[]

hukukçulara ufak bir soru

Düğün için anlaştığımız organizatör içeri bir başka kamera alınmayacağını söyledi ki biz de halihazıdardaki organizatörün fotoğrafçısından memnun değiliz. Bu yüzden bir başkasıyla anlaşmıştık.

Şimdi mekanı basmaya gideceğim çarşamba, öncesinde sözleşmede ne imzalamışım bu durumla ilgili diye baktığımda ekteki gibi saçma bir cümleyle karşılaştım:

"işletmenin anlaşmazlığı olduğu firmalar dışında salona fotoğraf makinası ve kamera alınmayacaktır"

"anlaşmalı" yazılması gerekirken anlaşmazlığı yazmış mallar. Bu madde zaten yok hükmünde değil mi?

 
şerefsize bak. eşinizin dostunuzun kamerasını da mı alacak kapıda.


  • brakgn  (24.05.16 14:00:40) 
Bir müşterimiz temmuzda evleniyor, otelle yaptığı sözleşmeye "kendi fotoğrafçımla çalışacağım" maddesini koydurttu. Eş dost kamerası bile almazlar, ancak cep telefonuyla çekebilirsiniz. o sözleşmeye o maddeyi ekletmediğiniz sürece imkanı yok izin vermezler. Hukukçu değilim düğün fotoları da çeken görsel bir ajansta çalışıyorum.

Bu arada inşallah o yazım hatasından yürüyerek bir şeyler yapılabilir. Hukukçu arkadaşlar aydınlatırsa, ben de merak ettim.
  • old possum  (24.05.16 14:21:18 ~ 14:21:31) 
öyle yazım hataları hukuki anlamda önem taşımayan saik hataları olarak geçiyo, oradan yürüyemezsiniz.


  • ambrosia  (24.05.16 14:34:22) 
para vermediyseniz iptal ettiririz deyin hocam
milletin telefonunu kamerasını alamazlar ama zorlaştırırlar çekmeyi.
siz deyin bizim kendi tanıdıgımız var ücret almayacaklar sizin adamı da tembihlersiniz.
  • kingcyrax  (24.05.16 15:10:15) 
adam 500 lira harç istiyo kendi fotocumuzu getimemiz için utanmadan. böyle kıytırık bi madde için savaş açmam gerekiyosa açarım, huzur bozulursa bozulsun amk. saik hataları demiş bir arkadaş, ama karşı tarafın saikten haberi olmayabilir. ne dersiniz?


  • confessions of an adman  (24.05.16 16:28:03) 
sözleşmede iptal durumunu kontrol et.
cezai şart yoksa iptal için sıkıştır hocam.
almayalım vs. dedirtebilirsin.
  • kingcyrax  (24.05.16 17:43:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.