[]

100 000 YIL Sonra Evcil Hayvanların Evrimi Nasıl Bir Hal alır?

İnsanların evrimininde de çok şeyler değişecektir. Sizce hangi özelliklri öne çıkar? Evcil hayvanlar nasıl bir evrim geçirir? insanlarla olan ilişkileri nasıl bir hal alır?




 
Köpeklerin beyninin biraz daha küçüleceğini öngörebilirim sadece.


  • chiper  (22.05.16 01:04:36) 
bu sorunun cevabı aslında bizde gizli.

biz varolursak bambaşka, yok olursak bambaşka durumda olur.
  • kurnaz  (22.05.16 01:15:44) 
Rusya'da sokak köpeklerinin metro kullanmayı öğrendiklerini okumuştum. Sahibi selfie çekmeye hazırlanırken poz veren köpekler de var. Kediler zaten instagram bile kullanıyor. Şimdiki kediler, köpekler atalarına göre çok daha zeki. İleride zekaları yine artacak ama varoluşsal özelliklerini daha da kaybedecekler gibime geliyor ama öyle olmayabilir de. Çünkü kuyruğunu çeken bebeği duvara iten kedi de var.


  • dissendium  (22.05.16 01:28:26) 
kediler aynı kalır.


  • Goddard  (22.05.16 01:46:57) 
@dissendium

Aslında bir kaç makalede evcilleşen hayvanların atalarına göre beyin kapatisesinin küçüldüğünü ve daha "az akıllı" olduklarını okumuştum. Sebep olarak bu hayvanların ana dürtüsü olan yemek ihtiyacının avlanmaya gerek duymadan insanlar tarafından karşılanması.

bir organizmanın ana dürtüleri bir yemektir iki üreme. birinci olarak avlanma dürtüsünü yok ediyoruz, saati zamanı olan bir beslenmeye alıştırıyoruz, ikinci olayı hadım ederek çözüyoruz ve elimizde sadece yemek için yaşayan, yaşamak için yiyen bir hayvan kalıyor. Sonuç olarak beyin kullanımı minimuma düşüyor.

Ve giderek mala bağlıyor hayvan. Kendi düşüncem bu yönde.
  • vapurlarfalan  (22.05.16 01:54:24) 
geçen gün babam, köpekler konuşmaya başlayacak gibime geliyor, demişti. tam üzerine bu duyuru güzel oldu.


  • pomolilik  (22.05.16 02:07:29) 
hiç bir şey bilinmez. ilk olarak insanın 100000 yıl sonra varolması bile neredeyse imkansız. evcil hayvanlarda (evrim süreçleri daha hızlı) insandan daha çaplı değişimler geçirecekler.
yani bu günkü kediler ve köpekler o zamanki çevreye uyum sağlamış canlılar olacaklar. insanla ilişkileri de muhtemelen olmayacak çünkü büyük ihtimal insan olmayacak.

  • tururo  (22.05.16 02:17:03) 
bi dakika bi dakika evet ekmek elden su gölden yaşayarak avlanma dürtüsü yok olabilir, fakat kısırlaştırarak diğer nesle zaten sevişme dürtüsü yok olmuş şekilde geçmiyorki daha doğrusu geçemiyor.insanlarla ilişkileri enseye tokat kıvamına geleceğine inanıyorum.ulan bi video var idi, köpek askerden dönen sahibinin kokusunu mu alıyor napıyor daha eve gelmeden çılgın atıyor köpek, eve girince üstüne atlıyor falan, yok böyle bir zeka arkadaş, bu nasıl sadıklık.kesin bir şeyler olacak bak kesin.


  • mungojerry  (22.05.16 02:40:42) 
market soyup, yankesicilik yapacaklar.


  • mattiadestro  (22.05.16 03:18:28) 
bence;
insanın hala var olacağını kabul edersek en belirgin biçimde evcil kuşların artık uçamayacağını öngörebiliriz. daha iri hale de geleceklerdir. hem uçamamaktan hem düzenli beslenmekten ötürü. gaga yapıları, pençeleri de değişecek, sivri gagalar yok olup tutunmak için sert tırnaklı pençelerini de kaybedecekler. yani bugünün muhabbet kuşlarıyla yarınınkiler arasında çok ciddi farklar olacak. birbirine neredeyse hiç benzemeyecek. ev ortamında beslenmeye devam edilirse eğer tüylerde de değişim olacak. daha az renkli, hatta renk pigmentlerini kaybetmiş beyaza yakın gri kuşlar olacak.

kedilerin ve köpeklerin ise en başta diş yapılarının değişeceğini düşünüyorum. köpek dişi gibi parçalamaya yarayan keskin dişleri kaybolabilir ya da yuvarlak hale gelebilir. dişleri bizim bugünkü dişlerimize yakın hale gelecek. artık bir şeyleri parçalamıyor kuru ya da ıslak mamayı löp löp götürüyorlar. daha az hareket ettikleri için özellikle kediler bugünkü gibi çevik olmayacaklar. ışık kirliliğinin artması ve 100 bin yıl sonra şehirlerin daha ışıklı daha gürültülü olacağını hesaba katarsak, görme duyuları da zayıflayacaktır. yani gece görüşüne daha az ihtiyaç duyacaklar. geceler zaten daha aydınlık olacak onlar için. bu da gözlerinin değişmesine, gece göz parlamasına gerek kalmamasına, bu ek özelliği kaybetmelerine ya da zayıflamasına neden olacak. aynı şekilde aşırı gürültü, hassas kulakların kendisini korumak için daha az duymaya yönelmesine neden olacak.

beyinleri küçülse de daha gelişmiş bir beyne sahip olacaklar. alet kullanmayı, sebep-sonuç ilişkisi kurmayı biraz daha geliştirecekler. şehir ortamında doğal yiyecekleri dışında da beslendikleri için ve diş yapıları da değişeceğinden bitkilerin bir bölümü de beslenmeleri arasında yer alacak. bugün bile sebze yiyebiliyorlar. gelecekte rutin olarak sebze de yiyecekler. bu da mide ve sindirim sistemlerinin değişimine neden olacak. midedeki değişim beyne direkt etki eder. gittikçe insana benzer bir metabolizmaya sahip olabilirler. çok aşırı uçta ise sebze sindirimi, ileride geviş getiren kedi-köpek ile karşılaşılmasına bile neden olabilir. tamamen koşulların nasıl gelişeceğine bağlı.
  • elestirman  (22.05.16 12:10:01) 
Oglum sen evrime unaniyor musun? Bak gorurlerse bilimsel(?) camialarindan atilirsin. Papaz eriklerini imam eriklerine ceviremezsin hepimiz Hristiyan olmak zorunda kaliriz Allah korusun.


  • Traveller  (22.05.16 12:52:16) 
Evcil hayvanlar doğal seçilimle üremesine izin verilmeyen, genelde insan eliye zorla seçilim yaptırılarak çiftleştirilen canlılar olduğu için doğal bir evrim sürecinden bahsedemeyiz. İnsan eliyle bin bir takla atarak üretilmiş "saf kan" denilen cins köpeklerin birbirinden farklı olmasını geçtim, hepsi aynı ana babaya uzanan aynı cins köpeklerin bile 100 yıl önceki haliyle şimdiki halleri çok farklı. Örneğin 100 yıl önceki pitbull ile şimdiki çok farklı, çünkü daha kaslı, daha güçlü olanları çiftleştirmişler.


  • r_u_h  (22.05.16 13:21:44) 
Bana sorarsan hicbir tahmin yurutemeyiz. Beklenmedik seyler de olabilir. Hatta hicbir degisiklik de olmayabilir, belki de 2 milyon yil gecmesi gerekecektir.


  • stavro  (22.05.16 13:37:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.