[]

mkv, bluray, 4k, usb 3.0, harici hdd ve daha nice sorular hepsi bu başlıkta

ben şimdi bu yeni nesil televizyonlardan hiç anlamamama rağmen gittik 4k bir alet aldık, yarın teslimat ve kurulum yapılacak. aynı zamanda film kültürümde olmadığından (yılda 2-3 film anca) muhtemelen tv gelince oturup karşılıklı birbirimize bakacağız.

yalnız mağazadaki demo görüntüleri izledikçe insanın oturup bir şeyler izleyesi geliyor, sırf bu yüzden yavaş yavaş film veya belgesel izlemeye başlayacağım sanırım.

1- şimdi bu durumda benim öncelikli ihtiyacım usb 3.0 destekleyen bir taşınabilir hdd veya flash bellek değil mi? pek arşiv düşüncem olmadığı için içine 2-3 film atabileceğim düşük bütçeli bir depolama aygıtı da işimi görür zira bu ay epey eksiye düştüm. bu durumda nasıl bir şey tavsiye edersiniz?

2- bunun dışında maksimum kalitede film izlemek için malum ortamlara "titanik mkv" mi yazıyoruz "titanik blu-ray" mi "titanik 4k" mı yoksa bambaşka bir terim mi?

3- 2 saatlik 4k veya bluray bir filmin boyutu ortalama kb'dır? şaka şaka kaç gb'dır?

 
merhabalar,

çok iyi bir karar almışsınız öncelikle bunu söyleyeyim hiç pişman olmayacaksınız. neredeyse tüm formatları oynatabiliyorsunuz. hatta alt yazıları dahi oynatıyor.

hdd olarak şunu almıştım. urun.n11.com

daha sonra malum ortamlardan haftada 4-5 film indirip, müsait oldukça izliyorum.

aslında sadece adını yazdığınızda o filme ilişkin hepsi karşınıza çıkar. ben genelde hd olanı indiriyorum. görüntü kalitesi gayet yeterli geliyor. çünkü boyutları çok büyük oluyor. genelde gördüklerim 10-20 gb arası ancak 50 gb olanları da var.
  • bagcivan  (24.05.16 13:33:27) 
2- mkv codec tipi, kaliteyle doğrudan bağlantısı yok. bir filmin kalitesini bitrate'i belirliyor, ne kadar yüksek bitrate o kadar yüksek kalite. çözünürlük de önemli tabii, 4k'ya upscale olacak bir 720p görüntünün bitrate'i çok yüksek olsa da keyif vermez. 4k çözünürlükte film içeriği şu anda neredeyse yok, o yüzden 1080p çözünürlükte bitrate'i 10mbps civarı olan bir film seni götürür. bitrate bol olsun dersen filmin boyutu büyüyor, ortalama sürededeki bir filmin yüksek bitrate'li versiyonları 20 gb'ları bulabiliyor.


  • baba jo  (24.05.16 13:33:36) 
usb 3.0 destekleyen bir aygıt almak zorundayım dimi? 2.0'lık bir flash'tan 4k video oynatmaya kalksam takılma olur mu?


  • tolga asp  (24.05.16 13:56:07) 
evet usb 3 ama okuma hızının ayrıca yüksek olması lazım 4k için, 4k ayrı bi dünya.


  • baba jo  (24.05.16 14:03:01) 
@denizgönen;
bir sonraki muhtemel duyurum için spoiler veriyorum: "yüksek hızlı internetini kullanabileceğim mekan önerisi"

bu arada evde işe yaramayan eski bir laptop var 250 gb harddiske sahip. bu harddiski taşınabilir olarak kullanmam mümkünse işimi fazlasıyla görür.

var mıdır böyle bir teknoloji?

model: WD-ML320
  • tolga asp  (24.05.16 14:14:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.