[]

Whatsapp bilgileri facebook'a mi yolluyor?

Whatsapp'tan birisiyle konusuruyorum. Numarasi bende kayitli bile degil. Kaldigim hostelin sahibi gibi bir sey. Sonra ertesi gun facebook'tan taniyor olabilecegim kisi olarak cikiyor. Hicbir ortak arkadas grup vs yok. Nasil oluyor bu durum?




 
facebook'un rehberine ulasma izni vardir, eger rehbere eklediyse ordan alir.


  • fakyoras  (22.05.16 22:46:14) 
Facebook uygulamasi yok telefonumda.


  • sckxyss  (22.05.16 22:47:13) 
whatsapp facebook'un, facebook'un da bunu yapmak için telefonda uygulamasına ihtiyacı yok. whatsapp'ta numaran var, facebook'ta da bir yerlerde varsa bağlantı tamam. benim tahminim, facebook ikinizin de telefon numarasını biliyor.

"telefonumda yok" diyorsun, hadi olsa bile sen rehberine erişimine izin vermedin, arkadaşın verdiyse yine tamam. bir kaç arkadaşının rehberinde "sckxyss" diye kayıtlı numara varsa, senin numaran o demek ki.

ne konuşuluyor, bunu incelemeliyor olabilir (google mesela bunu da yapıyor) ama kim kimle ne zaman konuşuyor hayvanlar gibi analiz ediliyordur.
  • celeron 300a  (22.05.16 22:53:14 ~ 22:58:28) 
ben de birine numaramı vermiştim kendim onun numarasını almadan, akşamına "tanıyor olabileceğin kişi" olarak çıktı. siz facebook'a numaranızı verdiyseniz ve onda facebook uygulaması varsa onu da size önerebilir yani. "x y'nin numarasını kaydettiyse, y de x'i tanıyordur" diye bir çıkarım yapılabilir algoritma için.


  • infernal majesty  (22.05.16 22:56:55) 
whatsappde araba muhabbeti yaptigim gunun aksaminda facebookta araba reklamlari gormem, bahsettigim araba markasinin hele.


  • charlotte blanc  (22.05.16 23:04:44) 
Olabilir, ben de mesela yakın konumlarda bulunan aktif insanları da başkalarına gösterdiğini düşünüyorum. Yani çok türlü algoritmalar emin olabiliriz. WhatsApp da araç olabilir facebook için. Reklam içinde bir sürü yöntem var sadece WhatsApp google aradıysanız sonuçta çerezlere sürekli takipte.


  • atom karincanin torunu  (22.05.16 23:39:45) 
Facebook WhatsApp'ı satın almak için boşuna birkaç milyar dolar vermedi.

Hem rehbere erişim özelliği sayesinde, hem telefon numarası üzerinden, hem de başka şekillerde kimin kiminle tanışıyor, konuşuyor olduğu, vb. dataları tabii ki alıp kullanıyor.

Ne zaman Facebook arkadaş listemde olmayan bir kişinin numarasını kaydetsem veya WhatsApp'tan yazışsam bu dediğiniz olay oluyor.

Mesaj içeriğiyle ilgili reklam gösterebilecek teknolojiye sahip olduğu kesin; ama bunu fiilen yapıyor mu emin değilim.
  • zihinden matematik  (22.05.16 23:53:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.