.

çevrem öğretmen ve memur hem evli hem bekar bayan dolu gerçekten durum %80 böyle. çünkü artık ilişkiler öyle bir konuma geldi ki evli insanlar bile mutsuz olduğu için boşanmıyor, daha mutlu olabilirim diye boşanıyor.

aradığınız meslek değil; zihinsel olarak eşitiniz, en yakın arkadaşınız, en büyük sırdaşınız, duygusal destekçiniz ve en büyük aşkınız olsun.
  • yue  (27.05.16 12:27:44) 
la oglum, su "k" muhabbetini kim cikardi buralarda? birkac yil oncesine kadar yoktu buralarda. yabancilardan ozenip, 3k-5k diyorsunuz dolar, pound kazaniyorsunuz sanacam. 3 bin - 5 bin lira demek ne kadar zor geliyor arkadas :D ha bir de ozeniyorsunuz, ama 3k-5k dediginiz de farkinda olmadan yillik kastediyorsunuz ;)


  • ubi dubium ibi libertas  (27.05.16 19:34:16 ~ 19:38:30) 
ubi dubium
adghfcds :D çok güldüm ya, biliyor musun ilk buralara geldiğimde bende aynı şeyi düşünmüştüm hatta k ne demek diye duyurum var duruyor hala :D nasıl asimile olduysam ben bile kullanmaya başlamışım.

  • yue  (27.05.16 19:45:24 ~ 19:46:03) 
Ben benim alanımdan farklı bir alanda çalışmasını isterim. Ben makine mühendisliği okuyorum. Eşimin de mühendis olmasını istemem. Çünkü muhabbet olarak sıkıyor bir süre sonra. Ne bileyim İngilizce öğretmeni olsa muhabbet daha iyi olur. O bana anlatır, ben ona anlatırım. Çocuk olunca annesinden bir şeyler öğrenir, babasından çok farklı şeyler öğrenir. Ama çok aşık olmadığım sürece aynı eğitim seviyesinde olmamızı isterim. Ben nasıl çabalayıp mesleğimde iyi bir yere gelmek istiyorsam onun da en azından bir şeyler için çabalayan biri olmasını isterim.


  • dissendium  (27.05.16 19:49:00) 
@yue, ozentilik bunlarin hepsi :)


  • ubi dubium ibi libertas  (27.05.16 19:49:28) 
Genetik ve biyomühendislik mezunuyum, laboratuvarda teknikerlik yapıyorum??


  • küçük kara balık  (27.05.16 20:11:33) 
@küçük kara balık

senin mezuniyet fena değilmiş. birbirimizle anlaşırsak ve kafa yapımız da uyuşursa evlenebiliriz, sıkıntı yok.
  • benim adim kerim hepinizi severim  (27.05.16 20:19:06) 
nişanlıyım conem :)


  • küçük kara balık  (27.05.16 20:21:21) 
ayrılırsan bir mesaj uzağındayım.


  • benim adim kerim hepinizi severim  (27.05.16 20:32:53) 
@benim adim kerim hepinizi severim, hahaha yurube kerim x)


  • ubi dubium ibi libertas  (27.05.16 21:50:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.