[]

iyi derecede ingilizce nasıl akademik-edebi seviyeye taşınır?

ingilizceyi sokakta öğrendim sayılır, çok pratik yaptım bugüne kadar. akıcı konuşup, karşımdakini kolayca anlayabiliyorum. ama iş yazmaya gelince orada çuvallıyorum.

hiç doğru düzgün ingilizce eğitimi almadığım için bir metin yazmaya kalktığımda tonla hata yapıyorum, basit cümlelerden öte gidemiyorum. basit cümleler konuşmada iş görüyor ama yazıda çok komik kalıyor. en nihayetimde ingilizcemin okumayı öğrenmiş ama yazmayı sökememiş biri seviyesinde olduğumu fark ettim.

sizce ÇOK İYİ ingilizce yazabilmek için nasıl bir yol izlemeliyim? eğer bunu başarabilirsem, yurtdışı için ingilizce raporlar hazırlamaya başlayıp gelirimi katlayabileceğim.

istanbuldayım ve çalışıyorum. uzun süreli yurtdışına çıkma imkanım yok.
ama çok disiplinliyimdir, oturur evde kendi kendime bile çalışabilirim.
bana yol yordam gösterebilecek biri var mı?

önce gramer bilgilerini, tense'leri, kelime hazinesini güçlendireyim diyorum. bu arada ingilizce kitaplar okumaya başlayayım ve kendi kendime yazmaya çalışayım diyorum. başka bir yol önerebilecek olan var mı? galatasaray üni'nin kursuna gitmiştim bir iki yıl önce ama seviye testinden 100 üzerinden 90 alınca son kura girdim. o da hiçbir işe yaramadı.

 
Sık sık İngilizce yazı hazırlayan biri olarak verebileceğim iki öneri var:

1) Çok okumak. Remzi Kitabevinde hepsi bulunan Penguin Classics serisini öneririm.

2) www.themostdangerouswritingapp.com Her gün burada bir süre zarfı belirleyip yazı yazın. Olmuş mu olmamış mı yanlış mı doğru mu demeden yazın. Bitirince hatalarınızı düzeltin. Ertesi gün tekrar yazın. Hızlı klavye kullanıyorsanız üç dakika idealdir.
  • ThomasJefferson  (22.05.16 00:57:36 ~ 00:58:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.