[]

excel guruları, metni şeffaf yapma var mı?

selam arkadaşlar,

şimdi tablo yaptım. renkli falan filan. güzelce...

ama koşullu biçimlendirme de olması gerekiyor. 0 ise; arkaplan ne renkte ise o renge boyamak gerekiyor ama öyle bişey bulamadım?

arkaplan beyaz olsa hiç sıkıntı yok ama, bi satır yeşil gelirken diğer satır beyaz geliyor.

derdimi anlatabildim mi?

 
anladım, ama ben bu durumda hep beyaz yapıyorum.


  • tavukbanalop  (25.05.16 19:51:18) 
makroyla olur.

ilk önce tablonun boş halinin bir kopyasını farklı bir sheete at.

bu kopya tablo, esas çalışacağın sheet'teki tabloyla aynı hücrelere yerleştirilmiş olsun.

workbook change eventi tetiklendiğinde ilgili hücrenin adresine Target.Address diyerek erişebilirsin.

daha sonra ise diyelimki değer 0 ve sen arka plan renginin ne olması gerektiğini öğrenmek istiyorsun. kopya tablonun olduğu sheetteki adrese bakıp rengini öğrenip çalıştığın sheetteki hücreye uygulayacaksın.

evet çok zihni sinir işi bir çözüm oldu.
  • kimlanbu  (25.05.16 20:07:51) 
Kopyadaki rengi öğreneceğine asıldakini öğrense olmuyor mu?


  • alperz  (25.05.16 20:23:45) 
@alperz, orjinaldeki rengi sadece 1 kere öğrenebilir, ondan sonra ne olacak ?


  • kimlanbu  (26.05.16 09:38:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.