[]

Torrent hakkında bir kaç soru

Ratio sistemi olan kapalı torrent sitelerinden bir dosya çektiğim zaman download'umda atıyorum 3 gb artıyor, bunu nasıl yapıyor? ve ben torrenti başkasıyla paylaşsam benden bir 3 gb daha mı artacak?

seed yaparken sitedeki upload miktarım artıyor, aynı dosyayı farklı bir bilgisayara yüklesem ve uploada başlasam 2 katı olarak mı artacak?

site bunları nasıl anlıyor da sistemine geçiriyor?

 
kısaca anlatayım. o indirdiğin dosya inerken içinde sana özel bir kodla şifreleniyor. buradan anlaşılıyor her şey. eğer sen o dosyayı başkasıyla paylaşırsan hem ration düşecek, hem de site çok büyük olasılıkla hile yaptığını düşünüp üyeliğini iptal edecek.


  • japan  (25.05.16 15:20:21) 
sen tracker'dan .torrent dosyasını indirdiğin zaman o dosyanın içinde senin hesabına özel bir kod oluyor. yani aynı film için farklı hesaplardan indirilen .torrent dosyaları farklı oluyor. dolayısıyla o .torrent dosyası üzerinden ne kadar upload/download yapıldığı takip edilip sisteme işleniyor.

sen indirdiğin torrent dosyasını farklı makinelerden download/upload için kullanırsan bu da hesabına yazılır. hatta aynı dosyayı aynı bilgisayardan art arda indirsen de indirdiğin kadar hesabına işlenir, torrentin toplam boyutu kadar değil.

bazı private tracker'larda güvenlik için siteye login olunan ip ile torrentin indirildiği ip uyuşması gerekir. yani sen .torrent i indirip bana göndersen ben o .torrent dosyasını çalıştıramam çünkü ben siteye login olmadım. dinamik ip bile kullansan hangi ip adresiyle nerden giriş yaptığın hepsi veritabanında saklandığı için sıkıntı olmuyor.
  • battal gemalmaz  (25.05.16 15:25:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.