[]

100bininci görüşme sorusu

selam gencler,

3 hafta kadar once bi gorusmeye gittim outsource bi firmaya. gorustugum adam da mudurlerden biriydi, beni sorgulamaktan cok neden o pozisyona basvurdugumu anlamak istercesine bi gorusme gecti. teknik olarak sıkıntı cekecegini sanmıyorum vs sadece sizle gorusmek istedim dedi defalarca. yani onceki tecrubem ve okula bakarsak işe biraz overqualified kacıyor olabilirim ama istedigim alan o, bunu da net bicimde ifade ettim. neyse efendim 2 hafta icinde doneriz dedi. simdi oldu 3 hafta. ben de arayıp sormadım, şimdi bi mail atsam mı diyorum? ilanları duruyor hala, zaten bikaç kişi alcaklardı. yoksa su iç mi dersiniz? ha bi de mail at derseniz ne yazmalıyım, danke schon efendim.


 
mail atma ara derim ben, döneriz dediniz dönmediniz cevap verin ona göre yoluma bakayım de.


  • gaza gelen  (25.05.16 15:54:33) 
Aklıma gelen seçenekler (işi ne kadar çok istediğine bağlı yüzsüzlük sıralamasına göre):

-Direkt operatörden müdürün hattına bağlanmayı dene, (adını hatırlıyorsundur?) merhaba efendim, böyle böyle görüşmüştük, nasılsınız, diye kibarca bir giriş yap, hâl hatır sor, hatırlarsa zaten sen sormadan iş olayıyla ilgili sana illâ ki bir şey der. Hatırlamazsa da, ne zaman müsaitsiniz, tekrar görüşebilir miyiz diyebilirsin.

-Eğer gerçekten çok istediğin bir pozisyonsa, sanki görüşmeye daha önce gitmemiş gibi tekrar randevu al (CV'ni zaten gönderdin, nasıl tekrar hiç gitmemiş gibi yaparsın bilemedim. Belki gözlerinden kaçar. Belki de kaçmaz, bu adam niye bu kadar ısrarcı, gelsin madem bi daha görelim, de diyebilirler. Demeyebilirler de tabi).

-Klasik cevabınızı hâlâ bekliyorum, olumlu-olumsuz maili atabilirsin.

-Ve evet, su da bir seçenek tabii.


Burda kilit noktalar şunlar, ne kadar overqualified'sın? Maaş olayını görüşmüş müydün? Sana biçilecek değer ile verecekleri arasındaki fark yüzde kaç gibi mesela?

Eğer çok aşırı değilse, müdür senin bu ısrarcı, tuttuğunu koparmaya niyetli, istediğini elde eden tavrından etkilenecektir. Yani aklı başında bir manager'ın etkilenmesi, işe almayacağı varsa da sana bir şans vermesi gerekir.

Gelişmeleri yazmayı unutma :)
  • kedi sahibinin el kitabı  (25.05.16 16:03:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.