[]

Notebook ekran sorunu

HP Probook 4515s kullanıyorum. Notebook çalışıyor fakat ekran gelmiyor. Caps Lock tuşu 5 kez yanıp sönüyor. Saç kurutma makinasını fana tutunca ekran geliyor. Sorun ne?




 
hocam mümkünse bir monitöre de bağla ya da tv ye
o şekilde ekran geliyor mu bir bak.
durum fiziksel gibi görünüyor.
fan çok toz dolduysa ısındığından kapatıyor olabilir.
  • kingcyrax  (25.05.16 14:48:59) 
chipset sorunu ve o bilgisayar artık çöp :) hayırlı olsun.


  • lat menat uzza  (25.05.16 15:27:01) 
hocam hemen paniklemeyin.
bi fanı temizletin.
ekran çipseti değişmesine ya da tamirine bakın. çok iyi olmuyormuş ama sağlam tamirci olursa sıkıntı olmaz.
en kötü ihtimal monitör takar masaüstü olarak kullanırsınız.
  • kingcyrax  (25.05.16 15:53:08) 
ekran chipset tamiri denilen şey, %99 fırınlama yöntemidir. bu da en çok kullanıcıya 6-7 aylık bir kullanım sağlar. fırınlama yöntemiyle sıcaktan kaynayan lehimler, yeniden gelen bir sıcak etkisiyle yerinden sapıp arızaya sebep verecektir.

sonuç? fırınlama için verdiğin 200 250 lira çöp oldu.

yok mu bu işin çözümü? elbette var ama, bu işi BGA Rework ile yapan yerler de senden en az 400 500 lira para isteyeceklerdir. bence yüksek bir meblağ, o yüzden çöp dedim.
  • lat menat uzza  (25.05.16 16:03:43) 
Anakart 65 C
CPU 71 C
GPU %30

Boşta iken bu değerler normal mi?
  • FeryatBen  (25.05.16 23:20:19) 
yüksek hocam biraz.
kasa temiz mi fanlar calisiyor mu tam?

  • kingcyrax  (25.05.16 23:50:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.