[]

puzzle sorusu

puzzle bittikten sonra nasıl yapıştırıyorsunuz? içinden çıkan yapıştırıcıyı ön tarafına mı sürüyorsunuz yoksa ters çevirip arkasına mı?
biz şimdi puzzle halısında bitirdik 1500 parçayı ama arkasına nasıl çeviricez bunu?
bir de nerde çerçeve yaptırıyorsunuz ve ne kadar tutuyor?
teşekkürler

 
bizdeki şöyle idi su bazlı bir yapıştırıcı yoğurt kabına önce tozu sonra suyu döküp karıştırıyosun bildiğin şeffaf zamk oluyor ve ön tarafına yani resim tarafına fırça ile sürüp bekliyorsun. sonra puzzle parçalarının arasındaki boşluklara dolan zamk donunca halıyı ters çevirebilirsin ancak bence önce çerçeveyi üzerine koyup sonra halıyı çevirin ki puzzle dağılmasın.

edit: 3:55 de olan omleti puzzle beyaz tabağı çerçeve gibi düşün önce çerçeveyi koy sonra ters çevir.
www.youtube.com
  • basond  (25.05.16 16:37:25 ~ 16:39:14) 
puzzle yapıştırıcıları var, ama tutkal kullanıyorum ben, arkasına sürüyorum ince, bazısında tutar bazısında tutmaz, tutmaz ise ince bir karton yapıştırın arkasına ek olarak.

çevirmek için, altına kalın bir karton, üstüne de keza, sonra dikkatlice ve hızlıca çevireceksiniz.
  • kurnaz  (25.05.16 16:37:48) 
pazıl önden yapıştırılır. ama aradan sızan yapıştırıcı halıya da akar, dolayısıyla halıdan yağlı kağıda ya da bulamıyosanız gazeteye aktarın.
yenil nesil sıvı uhular gibi olan yapıştırıcılar var, en pratiği o. bol bol, yedire yedire sürüp bi gece kurumaya bırakın, tamamdır.

  • manuel mandalina  (25.05.16 16:43:06) 
çıkan yapıştırıcı direkt üzerine sürülüyor, üzeri kaplanıyor yani yapıştırıcıyla, o da aralara girip puzzle'ı yapıştırıyor. ama altında kağıt olması lazım. yoksa halıya yapışır. o yüzden ben başlamadan önce altına kağıt seriyorum (bir dahakine aklınızda bulunsun:) ). halıdan kağıda geçirmek zor ama imkansız değil, biraz uğraştırır (puzzle ile halı arasından kağıdı milim milim kaydırmaya çalışabilirsiniz).

çerçeveleri ikea'dan alıyorum, ucuz dandik çerçeveleri var, en son 1000lik puzzle için aldığım çerçeve 24.99 gibi bir şeydi. dandik ama bayağı hoş görünüyor.
kolay gelsin.
  • peggy  (25.05.16 16:44:26 ~ 16:47:19) 
Biz önce bir kartonun üzerinde yapıyoruz, sonra üstüne yapistiriciyi sürüp kurutuyoruz.

Çerçeveyi genelde sağda solda gördüğüm yerlerden alıyorum ben.
  • fraise  (25.05.16 16:47:35) 
bir de çerçeveletirken mat cam kullanın diyorlar siz kullanıyor musunuz?


  • sta  (25.05.16 16:51:04) 
benim dediğim ikea'nın çerçeveleri cam değil, bir çeşit plastik, parlamıyor o yüzden ama evet cam olacaksa mat olması mantıklı.


  • peggy  (25.05.16 16:53:58) 
Ben de hiç cam almadım zira cogunu asmiyorum hatta koyacak yer bulamadığım için bazıları üst üste dolabın üstünde duruyor. Tozlanmasin ve zarar gelmesin diye çerçeveliyorum sadece.


  • fraise  (25.05.16 16:57:18) 
Ben halıya sarılmış şekilde çerçeveciye götürüyorum onlar açıp kendileri çeviriyolar, yapıştırıcıyı kendileri sürüyolar.
Çerçeveyi de orada birlikte seçiyoruz.
1000parçalıklar 30₺ civarı
2000parça 50-60₺ civarı
Adres söylesem işinize yaramaz çünkü İstanbul'da yaşamıyorum.
  • megalomaniac  (25.05.16 17:45:31) 
Ben puzzle yaptıktan sonra bozup kutuya koyuyorum.

İsteyince tekrar yaparım diye. :)
  • of dream and drama  (25.05.16 19:24:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.