[]

telefon dolandırılıcığı

merhaba!sabah 10 gibi bizim sabit telefondan birileri aramış,yok hattınıza girilmiş,pkk hattınızı arıyor.yurtdışına hattınızdan girilerek aramalar yapılmış gibi laflar söylenerek annem tedirgin edilmiş.kadıncağız oldukça korkmuş,ona bunun dolandırıcılık olduğunu anlatmama rağmen halen tedirgin.yok onlar ismimi tespit etmişlerdir,ya üzerime bir şey açıp beni mağdur ederlerse deyip duruyor.polise telefon ettik ama bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum.evet ne yapabiliriz biz?..




 
Hiçbir şey. Numarayı engelleyin ya da aradıklarında sövün kapatın. Kart bilgileriniz varsa (benim başıma bu geldi adam resmen tüm kart numaralarını cvs dahil saydı) beş dk sonra aramasını rica edin kartlarınızı iptal ettirin. Birisinin ismine telefonuna tc ana adı baba adı bunlara ulaşmak çok zor değil Türkiye gibi bir ülkede.


  • gozu acik sevisen yahudi  (23.05.16 14:18:37) 
ellerinde kimlik,belge,evrak olmadan hiç bir bok yiyemezler.polisi tekrar arayın.ve dolandırıcılar tekrar ararlarsa buluşmak isterlerse yer zaman verip derhal polise haber verin.


  • skyonlife  (23.05.16 14:19:07) 
Bazıları çok takılıyor, çok korkuyor maalesef.

birine tam ptt'den para yatırmak üzereyken polis yetişiyor. Ancak o kadar izah etmelerine rağmen adam inanmıyor ve parayı yatırıyordu. O aşamadan sonra polisin yapabileceği bir şey yok, neticede adamın kendi parası.

Müge Anlı seyrediyorsa, ilgili bir kaç olayı açıp seyrettirin. Annenizi ikna edin...
  • kartallar yuksek ucar  (23.05.16 14:32:56) 
savcılığa gidip suç duyurusunda bulunun, ardından polis ile işbirliğine gidip para değiş tokuşunda suç üstü yapsınlar.


  • selam  (23.05.16 14:39:54) 
(bkz: telefon dolandırıcılığı) başlığına girip oradaki haberleri ve videoları annenize gönderin,

hatta buyrun bunu okusun:

www.milliyet.com.tr
  • scars dont fade  (23.05.16 14:42:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.