[]

Aramızda Göz Doktoru ya da öğrenci var mı?

Merhaba
Dün göz doktoruna gittim. Göz derecemin ilerleyip ilerlemediğini öğrenmek ayrıca kontakt lens numaramı öğrenmek istedim. Ama doktordan hiç bir bilgi alamadım. Göz derecemin ilerleyip ilermediğimi sorduğumda bana gözlüğü aldığım yerden göz derecemi öğrenmemi söyledi(!)
Daha sonra kontakt lens kullandığımı kafama göre lens numarası alıp takmamak için yine derecemi öğrenmek istedim. Bana kontakt lens birimine gitmemi söyledi. Dedim ki siz mi yönlendiriyorsunuz yoksa ben mi gideceğim . Biz yönlendiriyoruz dedi. O zaman yönlendirin dedim öylelikle gözüme bir şey damlattı ve bir makineden çıkan kağıdı dosyama iliştirdi ekte ki değerler çıktı.
Anlayan bir Göz doktoru ya da öğrencisi değerlendirebilir mi acaba ?

 
1,75 miyop 0,50 astigmat ölçmüş. Makine tek başına kriter değil.

Önceki halini şimdi taktığınız gözlüğü ölçecek makinesi yoksa nereden bilsin?
  • Lim5  (25.05.16 21:00:23) 
Makinesi vardı onunda ölçümünü yaptı ki ben söyledim önceki derecemi. Gözlükçüye neden yönlendiriliyorum ki hastane araştırma hastanesi.

Cevap için teşekkür ederim.
  • prinz-frost  (25.05.16 21:07:37) 
baştan sağma ölçüme güvenmeyip düzgün sonuç almak için özele gitmen lazım genelde... lise zamanında rapor almak için gittiğimde göz kontrol zamanım da yaklaştı diye devlet hastanesinde bi ölçüm yaptırayım dedim mesela gözlüğüm 4,50-4,75 iken bana 2,50-3 numara ölçtüler nasıl becerdilerse ki imkanı yoktu... 3 gün sonra özelde ölçtürdüm 5.50 5.75, yani 3 numara yanlış ölçüm yapmayı becerdiler. söyleyince bile imkansız gibi geliyor başkası söylese yav hee he der geçerdim bu kadarlık hataya ama başıma geldi... devlet hastanesine öncesinde de yıllarca gitmemiştim sonrasında da gitmedim. dediğim gibi sadece rapor içindi gidişim zaten ve asla sağlığım için güvenmem devlete. git özele.


  • ucan spagetticanavari  (25.05.16 21:18:34) 
@ucan spagetticanavari gittiğim hastane aslında üniversite hastanesiydi. Gittiğim hastanenin retina bölümü zaten sorunluydu polikliniği de aynı derecedeymiş bir daha gitmeyi düşünmüyorum oraya açıkcası.
Nasıl gözümde ki ilerlemeyi ya da gerilemeyi bilemiyorlar enteresan soru soruyorum cevap yok.
Kontakt lens birimine gittim 90 lira para istedi ayrıca randevuyu temmuz sonuna veriyor. Şaka gibi(!)

Dediğiniz gibi düşünüyorum 90 lirayı oraya vereceğime özele veririm daha iyi.
  • prinz-frost  (25.05.16 21:23:39) 
@hey sen ordaki elinde dosyam mevcut orada her şey var yani eski de vardı. Hani diyorsunuz ya eski numarayı akılda tutuyorsunuz diye yenisini sordum onu da söylemedi bana, sorduğum halde.. Dosyanın fotografını çektim de oradan biliyorum artık .
Evet o yüzden lens için ölçüm yaptırmak istedim. Kafama göre gözlük numaramla lens almayım diye..

Nota cevap : Ben devlet hastanesine gitmedim benim ki üniversite hastanesiydi. Devlet hastanesine gitmeyi düşünüyorum. Beni tatmin etmezse özele giderim önerin için teşekkür ediyorum :)
  • prinz-frost  (25.05.16 21:27:22 ~ 21:31:08) 
Önceki dereceni biliyormuşsun, kendin de karşılaştırabilirsin. Sayı daha mı büyük daha mı küçük ona bakacaksın işte. Gözlüğünün derecesini söylediysen, hatta kendi de ölçüyse seni gözlükçüye göndermez. Bir yerde yanlış anlaşılma var burada. Doktor da problemli bir tip gibi. Reçete yazması gerek, bu kağıt reçete değil. Kontakt lens dediğin için mi gözlük reçetesi yazmadı acaba? Cam denemedin mi?

@ucan spagetticanavari Özel hastanelerin arka planını bilsen adımı atmazsın bu bir. Devlet hastanesi diye bir şey kalmadı artık hepsi özel gibi kar odaklı çalışıyor bu da iki.
  • Lim5  (25.05.16 21:29:56 ~ 21:31:51) 
@Lim5 önceki derecemi söyledim sonrasında şöyle dedim göz derecem ilerlemiş mi? Cevap vermedi bana . İlerlemiş ya da gerilemiş demedi. Hadi bunu geçtim yeni ölçüm yapıldı neden oradaki değerleri söylemedi. Taze temiz bilgi. Ben dosyanın fotografını çektim.
Yanlışım varsa düzeltin benim eski göz derecem birisi -2.00 diğeri -2.25 idi fotografını çektiğim ise şöyle :

[URL=www.directupload.net]

Gözlüğümün altına kağıt sıkıştırdı harf okuttu o kadar . Dediğiniz gibi cam deneyip de derecelendirme yapmadı. reçete yazmadı , gözlüğün camını değiştirmicem dedi.
Kontakt lens için ben ısrar ettim sonra kontakt lens birimine yazı yazdı gittim 90 lira para istediler vazgeçtim.
  • prinz-frost  (25.05.16 21:41:01 ~ 21:48:51) 
Camınızı değiştirmeyecekse çok bir fark yoktur şimdikiyle. Makinede eski değerler daha yüksekmiş, şimdi daha düşük ama o çıkan fiş kaç numara cam verileceğini göstermiyor. Şimdiki camlarınızla ve lenslerinizle mutluysanız tamamdır. Bulanık görüyorsanız lens reçetesi için başka bir yere muayene olduğunuzda bunu da söyleyin. Yeniden cama da lense de reçete yazdırın.


  • Lim5  (25.05.16 22:16:52) 
@Lim5 sanırım bir karışıklık oldu. ilk gordugunuz değerler yani konuyu actigim ekte ki lens için yapılan ölçüm en son gösterdiğim fiş ise gozluksuz makinede ölçüm yapıldı.
Son gösterdiğim fiş yani yeni fis -2.50 filan yazıyor daha önceki -2.00 idi bu durumda gozumde ilerleme yok mu camların değişmesi lazım değil mi? Gözlük canlarımi 2 sene önce değiştirmiştim. Evet bulanık görüyorum ilerlediğini hissedip gittim aslında..
Sanırım başka bir doktora gidip netleştirmek daha iyi olacak.
  • prinz-frost  (25.05.16 22:40:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.