[]

Fotoğraf makineleri Hakkında genel

Ne zamandır mark 2 almak istiyordum. Dedim mark 3 alayım. Özelliklerini karşılaştırıyorum ama mark 2 de işimi görür gibi. Mark 3ün ekstra bir özelliği var mı almaya değecek?

Bir de ben bu markların hepsinin 5d olduğunu zannediyordum. Meğersem başka d'lerin de varmış. Tek tek karşılaştırma yaparken beynim yandı :D çok kurcalamayıp 5d'den mi yürüyeyim?

Makineyi nereden alayım? İkinci el konusunda kandırılma potansiyelim yüksek :/ ama fiyat çok farkediyor. Shutter sayısı yüksek bir makine alsam sonra enstantaneyi değiştirsem sıfır gibi olur mu?

24-70 2.8 lens de istiyorum. Tamron-sigma-canon arasında en iyisi tamron mudur? Çok farkları yoksa bulduğumu alacağım.

Sorular genel oldu biraz :D 3-4 sene 500d kullandım (ikinci eldi) bir buçuk senedir de 60d kullanıyorum. Mark 2 içimde kaldı. Geçeyim mi mark'a?

 
Napıcaksın? Nerde kullanıcaksın?

Sadece hobi için, arkadaş ortamında kaliteli fotoğraf çekmek için falansa FF almanı önermem. Hatta 60D'yi bile downsize etmeni öneririm. Yok ille de alıcam içimde kalmasın diyosan 5DM2 al. Çok güzel makinedir. 6D'de düşünebilirsin. Hem 5DM2'den daha güncel, hem de FF.

24-70 konusunda, Tamron'a çok iyi diyorlar. Ben kullanmadım ama iyi lensler üretiyor Tamron. Canon kullandım. 1. seriyle 2. seri arasında çok fark var. İkisi de güzel ama 2.seri epey iyi. Sigma alma. Canon, Tamron senin tercihin.

İstanbul'daysan makineyi Hayyam'da güvenilir bir esnaftan al. Sıfır alacaksan da, ikinci el alacaksan da... Hayyam Foto Teknik olur, Odak Foto olur. Kazıklanmazsın. Sahibinden'e göre çok iyi fiyatlara dahi bulabilirsin hatta. Shutter ne kadar düşük, o kadar iyi. Arabanın kilometresi gibi düşün. 200-250K shutter'dan önce perde değişimi istemeyecek makineler bunlar. Ondan perde değişiminden sonra aşırı kullanılmış bi makine olduğundan farklı sorunlarla karşılaşman mümkün. Düşük shutter'lı almaya çalış.

Son önerim; aynasız al. Yıllar yılı Canon DSLR kullandım. Crop, FF herşeyi kullanmışımdır. Şimdi geriye bakıp yanıyorum o amelelik yaptığım günlere. Para kazanmıyorsan, hobi için yapıyorsan, aynasız hem daha kullanışlı, hem daha ufak, hem daha zevkli ve inan bana, daha iyi sonuçları var. 60D'den çok çok iyi IQ, çok daha iyi ISO performansı elde edersin. Hatta aşağıdaki seti alırsan başka hiç bir şeye ihtiyacın kalmaz.

Fujifilm X-T1 (Mümkünse Graphite)
Manuel seviyorsan Samyang 12mm f/2, AF seviyorsan Fujinon 14mm f/2.8
Fujinon 27mm f/2.8
Fujinon 56mm f/1.2
  • charles montgomery monty burns  (22.05.16 13:47:16) 
Mark ii için lens bakarken makinenin full frame olduğunu gözardı etmeyin. 24-70 lens 60d için 38,4-112 mm gibi çalışır. 24-70 lense alışıksanız mark ii de kullanırken biraz garip gelebilir. Mark ii biraz amaç makinesi. Eğer seri çekim veya yüksek mm lensler ile tele çekimler yapacaksanız amacınıza uygun bir makine değil.
Not: mark ii mükemmel bir makine.

  • mrmlq  (22.05.16 13:49:02) 
5d mark3 gereksiz pahalı. sana en ideal body-lens kombinini söylüyorum; canon 6d + canon 24-70 mm f2.8 L lens.


  • animalman  (22.05.16 15:46:54) 
sadece fotoğraf için değil mi? Video da işin içindeyse artık Canon'u bırak Sony'e geç. Ha fotoğraf diyorsan bence 60D'ler bile hala güzel, mark 2 güzel ama istediğin "vauv"luk etkiyi alır mısın emin değilim. Full frame tabii ki alan derinliğini, iso performansını falan etkileyecek.

6D +1
genel olarak 5d mark3'e daha yakın, sadece odak noktaları çok daha az o tür bazı konularda kısılmış. Ama yine baya iyi.

Canon 24-70 f2.8 L serisi olan lensi kullandım baya iyiydi. diğerlerini bilmiyorum.

aynasız olarak Sony a6300'e bir bak. Paran olsa koş Sony A7R II al derdim. Gelecek orada.
  • rodriguez2  (22.05.16 16:06:08) 
gelecek aynasızda, profesyonel uğraşmayacaksan amele gibi o gövdeleri taşımana gerek yok. sony a6000 ve a6300 işini her türlü görür, hatta a6300 ile 5-6 binlik makineden daha iyi video performansı alırsın.


  • baba jo  (22.05.16 16:14:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.