[]

Türkiye'den Almanya'ya para transferi ( En az zararla )

Merhabalar,
Türkiye'den bana ( Almanya'ya ) para gönderecekler. Bunu en az komisyon ödeyerek, masraf ödeyerek nasıl halledebiliriz. Bankacılık konusunda çok bilgili olmadığım için işin içinden çıkamıyorum.
-Almanya Bankasında hesabım var. Sparkasse. Buraya direk Swift yapılabilir. Ama bu bankanın ne kadar para keseceğini bir türlü bulamadım.
-Köln'de Ziraat Bankası'nın iştirak'ı var. Türkiyedeki ziraat bankasından bu Ziraat şubesine Havale ya da Swift yapılabilir.
-Direk İşbankası hesabımdan ortak atm'den çekebilirim.
-Western Union, post falan mı denesem?

Kısacası kafam çok karışık. Nasıl bir yol izlemeliyim?

 
Turkiyeden gonderilerde en pahalisi western union olur.

Babam bana kendi is bankasi hesabindan benim avusturya hesabima swiftle yolladi. Yollanan paranin binde 2sini kesmis. Benden de binde 4unu kesti gibi oldu benim banka. Daha dogrusu bu oaralari swift kesiyor. Euro hesabindan yollanmisti.

Bi arkadasimla konustugumde is bankasi atm kartiyla cekmek 1000euroda kur farkindan filan 30€ gibi bisey oluyomus sanirim.

Ziraat istiraki olabilir ama duz havale yapamazsiniz. Ayri bankalar olarak geciyor. Swift olur yine bildigim kadariyla.
  • kuehles blondes  (24.05.16 22:51:38) 
swift daha pahalıya geliyo ve takip etmek vs. uğraştırıyo. ben avusturya'dan para gönderecekleri zaman moneygram'la almıştım. hem hızlı hem de çağrı merkezleri çok ilgiliydi. miktar çok büyük değilse önerebilirim. yüksekse de her bankanın çağrı merkezi yardımcı olur tr'de.


  • parola58  (24.05.16 22:52:07) 
en ucuzu transferwise, biri seni tavsiye ederse hatta bedava. anlatıp tatava yapamıycam, ama bundan iyisi yok.


  • VickVickyVale  (24.05.16 22:59:35) 
@parola58
Ben arastiridgimda swift en ucuzdu (daha yeni) ve ertesi gun para hesabimdaydi.

7800 eurodan: babamdan 15, benden 29€ kesinti oldu.
Moneygram western union gibi bisey, o da pahali pahali.
Benim 7800 euro icin 240€ fee cikardi.
  • kuehles blondes  (24.05.16 23:02:10) 
yapi kredi hesabiniz (ya da cevrenizde olan biri) varsa unicredit atm lerinden komisyonsuz para cekebilirsiniz. diger alternatifler soylenmis zaten.

www.yapikredi.com.tr
  • helenart  (24.05.16 23:03:24 ~ 23:04:12) 
Enparada bu rakam 18 tl imiş,

Finansbank dışına giden
yabancı para transferi 18,00 TL* (BSMV dahil, işlem başına)

www.finansbank.enpara.com

Hatta enkartın olduğunu da düşünürsek,

Yurtdışı banka ATM'lerinden para çekme 3,15 USD karşılığı TL (BSMV dahil, işlem başına)

www.finansbank.enpara.com
  • gneral  (24.05.16 23:10:41 ~ 23:13:21) 
riatransfer (ptt ile anlaşmalı) ve de moneygram i (bank asya ile anlaşmalı idi) öneririm.
bir de öğrenciyken iş bankasında normal bir hesabım vardı, annem direkt o hesaba türk lirası olarak yarırırdı. euro düşüktü o zamanlar tam hatırlamıyorum ama küçük miktarlarda çok fark etmiyordu... deneme yanılma yöntemiyle bakabilirsiniz kur ne kadar fark ediyor.

  • maq  (24.05.16 23:21:54) 
eskiden denizbank-targobank kombinasyonu ücretsizdi, 5 yıldır kullanmadım değiştiyse bilmiyorum


  • ben de  (24.05.16 23:35:13) 
bilirkişi geldi

her ay 460€ burs gönderiyorum tr hesabımdan sparkasse hesabıma. ziraat bankası fix 15 sparkasse de 10 euro kesiyor

WU çok hızlı ama çok pahalı bir yöntem. onun yerine paypal ve transferwise gönderisi olabilir ancak paypal hakkaten uzun sürüyo 4 5 gün diyeyim yani. transferwise de çok komik bi ücret kesiyo hatta yeni üyeyesen ilk gönderim de ücretsiz ancak kaç gün sürdüğüne dair net bilgi yok 2 3 gün diye tahmin ediyorum. paypal ve transferwise yapıcaksan hesabını hemen aç çünkü kimlik doğrulaması isteyecek ki paypalda bu bikaç gün sürebiliyor bi de banka hesabına onay için sembolik 1 cent yatırıyolar onun da varması uzun sürüyor.

dipnot: ziraatte akşam yaptığım swift ertesi gün tamamlanıyor. inanılmaz hızlılar bu yönden

dipnot2: türk öğrenci kartı mı ne öyle bişe varmış. bankamatik gibi tr'de postaneden ya da yetkili kurumdan para yüklüyomuşun almanyada direkt gidip çekebiliyomuşun atm'den kesintisi de düşükmüş bunu da bi araştrı. aha buldum hatta senin içni www.turkishcards.com
  • KidLazer  (25.05.16 00:19:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.