[]

Yüksek lisans programlarına alesten kaç alarak girdiniz?

Malum açıklandı ales, millet 90-95 yazmış hep. Okuyunca moralim bozuldu. Siz kaç alarak girdiniz? Çok çok önemı oluyor mu ales puanının? Yds benim de çok iyi geldi de ales'ten 86 kusur almışım başvuru yapacağım program için. 90 alan biri başvuru yapsa önce onu mu alırlar yani?

Benim puanım nasıl? Hiç bilmiyorum bu konuları.


 
not ortalaması ve mülakat/yazılı sınav da önemli. görece ales'in önemi düşük hatta. pek bir şey ölçtüğü de yok.


  • passion rules the game  (25.05.16 17:20:23) 
Düşük alanlar yazmadığı için herkes yüksek aldı sanıyorsunuz hocam. 86 gayet iyi puan.


  • la rana  (25.05.16 17:20:36) 
bölümden bölüme okuldan okula değişir.

istanbul üniversitesi örneğin tüm kriterlere (ales, yabancı dil, genel not ort. mülakat vs.) atfettiği oranları alarak bir sıralama yapar.

marmara üniversitesi, mesela, bilim sınavı yapar. sınavdan aldığınız puanı açıklamaz. geçti-kaldı yazar.

vs. vs.
  • solskjaer  (25.05.16 17:20:47) 
Ben 91'le girdim ama hiçbir önemi olmadı Ales puanımın. Hatta muhtemelen hiç bakmadılar bile. En azından mülakatına girdiğim programlar için, kendi bölümüm için şunu söyleyebilirim; en önemli şey motivasyon, alan konusundaki bilgi ve lisans boyunca katıldığın aktiviteler/kendini ispatladığın hocalar. Eğer lisans temelin sağlamsa ve kararlıysan alınıyorsun. Ortalamaya bile pek bakmıyorlar.


  • charles montgomery monty burns  (25.05.16 17:28:13) 
90 ales i olup kabul edilmeyen de var 70 ales le kabul alan da var. Bölüm de önemli. Kendi üniversiteden dışında şans daha düşük oluyor.

Mesela istanbul üniversitesinde mülakat notları 0 ya da 100.Her ne olursa olsun ales ve ortalama belirleyici bence. Mülakat ve bilim sınavındaki adaletsizlikler artık sosyal medyaya taşınabildiğinden biraz tırsıyorlar gibi. 86 ales puanı oldukça iyi.
  • ıch will  (25.05.16 17:33:51) 
ales'in öneminin düşük olması 86 ile 90 arasında hemen hemen hiç fark olmaması. mülakat belirleyicidir, yazılı sınav belirleyicidir.

asıl kriter senin o alanda ne bildiğindir. yazılıyı iyi yaparsan istersen ales'in en düşük olsun yine bir şekilde sokarlar.

ya da çok iyi torpilin olacak. o zaman bilmene de gerek yok bir şey. sdfsdf. her zaman kontenjanın 1-2'si bu danalara ayrılmıştır.
  • passion rules the game  (25.05.16 17:49:31 ~ 17:55:27) 
2.30 mezuniyet
76 ales
92 toefl ile
İst üni nin çok sağlam bir bölümüne torpilsiz girdim
  • shenergy  (25.05.16 17:55:40) 
Hukuk mezunu oluyorum, ortalamam da 3.2 şimdilik, finaller daha belli değil ama ne kadar oynatır bilmiyorum. Kendi okulumda istediğim bölümün hocasını filan tanıyorum. Bu konuyla ilgili de konuştuk da ama olmazsa başka okullarda beni bu puanlarla kabul ederler mi diye düşündüm. Çünkü baktım, benim okulum ne yüksek lisans için ne de akademik personel için ilan vermemiş henuz.


  • fraise  (25.05.16 18:07:01) 
70 ales 77.5 yds 3.29 ort ile
ytü enerji abd yüksek lis.
istanbul makine müh yüksek lis.

ytü de ekstaran sınav vardı yazılı, iü'de mülakat.

torpil yok
  • arphenion  (25.05.16 18:37:49) 
Okuluna, kriterlerine göre değişir aslında bu sorunun cevabı. ben 4 yıl önce 92 almıştım. Şimdi değişme oldu mu bilmiyorum sınav sisteminde falan açıkçası. Ama sizin puanınız da gayet iyi bence. Tebrikler.


  • ikcı  (25.05.16 21:59:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.