[]

Excell Sorusu

Sevgili romalılar,

Örnek bi tablo yaptım şimdilik. Bu tablonun üzerinde anlatacağım.
--

Pasta dilimi oluşturdum. Pasta dilimi için verileri seçtim. Seçtiğim verilerden sonra bana gerekli olan kısım yüzdelik payları idi. Hallettim. Aşağıda ekran görüntüsü mevcut, hepsinin yüzdesini buldum.

hizliresim.com


Gelgelelim esas meseleye. Misal karışık kebap için %15,198 bulmuşum. Ve ben bu %15,198'i örneğin C8 hücresinde bulunan bir sayı ile çarpıp F7 hücresine yazdırmak (orada formülü yazmak) istiyorum. Ancak sorun şu ki pasta diliminde oluşan veriyi excell'in formülüne entegre edemiyorum.

Şunu diyebilirsiniz. Demeyin diye söyleyeyim peşinen. Evet yüzdelikleri buldun ve bulduğun yüzdelikleri manuel olarak bir hücreye yaz ve formülü öyle işle. Hayır yapamam çünkü girdi miktarı çok ve değişen veriler sonrasında tek tek manuel girmem gerekiyor. Olmaz.

Umarım açıklayıcı anlatabildim ama var mı bir çözüm beybiler.

Teşekkürler.

 
Grafikte veri oluşmaz, grafik verileri görsel olarak farklı bir şekilde ifade edilmesidir.

Yani %15,198 aslında senin verin içinde vardır. Oradan alıp istediğin formüle entegre edersin.
  • cakabo  (24.05.16 13:34:13) 
@cakabo: sanırım şunu demek istedin bana. pasta diliminde oluşan veri, sayısal bir şey değil görsel bir şeydir. ve bu yüzden bu bunu sağa sola bir yere alamazsın? doğru mu anladım hocam?


  • mrtkbl  (24.05.16 13:37:20) 
Pek değil :)
Pasta diliminde oluşan veri aslında arka plandaki tabloda mevcuttur.
Yani grafikten veri alamazsın ama o veri zaten tabloda bulunduğu için oradan alabilirsin.
  • cakabo  (24.05.16 13:39:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.