[]

2 gün o şehir 2 gün buşehir yerine 4 gün tek şehir gezmek mantıksız mı?

daha önce hiç yurtdışına gitmemiş biri olarak 1 gün prag 2 gün barcelona şeklinde tatilin pek bana göre olmadığını düşünüyorum.

öğrenci iken hiç bir yere gitmedim çünkü para biriktirip gidebilen bir tarzım olmadı. kafam rahat olmalı cebimde param olmalı istediğim gibi harcayabilmeliyim kafasında oldum.

şimdi önümüzdeki aylar için bir barcelona planım var. en az 4 gündüz olacak muhtemelense 5 gündüz olacak. önce 2 gün ucuz bir hotelde konaklayarak şehri tanımayı düşünüyorum. belki bunu 3 gün yapıp 3.gün 2-3 saat mesafede biryerler varsa oraya uğrarım. sonraki 2 gün de şehir manzaralı terasında havuza sahip olan lüks bir otelde konaylayarak havuza girip şehri izleme, manzaralı bir yemek, kalan yerleri gezmek vs gibi keyiflerin tadına varmak istiyorum. bir sokakta oturup şarabımı yudumlarken sakin sakin sokağı izlemek istiyorum mesela.

çok mu şey kaçırıyorum? 2 gün barcelona yapıp başka bir şehremi kaçmalıyım, etrafıma baktığımda insanlar 1 güne 2 günlük plan sığdırıyor bana göre. siz nasılsınız? tarz meselesi mi buişler? fikrim değişir mi yurtdışına çıkınca?

 
ben fellik fellik gezmeyi severim. iki gün orası iki gün burası şeklinde. ancak aynı yere ikinci gidişimde keyif yapmalara başlıyorum. benimki biraz önizleme gibi oluyor genelde. seversem ikinciye gidiyorum keyif olsun diye. seninki biraz daha farklı bir tatil anlayışıymış, bence aynı tatil içinde birkaç yer gezmekten hoşlanmazsın. anlattığın şekilde bir tatil planlarsan daha mutlu ve içine sinen bir tatil geçirmiş olursun bence.


  • in vino veritas  (22.05.16 01:33:25) 
4 gün napcan ki pragda mesela? ortamın mı var? arkadaşın mı?

tarihi yerleri gezip döncen her halükarda. belki akşam bi yerde bi bira içersin. hepsi o.
  • siradisi00  (22.05.16 01:37:53) 
Ben de hop hop gezmeyi sevmem.
Bence hic mantiksiz degil, gayet keyfi cikarilir. Ben barcelonada 1 haftaya yakin kalmistim.
Sokaklarda insanlarla tanisiyorum filan. Eglenceli oluyor. Sehrin az kesfedilmis yerlerini kesfediuorum vb.
  • kuehles blondes  (22.05.16 01:42:21) 
arkadasim kaldigim yere geldi, bana anlatiyor, stockholme gececekmis, paris üzerinden, birak 1 güne bir sehri koymayi, bir cümlede birden cok sehir geciyor. dedim nereyi gezdireyim, nereler meshur dedi. gel dedim, ciktik.

devasa palace. girecek misin? yok. selfie cekti gecti.

devasa kule. cikacak misin? ister misin? yok. iki resim cekeyim.

...

bir yil oldu ben her yerini gezemedim, cogu yere girmedik.

ben gezdim der miydim? hayir. bir yöresel yemek, bir müzik, bir etkinlik, bir müze, bir dagi tepesi hikei, gezmeden görmeden tatmadan gezdim der miydim? hayir.

sen diyorsan eyvallah. ben demem diyemem. ben kapisindan döndükleri müzeyi digerleri gezdim derken 3 gün verdim gene her yerine girip cikamadim. türkiyede de ayasofya, topkapi. defalarca gittim kafamdan planini yazar cizerim sana. 5 saatlik sultanahmet turu var. gezdim diyorlar.

peki. tamam.
  • Silesius  (22.05.16 01:51:33) 
Ben bir şehirde 2 gece 3 gün veya 3 gece vakit geçiriyorum en az. Koştur koştur şehir/ülke görmek bana göre değil.


  • eloharp  (22.05.16 12:18:03) 
koştur koştur gezmek bana göre de değil. 2 gün orda 2 gün burda gezeceğime 4 gün doğru düzgün tek şehri gezmeyi tercih ederim. tarihi yerleri göreyim evet ama sadece bu yetmez bana. kültürünü, insanını, alışkanlıklarını görebildiğim kadar gözlemlemek, yaşamak isterim. yöresel lezzetlerin tadına bakayım, 1 akşam turistik bir restoranda yediysem bir akşam daha lokal insanların takıldığı bir yerde yiyeyim. biraz sokaklarında dolanayım, bazen aynı sokaktan defalarca geçeyim, beğendiğim bir cafede oturup kahvemi ya da şarabımı içeyim. böyle tatil seviyorum ben. koştur koştur biyerlere yetişmeye çalışıp bir de havalimanında, tren gazrında, yolda bekleyerek tatilden keyif almıyorum. 20 gün tatilim olur o ayrı :) o zaman farklı şehirler gezerim ama 4-5 güne çok yer sığdırmaya çalışmam


  • avonkatalogu  (22.05.16 13:55:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.