[]

Kontrolu kaybetmekten korkmak

sevgili fariyatlılar

aslında tam olarak nasıl anlatılır bilemiyorum, fakat yaşayanlar beni anlayacaklardır eminim. genel olarak efendi sakin ve kontrollu bir insan olsam da özellikle duygusal hezeyanlardan sonra kontrol namına hiç birşey kalmıyor. en uç noktaları aynı anda yaşıyorum. korkunç bir nefretin verdiği güç ve aşırı duygusallığın verdiği yıkımı ağlama hissini ... böyle zamanlarda artık öyle bir noktaya geliyorum ki bir katilin nasıl can alabildiğini ve bir berduşun bir şarap şişesine nasıl hapsolduğunu çok iyi anlıyorum. bense ikisini de yapamıyorum. herşeyi kırıp parçalamak yıkmak insanlara saldırmak hıncımı can acıtarak çıkartmak, kendime zarar vermek duvarları yumruklamak ve aynı anda da hiç birşey yapmadan salya sümük ağlayıp kendimi herkesten uzaklara çok uzaklara belki dağda bir kulübeye kitleyip orada ölmeyi beklemek istiyorum.. ikisinide yapamıyorum, yapmamalıyım.. çünkü gerek hayatımın içinde bulunduğu dönem gerekse şu zamanda yapacağım yanlışların uzun vadeli getirileri... güçlü dik ve sağlam durmak zorundayım.. yalnız her iki histende kurtulamıyorum. bu hisler denizinde dalgalarda yalpalanırken 20-25 dakika kendime hakim olabilirsem atlatıyorum. ama inanır mısınız bilmem o dakikalar saatler asırlar gibi geliyor. sinirlerim harap oluyor kendimi dünyanın en güçlü insanı gibi hissediyorum. kontrolumu kaybedip o dakikalarda çok büyük yanlışlar yapacağımdan çekiniyorum. bunu biliyorum ve bildiğim halde çoğunlukla kendime hakim olabilmem aşırı zor oluyor. hemen birşeyler yazıp çizip okuyup kafamı dağıtmaya çalışıyorum. Ama nereye kadar? bir gün bu şekilde kafamı dağıtamıcam. o dakikaları atlatamıcam ve belki de geleceğimi bok edicek şeyler yapıcam.. Kontrolumu kaybetmekten çok korkuyorum. fakat buna bir şekilde engel olamıyorum.. engel olamadığım zamanlarda ise çok fazla insan kırıp gemileri yakıyorum özetle.. sorum şu; sizler böyle zamanlarınızda ne yapıyorsunuz? ne önerirsiniz?

buraya kadar okuduysanız sabrınıza hayran kaldım, teşekkürler.

 
spor yap.


  • bryan fury  (15.11.09 19:10:07) 
çok sıradan ve klişe bir cevap gibi gelebilir ama, sizi bu duruma getiren şeylerden uzakta durmayı deneseniz?


  • i ve been mistreated  (15.11.09 19:39:52) 
mistread. bitmiş. fakat etkisinden hala çıkamadığım bir durum. aklıma düşüyor. geliyor çıldırtıyor. unutuyorum sonra , tekrar...


  • bore  (15.11.09 19:52:30) 
oruç tut, sakinleşmeyi öğrenirsin. tam küfür edecekken ağzım kalıveriyor sesim çıkmıyor, tam kavga edecekken tövbe estağfirullah diyor arkamı dönüyorum, aklıma ne kadar kötülük gelirse gelsin hepsinden beni alıkoyuyor. tam anlattığın gibiyim genelde sakinim ama damarıma basılırsa en uçlara kadar gidecileceğimin farkındayım. mesele kavga etmek etmemek değil edince adamın neresine vururum ne olur elimde kalır mı diye korkuyorum. oruç tut geçiyor. bir insanı istemesen de sudan bir sebepten çıkmış ya da damarına basıldı diye çıkmış bir kavgada kazara öldürmek sonra ömür boyu o vicdan azabını taşımak. kulağında hep bir insanı öldürmenin tüm insanlığı öldürmek olduğu ayeti... tek tavsiyem oruç. bir de seni bu noktaya getiren insanlarla ilişkini azaltmanda sıkıntı yok kanımca. ben mesela beni günaha soktuğunu bildiğim değerlerimin uymadığı arkadaşlarımla onları sevmeme rağmen mümkün olduğunca az görüşmeye çalışıyorum. seni çileden çıkarıyorlarsa ilişkinin düzeyini düşür olsun bitsin.


  • BloodGroove  (15.11.09 20:15:37 ~ 20:16:08) 
kardeş konuyu genel hatlarıyla vermişsinz ama sanırım içinde kız var.
bir kız için intihar edip 4 gün yoğun bakımda kalmış bir salak olarak emin ol değmez.
tavsiyem nietzsche oku.
kendine nasihat veren ağır anlamlı dövme yaptır ki kendini kaybettiğinde kendini hatırla.
denizdeki balık kadar dışarda kız olduğunu unutma.
emin ol onlardan biri seni çok daha iyi yere götürecektir.
  • lesterdexter  (15.11.09 20:19:47) 
zaman sadece birazcık zaman.. aklına gelenleri yapmamayı kontrol edebilecek kadar güçlüysen, her geçen saniye senin lehine. biraz daha sabır. azalarak gidecektir etkileri. ben uyurdum fırsat bulduğum anda. yani gidip dağlara taşlara vurmam gerekirken kendimi uyuyordum. bazen rüyalar herşeyi yeninden başlatıyordu ama ne bileyim. diğerlerinin fikirlerini sormuşsun ben uyurdum. uyumayı başarırdım ve iyi gelirdi.


  • gokriver  (15.11.09 20:28:58) 
hemen hemen aynı durumdayım seninle. hatta yaklaşık 1.5 2 saat önce de kız arkadaşımdan ayrıldım =) bi şekilde senin durumuna geliyorum ki aslında değmez evet..çözümler çok aslında. ben kurtulması zor durumlardan kurtuldum netekim. O anlardan birinde çok büyük bi yanlış yapıyordum az daha. hatta gözümün karardığını ve yaklaşık 10 15 saniyeyi hatırlamadığımı belirtmek isterim..
Her neyse..
Müzik dinlemeni öneririm. Trip hop, alternative, trance falan olabilir gayet.. müziğe kitlenir unutursun.. Ayrıca eğer alkol bağımlılığı gibi bir problemin yoksa ve iradene de güvenmekte isen keyif için arkadaşlarınla beraber dışarı çıkıp alkol alman yerinde olur. Hayattan zevk aldığını bir anı yakaladığında kızgınlıklarının ve sinirlerinin yıpranmışlığının ne kadar anlamsız olduğunu göreceksin. Bir nebze de olsa hayatını değiştirmeye çalış belki işine yarar..Ayrıca dövme konusnu bi düşün eğer kafanda varsa dövme yaptırabilirsin. Tam da bu sebepten dolayı bi dövme yaptırmışlığım var ve yararnı gördüğüm anları da hatırlarım..
Yaktığın gemilere de üzülme, Seni o hale getirmiş insanlar için gemi yaktığına değer açıkçası..
  • diggity  (15.11.09 22:29:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.