[]

Tazminat nafaka filan

Merhaba arkadaşlar ;
şimdi bu kadınlar filan yürüyüşlere çıkmış nafakaların iptal edilmesi söz konusu olması üzerine.
Çok saçma değil mi ? kadın erkek eşitti hani neden kadınlar bir erkekten nafaka almanın peşine düşüyor.Ortada bir çocuk varsa masrafları ortak karşılanır evet ama onun haricinde neden illa erkekler bir şeyler yapmak zorunda işimize gelince kadın erkek eşit gelmeyince nafaka diye yırtınmak ne kadar doğru ?


 
İşlerine gelince eşitlik kardeşim.


  • chiper  (23.05.16 12:10:13 ~ 12:22:17) 
"Kız kısmı okumaz", "ben karımı çalıştırmam otur çocuğa bak" diyen erkekler yüzünden para kazanamadıkları ve 20 sene evde oturduktan sonra kimse işe almadığı için olabilir.


  • r_u_h  (23.05.16 12:21:13) 
Yürüyen kadınların çoğunun evlilikle de nafakayla da alakası yok.

"Hani kadın erkek eşitti" derken, öyle bir eşitlik zaten yok Türkiye'de. Eşitlik zayıf tarafın elinden gücünü alarak sağlanmaz. Önce güçlü tarafı engellersin. Sonra zayıf tanıdığın haklara ihtiyaç kalmaz ve bunlar kaldırılır.

Yani aklınıza nafaka deyince milyoner eşlerinin aldığı şaka gibi paralar geliyor sanırım ama pratikte, çoğunlukla küçük yaşta evlendirilmis, hiçbir vasıf kazanmasına izin verilmemiş, ailesi tarafından da desteklemeyen kadınlar için verilen iyi senaryoda 400-500 lira para bu.

Devlet dayak yiyen kadını korumuyor. Beş parasız kalmamak korkusuyla boşanmalarını engellemesin diye çok önemli bir para bu üç kuruş.

Ha, "benim bu olaylarla alakam yok, ben niye nafaka veriyorum" diyorsan da haklısın. Öncelikle böyle çirkef insanlarla evlenmemek sonra da evlilik öncesi sözleşme yaparak haklarını ve mal varlığını koruma altına alacaktır alabilirsin. Eğer kadın erkek eşit bir şekilde evlilik yapıyorsanız, eşinin de bir itirazı olmaz.

Ne kadar gariban kadınlar var ve ne hayatlar yaşıyorlar. Oturup da ergen ergen klavye yorumları yapmayın.
  • of dream and drama  (23.05.16 12:21:44) 
Genel olarak eylemler o komisyondan çıkan tecavüzcüyle evlenme vs konusunda yapıldı. Nafaka da dahil ama baktığınız yer yanlış. Feministler ya da eylemci kadınlar kendileri için protesto ediyor değil, işi gücü olmayan, hayata dair hiçbir şey bilmeden koca evinde yaşayan kadının boşanmada nafaka hakkı olmazsa bu kadının ne boşanması ne de yeni bir hayata cesaret edebilmesi mümkün olur. Zaten çocukta nafaka zorunlu oluyor bu durumda da.


  • whoosie  (23.05.16 12:22:33) 
Kadının gariban gariban hayat yaşaması bizim suçumuz değil devlet de koruma altına alsın yürünecekse de bunun için yürünsün "3 kuruş için" değil. Klavye yorumu diyor sanki kendisinin iki torba aş alıp götürmüşlüğü var gariban kadınlara da bize bok atıyor.


  • chiper  (23.05.16 12:23:48) 
Haha, "devlet koruma altına alsin", finansal anlamda söyleniyorsa daha devlet can güvenliğini koruyamıyor yahu? Uzayda mi yaşıyorsunuz? Bunun için de yürüyenler aynı kişiler zaten. Bunun için de uğraşılıyor.

O 3 kurus nafaka olunca "of niye veriyoruz hani eşitlik :///" oluyor da kadınlar bununla hayat sürerken "ya 3 kuruş zaten, başka bir şey bulunsun" oluyor.

Ya neyse ergen ergen konuşmaya devam. Kadınlar yüzsüz nafaka alıyor evet. Madem cok esitlikci ve cinsiyet rollerinden arınmış bir hayat istiyorsun, böyle bir kadın bulur evlenirsin. Evlenmeden önce de sözleşme imzalarsınız. 3 kuruş vermezsiniz kimseye.
  • of dream and drama  (23.05.16 12:31:25) 
arkadaşlar zerre hak hukuk adalet bilmeden gelip "hani kadın erkek eşitti :(((" diye ağlamayın. Nafaka dediğimiz mefhum İsviçre'de de var, Almanya'da da Fransa'da da. Kadın-erkek eşitliği konusunda bu ülkelere yaklaşalım sonra nafaka kaldırmayı konuşuruz.

not: zerre feminist değilim ama adamı zorla feminist ediyorsunuz aq
  • ambrosia  (23.05.16 12:43:29) 
Kardeşim devlet bi boku koruma altına alamıyorsa ben ne yapayım? Benim var mı finans-can güvenliği garantim? Yok. Biz erkek olarak bunu değiştirmek için bişey yapmıyosak bu da bizim suçumuz ama kadınlar da yürüyecekse nafaka için değil bunun için yürüsün diyorum bana ergen ergen konusuyor diyorsun salak salak laf geçirip triplenen sensin. Bul nafaka ödeyecek bi ayı onla evlenip boşa sen de ne diyim.


  • chiper  (23.05.16 12:44:46) 
Nafaka denen durum çocuklar için iştirak, boşanma sebebiyle yoksulluğa düşecek taraf içinse yoksulluk nafakası adı altında işler. ''Eş/taraf'' denir dikkatinizi çekerim, cinsiyet belirtilmez. Dolayısıyla boşanma sebebiyle maddi zorluk yaşayacak tarafa talebi halinde, boşanmada kusuru diğer eşten daha fazla olmaması kaydıyla, diğer tarafın da maddi durumu göz önüne alınarak nafakaya hükmedilebilir. Yani kadınlar da eski eşlerine nafaka ödüyorlar talep halinde.

Neden kadınların nafaka talepleri daha fazla derseniz, Türkiye şartlarında boşanmalarda kadın ezici çoğunlukta maddi olarak zor durumda kalan taraf oluyor ve kabul etmek gerek çoğunlukla kusuru bulunmayan/az bulunan taraf da kadın oluyor özellikle az ve orta gelirli ailelerde. Bu sebeple kadın haklarını savunan kuruluşların sesi tabii ki bu konuda daha fazla çıkacak, ''yırtınacaklar'' sizin tabirinizle.
  • kaymaktutmayansicaksut  (23.05.16 12:46:56) 
yanlışlığın var, sadece kadınlar erkeklerden nafaka almıyorlar, aynı şekilde erkeklerde nafaka alabiliyorlar, yani söz konusu iş nafaka değil.


  • selam  (23.05.16 12:52:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.