[]

tur rehberi olmaca

bunu yapayım istiyorum yakın gelecekte ama kokart/lisans sahibi olmam şart mı bilmiyorum. şartsa prosedürlerini de bilmiyorum.

nasıl başlanır bu işe, bilen, elimden tutmak isteyen var mıdır acaba?


 
  • kurnaz  (22.05.16 23:59:56) 
yakın zamanda rehber olan bi tanıdıgım artık kokart sahibi olmak icin bölüm mezunu olmanın gerektigini söyledi. meslek odası kurulmus sanırım.


  • galandar kostumu  (23.05.16 00:05:20) 
Mezun olacak, lisansı kapıp iş yapan bi tur şirketiyle anlaşacaksınız. Artık dilinize göre memleketlerde iş bol. İngilizceden tur rehberi çoktur. Almanca/İspanyolca/Japonca daha az ve revaçta. (Rusça da öyleydi ancak son durumlar)
Misal Kuşadası tarifelerini bilirim, ailemde rehber var ben de olacaktım olmadım. Günde 4-6 saat çalışır,gemi yolcusunu alır gezdirir yemek yer alışverişe sokar ve geri getirir. Ortalama 350 lira. Yaklaşık 6 ay böyle. (Haftada 4 tur alırlar ortalamada)
Kış zamanı Anadolu turlarına gidersiniz istiyorsanız. Bu turlar 7-15 gün falan, ödemesi daha dolgun. Cepten masraf yok,ye iç gez gibi gerçekten.
  • me gusta  (23.05.16 00:22:57) 
Mobildeyim edit yok: eskiden kaçak rehberlik yapılırdı. Artık kayıtlı olmazsanız imkânı yok. Bölümünü okumak hiç zor değil,aksine keyifli denebilir.


  • me gusta  (23.05.16 00:24:35) 
@beetle yersiz girişiyle beraber engin bilgilerini de konuşturursa biz de rehberin anadolu turunda nasıl cebinden masraf ettiğini öğreniriz.


  • me gusta  (23.05.16 01:08:10) 
Rehberlik yapmak hic kolay bir is degilmis, bunu anladim bir sure yapip.
Insanlar biraz salak cunku:/
Psikolojin saglamsa hay hay.
Ben en son sinir olup laf sokuyodum
  • kuehles blondes  (23.05.16 01:23:30) 
kaçılın uzmanı geldi.

turist rehberi olmak için üniversitelerin turizm rehberliği bölümünün 2 yıllık önlisans, 4 yıllık lisans veya yüksek lisans programlarından mezun olmak, yds'de ilgili dilden 75 barajını geçmek ve turebin düzenlidiği anadolu turunu tamamlamış olmak gerek.

fazla vaktim yok, özelden yazarsanız daha detaylı bilgi verebilirim.
  • halanne  (23.05.16 08:33:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.