[]

Küçük birikimler

Geçen eylül ayında ayaküstü bir birikim hesabı açmıştı bankadaki görevli; ayda 250 lira hesabimdan çekip bankaya atıyordu. Bugün baktım 2250 lira olmuş, pek mutlu oldum. 'tatil için uçak bileti parası birikmiş farketmeden' dedim içimden. Bir ara da cebimdeki bozuklukları kumbaraya atıyordum her akşam; ayda 100 150 birikiyor, ay sonunda çıkarıp kendime hediye alıp, mutlu oluyordum.

Bunlar gibi damlaya damlaya gol olur tarzı ufak birikimler yapıyor musunuz siz de? Neler yapılabilir başka? Teşekkür ederim şimdiden herkese.

Bir de büyük yatırımlar için not duselim: parayi nakit mi tutmak mantıklı yoksa altın hesabında mi?

 
trevor'ım var bitane, onda biriktiriyorum.
ecx.images-amazon.com

  • baba jo  (23.05.16 13:01:48) 
kumbaraya attığım parayı yine alıp kullanıyorum ben gündelik ihtiyaçlar için. cüzdanımın bir uzantısı oldu bir nevi. yani kumbaradakini harcamasam cepteki kağıt para bozulacak. giren çıkan aynı :/


  • yons  (23.05.16 13:15:36) 
küçük birikim hiç yapamam sadece büyük birikim yapabiliyorum. küçükken hiç kumbaram da olmadı sevmiyorum damlaya damlaya büyümesini :)
büyük yatırım için de şu anda bir kısmı tl olarak vadeli hesapta duruyor bir kısmı da vadeli dolar hesabında duruyor. altın hesabı da hiç kullanmadım.

  • sta  (23.05.16 13:18:03) 
Ben de atıyorum bütün bozuklukları saksının içine. Sonuç muazzam :)

Büyük yatırımlar için faizi en yüksek olan ve daha garanti bir yatırım için altın diyorum :) yılların vazgeçilmezi
  • mza  (23.05.16 13:46:40) 
Fark etmeden biriktirmek en sevdiğim oldu son 2 yılda benim de :)
Benim bankamda altın ve döviz birikim hesabım var, her ay kredi kartımdan o günkü satış ücretleri talimatım oranında çekiliyor ve birikiyor. Al-sat yapmıyorum ama.
Kumbara birikimi var bende de ama sadece 1 tl'leri atıyorum.
Büyük yatırımlarda vade, altın, dövize bulaşmak istemiyorum, borsada değerlendiriyorum.
Yalnız ben kartımdan çekilerek biriktirdiğim paralara hiç dokunmuyorum. Uçak bileti, tatil, arabanın lastiği patladı vs. kesinlikle o para yokmuş gibi davranıyorum. Aksi takdirde o paralar damlamaktan ileri gitmez.
Bence tatil vs için ayrı bir birikim hesabın olsun. Bu her ay talimat verdiğin birikim için kendine bir hedef koy mesela de ki; 10.000 olmadan dokunmayacağım, o şekilde biriktir.
Yok 250 TL oraya koyup, aynı zamanda tatil vs. için para biriktiremem dersen talimatı misal 150'ye düşür ama harcama.
Büyük yatırımlarda da uzun vadeli ve kısa vadeli mi istiyorsun ona göre bir yol çizilmeli. Altın alacaksan mesela minimum bir yıldan önce bozdurmamalısın. Hatta belki de daha fazla. Belki 1.5 yıl altının aldığın fiyattan yükselmesini bekleyeceksin.
  • dijalli  (23.05.16 14:04:13) 
Dijialli, ben o para için hiçbir hedef koymamistim aslında, ihtiyacim da yok su an icin. birden görünce 'aaa iyiymis' dedim. Şimdi bu söylediğin de mantıklı geldi, belirli bir miktara ulaşana kadar dokunmayayim en iyisi :)


  • fraise  (23.05.16 14:09:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.