[]

bilgisayar tamiri

arkadaşlar merhaba, bilgisayarımı düşürdüm açılıyor falan ama ekranı, ortasında üçgen gibi beyazlık, kenarlarına doğru da çizgili görünüyor.
şimdi ben bu bilgisayarı yaptırıp anneme vericem ama ne kadar tutar? 100 liradan az tutarsa hemen gidip yaptırcam fazlaysa maaşı beklicem.
klavyesi de çalışmıyordu zaten ek klavye takmıştım. solüsyonu ile sildiğimde klavye gitti. onu da yapabilirler mi?
ve istanbulda iyi bi tamirci önerisi olan?
samsung benim için pişmanlık.
teşekkürler.

 
Kadikoy yazicioglu ishani'nin en ust katinda iyi bir tamirci vardi. Laptop ekranini 100 tl karsiliginda degistirtmistim, 10 dk falan surmustu yapmalari.


  • buenos  (25.05.16 15:22:38) 
hocam
düşürmeseydin iyiydi.
apple da alsan aynı sorun olacaktı.

ekran pahalı tutar biraz da klavye o kadar tutmaz.
external kalsin şimdilik.
ekran o şekilde kullanılmıyor mu?
  • kingcyrax  (25.05.16 15:23:29) 
aslında sen bile yapabilirsin...

laptop'a uygun ekran paneli ve klavye alman gerekiyor.

gerisi zaten oldukça basit.

ay ben yapamam denilecek bir durum yok yani. youtube'da her marka ve modelin ekran-klavye değişimi ile ilgili videolar var. yapamaman imkansız.

masraf?

panel 150, klavye 80 olsa... 230 kendin yaparsan.
tamirciye götürürsen 300-350 yi bulur.
teknik servisi 500 den aşağı almaz.


ama çok inceleyip parça parça satılan, 2. elleri bulursan da 150 180'e çıkartman mümkün. diyeceğim o ki, her halükarda 100 liraya tek sorununu bile halledemezsin o laptop'un :)

kolay gelsin.
  • lat menat uzza  (25.05.16 15:23:51) 
ekran piksel olarak yok arkadaşlar, kırılmadı.


  • wishmaythşngs  (25.05.16 15:27:41) 
tamam ama bahsettiğin küçük bir ölü piksel olayı değil, kaldı ki onu onarmak bile oldukça sıkıntılı.


  • lat menat uzza  (25.05.16 15:34:17) 
kullan hocam öyle gitsin.
daha da bozulursa değiştirirsin.
ya da bir monitor alırsın 2. el kullanırsın
  • kingcyrax  (25.05.16 15:47:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.