[]

ihsan oktay anar tarzı kitap arıyorum

kitap kurtları hadi önerin..
seviyorum adamın tarzını biraz böyle tarihi, bilimkurgu ve eski dilde.
en son galiz kahraman çıktı siz beğendiniz mi bu arada ?


 
Orhan Pamuk ve Elif Şafak.


  • Traveller  (21.05.16 09:41:02) 
İhsan oktay anar'ın orhan pamuk ya da elif şafakla uzaktan yakından alakası yok.

Anar'a tarz olarak benzeyen başka yazar bilmiyorum açıkçası ama tarihle bilim kurguyu harmanlamak açısından philip k. Dick'in man in the high castle romanını önerebilirim. Yani alternatif tarih içeren bir roman aslında ama bilim kurgu da var. Seversin belki.
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (21.05.16 10:44:23) 
Valla pek öyle bir yazar yok gerçekten de, İhsan Oktay Anar fazlasıyla kendine özgü tarzı olan bir yazar. Kendisinin hayranıyım ve tüm kitaplarını en az 2 kere okumuş biriyim, tarzları benzeyen birilerine hiç rastlamadım doğrusu.

Orhan Pamuk ve Elif Şafak diyen arkadaş herhalde bu 3 yazarın kitabını da okumamış olsa gerek. Bestseller yönünden mi karşılaştırmaya çalışmış acaba ne yapmış...

Belki Amak-ı Hayal kitabını okuyabilirsiniz. Bazı yönlerden andırabilir, İhsan Oktay Anar'dan bağımsız okursanız daha da çok sevebilirsiniz, ilginç bir kitap. Hatta Puslu Kıtalar Atlası gibi onun da çizgi roman versiyonu yayınlanmıştı.
  • burka  (21.05.16 11:11:58) 
senin aradığın büyülü gerçeklik akımı olabilir. kardeşim yüzyıllık yalnızlığın ihsan oktay anarı anımsattığını söylemişti geçen. ama ben daha okumadım. bir araştır istersen.

edit: hangi kitabın daha eski olduğunu elbette biliyorum arkadaşım.
  • ruhen hastayim ben  (21.05.16 11:16:25 ~ 22.05.16 12:40:14) 
Orhan Pamuk- Benim Adım Kırmızı, Beyaz Kale
Marquez - Yüzyıllık Yalnızlık
Latife Tekin - Sevgili Arsız Ölüm

ihsan oktay anar o kadar şahsına münhasır ki birebir benzemese de bu kitapları seveceğini düşünüyorum.

not: orhan pamuk'la elif şafak'ı aynı kefeye koyan çarpılır. kıpsss :)
  • ambrosia  (21.05.16 13:13:15) 
Amak-i hayal +1

Sehristan rivayetleri ucuz Bir puslu kıtalar Atlası çakması Bana göre . Okudum zamanima üzüldüm diyebilirim.
  • nucleon  (21.05.16 13:15:05) 
benim aklıma da ilk benim adım kırmızı geldi. tarz farklı ancak ihsan oktay anar'ın romanlarını beğenen benim adım kırmızı'yı da beğenir düşüncesindeyim.

beyaz kale'nin ise sonunu getiremedim ben. orhan pamuk'un kar hariç tüm romanlarını bitirdim ve keyifle okudum ancak beyaz kale'nin yarısında çıktım. kafamın rahat olmadığı bir döneme de denk gelmiş olabilir, bilemiyorum.
  • avianthem  (21.05.16 13:18:21) 
Büyülü gerçeklik akımını Garcia Marquez başlatmış mıdır bilmem ama oktay yanar ondan 25-30 sene sonra çıkartmıştır puslu kıtalar atlasını. Kim kime benzer bir düşünün. Garcia Marquez'in kitapları bu yönden benzerdir. Türk yazarlar arasında Ahmet Turan Köksalın Ustura ve Tuhafiyedeki Hafiye kitapları var. İkisini de okudum. Gayet başarılı. Onu sevdiysen bunları da seversin.


  • mimimi  (21.05.16 13:58:08) 
  • freebird5406_2  (22.05.16 00:07:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.